Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Ξήλωσε» τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τα όργανα η Φώφη

«Ξήλωσε» τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τα όργανα η Φώφη

0
genimata-pasok

Έκτακτο συνέδριο ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο

Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Σεπτέμβριο εξήγγειλε η Φώφη Γεννηματά στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία συμμετείχαν και κομματικά στελέχη του Κινήματος.

Από τη συνεδρίαση απουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ επίσης δεν συμμετείχαν οι διαφωνούντες από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

«Ως εδώ. Η εσωστρέφεια δεν μπορεί να συνεχισθεί. Αν το επιτρέπαμε θα ήμασταν συνυπεύθυνοι για μια πορεία συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ ,σε ένα κόμμα “ελεγχόμενο” από μηχανισμούς. Έχω αποδείξει ότι σέβομαι απόλυτα την διαφορετική άποψη, την διαφωνία. Την έχουμε κατοχυρώσει στις διαδικασίες μας. Αλλά η διαφορετική άποψη πρέπει να εκφράζεται με συνέπεια, τόλμη, ευθύνη στο φως της ημέρας», ξεκαθάρισε σήμερα στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα η κ. Γεννηματά άφησε σαφείς αιχμές κατά των Ανδρουλάκη και Ξεκαλάκη, οι οποίοι είχαν διαφωνήσει ανοιχτά με το θεσμικό συνέδριο της ΔΗ.ΣΥ. «Κάποιοι κολλημένοι στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς αμφισβητούν και λοιδορούν αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα στελέχη. Μιλούν για δήθεν “διορισμένους συνέδρους”. Προφανώς γιατί κανείς δεν θα τους “διορίσει” με την γνωστή μέθοδο της εσωκομματικής “γραμμής”. Τους αφήνουμε πίσω», είπε συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Χωρίς αμφιβολία τα όσα έγιναν το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν προβληματισμό ιδιαίτερα στο ευρύτερο ακροατήριο που απωθείται και έχει αλλεργία στις εσωκομματικές διενέξεις και με το δίκιο τους. Εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν. Κανένας μηχανισμός ακόμα και αν φορά την προβιά του «νέου», δεν μπορεί να κρύψει ότι χαρακτηρίζεται από παλιές και καταδικασμένες αντιλήψεις και πρακτικές. Όσοι δεν έχουν δύναμη επιχειρημάτων κρύβονται πίσω από θλιβερές τακτικές μηχανισμών», συνέχισε η κ. Γεννηματά ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου με συντονιστή ο οποίος αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του γραμματέα του κόμματος, τον οποίο ουσιαστικά «ξήλωσε».

«Η ΚΟΕΣ θα έχει την ευθύνη για το σύνολο των αποφάσεων που σχετίζονται με το Συνέδριο και θα έχει Γραμματεία και Συντονιστή. Οι αρμοδιότητες του Γραμματέα της ΚΠΕ μεταβιβάζονται στον Συντονιστή της ΚΟΕΣ. Οι αρμοδιότητες του Πολιτικού Συμβουλίου μεταβιβάζονται στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ και οι αρμοδιότητες της ΕΚΑΠ σε Επιτροπή της ΚΟΕΣ», ενημέρωσε η κ. Γεννηματά.

Τέλος, η αναφέρθηκε στον οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και για το τρίτο συνέδριο ίδρυσης του νέου φορέα όταν ολοκληρωθούν οι διεργασίες στα κόμματα της συμπαράταξης. Εκεί θα γίνει η εκλογή του επικεφαλής από τη βάση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…