Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σβήστε τις πασχαλινές διατροφικές… υπερβολές με 4 κινήσεις

Σβήστε τις πασχαλινές διατροφικές… υπερβολές με 4 κινήσεις

0
rofima-lipos-web

Mετά από μια εβδομάδα διατροφής με θαλασσινά αλλά και ψωμιά το… γλυκό ήρθε και έδεσε με την κραιπάλη του τριημέρου του Πάσχα.

Η πίεση στο στομάχι από το στενό τζιν είναι λίγο πολύ δεδομένη. Το καλό νέο είναι δεν χρειάζεται κάποια αυστηρή διατροφή για να χάσουμε άμεσα την εορταστική κοιλίτσα που αποκτήσαμε. Οταν αποφασίσουμε ότι χορτάσαμε από τσουρέκια κουλουράκια και άλλες πασχαλινές λιχουδιές, το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλουμε λίγο σε τάξη τη διατροφή μας, να κάνουμε περισσότερα γεύματα και φυσικά να περιορίσουμε ζάχαρες και λιπαρά.

Οι παρακάτω τέσσερις μικρές κινήσεις είναι αρκετές για να έρθει το σώμα μας στην κατάσταση που ήταν πριν τις γιορτές.

Μικρά, συχνά γεύματα : Αυτό είναι το Νο1 μυστικό. Το σώμα δεν πρέπει να λιμοκτονεί, με τα μικρά και συχνά γεύματα να διατηρούν τα επίπεδα της γλυκόζης σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σνακ τα σημαντικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι υπέροχα και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας. Μια καλή εναλλακτική είναι να βάλετε στο μπλέντερ τα αγαπημένα σας φρούτα μαζί με λίγο γάλα και να φτιάξετε ένα λαχταριστό smoothie. Εάν πάλι δεν θέλετε μπορείτε να κόψετε αγγουράκια και καροτάκια σε στικς και να τα βουτήξετε σε γιαούρτι ή τυρί τύπου spread. Φυσικά, μην ξεχνάτε πως υπάρχουν και οι ξηροί καρποί!

Φτάνει το αλκοόλ και τα γλυκά: Προσπαθήστε για ένα μικρό διάστημα να κρατηθείτε μακριά από την πολύ ζάχαρη, αντικαθιστώντας τις πάστες και τα προφιτερόλ, με μαύρη σοκολάτα. Παράλληλα, αποφύγετε το αλκοόλ και σε περίπτωση που θέλετε να πιείτε επιλέξτε ένα ποτήρι κρασί.

Τρέξιμο: Το Πάσχα τελείωσε οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά τις δραστηριότητές σας και να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, τηρώντας το πρόγραμμά σας. Τώρα που ο καιρός άνοιξε δεν έχετε δικαιολογία. Αν δεν σας αρέσει το γυμναστήριο, πηγαίνετε για περίπατο! Και βέβαια μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας πίνοντας νερό.

Κρύο αποτοξινωτικό ρόφημα που φτιάχνεται σε 2 λεπτά!

Σε όλα τα παραπάνω, μπορεί να βοηθήσει ενισχυτικά και το αποτοξινωτικό ρόφημα που σας προτείνουμε και να συμβάλει στο ν’ αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά.

Αν λοιπόν αναζητάτε τρόπους για αποτοξίνωση μετά το λίπος και την ζάχαρη που καταναλώσατε χωρίς μέτρο, τότε με πολύ απλό τρόπο μπορείτε να φτιάξετε το παρακάτω ρόφημα, το οποίο σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να κάψει το λίπος της κοιλιάς.

Τα υλικά:

-8 φακελάκια πράσινου τσαγιού

-ένα μέτριο αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες

-1 μεγάλο πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες

-1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες

-1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

-μια μικρή χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας

Σε βρασμένο νερό αφήστε τα φακελάκια πράσινου τσαγιού να μουλιάσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τις φέτες του αγγουριού, του πορτοκαλιού, του λεμονιού. Προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ. Προσθέστε στο κατσαρολάκι το πράσινο τσάι και βάλτε μέσα τα φύλλα της μέντας. Διατηρήστε το στο ψυγείο για δύο ημέρες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…