Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Για πρώτη φορά αντίτιμο στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Για πρώτη φορά αντίτιμο στις αθλητικές εγκαταστάσεις

0
oikonomiki11-4-17

Καθορίστηκαν τα τέλη και τα δικαιώματα χρήσης των κλειστών και ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων της Ξάνθης στην Οικονομική Επιτροπή, σε εφαρμογή του κανονισμού που καταρτίστηκε από το 2014

Σε πλειοδοτική δημοπρασία ο κοινόχρηστος χώρος πίσω από το Ρολόι Ξάνθης για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

Ο καθορισμός του αντιτίμου αλλά και των δικαιωμάτων χρήσης για των κλειστών και ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου Ξάνθης συζητήθηκε στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το μεσημέρι της Τρίτης μεταξύ των δεκαέξι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Εγκρίθηκε επίσης ομόφωνα η αποδοχή δωρεάς ενός μεταχειρισμένου οχήματος μικρού λεωφορείου που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της υπηρεσίας Καθαριότητας. Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Σώμα την διενέργεια της προμήθειας οργάνων γυμναστικής υπαίθριου χώρου μέσω συνοπτικού διαγωνισμού, ο οποίος επαναπροκηρύσσεται αφού ο προηγούμενος είχε κριθεί άγονος.

Σε πλειοδοτική δημοπρασία ο κοινόχρηστος χώρος πίσω από το Ρολόι

fanourakis lomvardeas11-4-17Η επιτροπή αποδέχθηκε τους όρους που κατάρτισε η αρμόδια υπηρεσία του δήμου για την διακήρυξη διεξαγωγής πλειοδοτικής, φανερής και προφορικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του κοινόχρηστου χώρου πίσω από το Ρολόι της κεντρικής πλατείας επί της οδού Στογιαννίδου, προκειμένου να αναπτύξει εκεί τραπεζοκαθίσματα όποιο από τα γύρω καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πλειοδοτήσει. Μετά την αναφορά για εκδήλωση ενδιαφέροντος από την παρακείμενη ταβέρνα Πηρουνιές, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Κοινωνία Δημοτών» Αχμέτ Καρά ζήτησε να μάθει γιατί δεν προχώρησε ο δήμος στην διαδικασία από 1-1-2017 σύμφωνα με τον κανονισμό που υπάρχει, αλλά περίμενε για την πρόταση από κάποιο κατάστημα. Η υπηρεσιακή υπάλληλος απάντησε ότι η διαδικασία δεν έγινε λόγω φόρτου, ενώ διευκρίνισε ότι υπολείπονται 50 τμ, όπως προβλέπει και ο νέος κανονισμός, οπότε μπορεί να γίνει στον χώρο ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Παρότι το κατάστημα που αιτήθηκε δεν έχει προβολή στην κεντρική πλατεία, υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχει τόσο αυτό όσο και κάποια όμορα, εφόσον δεν υπήρξε ενδιαφέρον από άλλα καταστήματα.

Καθορίστηκε για πρώτη φορά το αντίτιμο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου

Το θέμα που κυρίως απασχόλησε, όπως προαναφέραμε, ήταν ο καθορισμός τελών και δικαιωμάτων χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων για το 2017. Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν τόσο ο κ. Φανουράκης, που συμμετείχε το 2014 στην κατάρτιση του κανονισμού, όσο και ο προηγούμενος αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Λομβαρδέας. Στην εισήγηση της υπηρεσίας έγινε αναφορά για τα λειτουργικά έξοδα του δήμου Ξάνθης αναφορικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα οποία ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. Από τον κανονισμό εξαιρέθηκαν προς το παρόν το Κολυμβητήριο Ξάνθης και το Σκοπευτήριο που βρίσκεται στην Σταυρούπολη, καθώς δεν λειτουργούν ακόμη. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κυριάκος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι με τα αντίτιμα που καθορίστηκαν ο δήμος υπολογίζει να εισπράξει περίπου 50.000 ευρώ τον χρόνο, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος των εξόδων συντήρησης. Ξεκαθαρίστηκε ότι αθλητικοί σύλλογοι οι οποίοι μετέχουν σε πρωταθλήματα ή συλλογικές αθλητικές διοργανώσεις δεν θα καταβάλουν αντίτιμο, το οποίο αφορά κυρίως αθλητικούς φορείς που διατηρούν ακαδημίες. Ο κ. Φανουράκης δήλωσε ευτυχής που επιτέλους ο κανονισμός που ψηφίστηκε το 2014 παίρνει ‘’σάρκα και οστά’’, θεωρώντας ότι το συνολικό όφελος για τον δήμο θα φανεί στην αποτίμηση κατά το τέλος του έτους.

Παραμένει η κατάσταση για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα – 3 και 5 ευρώ την ώρα για τα κλειστά γήπεδα

Η κατάσταση δεν θα αλλάξει για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, τα οποία κάθε χρόνο παραχωρούνται ως έδρα δύο συνήθως ομάδων, οι οποίες και αναλαμβάνουν με δικούς τους φροντιστές την συντήρηση του γηπέδου. Η μόνη παροχή του δήμου παραμένει στο κούρεμα του γκαζόν από την υπηρεσία Πρασίνου. Για τα κλειστά γήπεδα η πρόταση που έγινε δεκτή ομόφωνα προβλέπει αντίτιμο 3 ευρώ την ώρα για το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Ασπίδα) και το γήπεδο ‘’Χριστοδούλου’’ στο Εύμοιρο, ενώ στα 5 ευρώ την ώρα ανέρχεται το αντίτιμο για το Αμοιρίδειο και για τον Αρίωνα, όταν λειτουργήσει. Για αθλητικές ή άλλες εκδηλώσεις αποφασίστηκε αντίτιμο 200 ευρώ για το Αμοιρίδειο και 100 ευρώ για τα άλλα γήπεδα, ενώ σε περίπτωση που οι εκδηλώσεις έχουν αντίτιμο ή αποφέρουν κέρδος στους διοργανωτές το αντίτιμο θα είναι το ανωτέρω πάγιο ποσό συν 8% επί των εισπράξεων των διοργανωτών. Σε περίπτωση που θα ζητηθεί ψύξη-θέρμανση του χώρου η επιβάρυνση θα είναι επιπλέον 100 ευρώ την ημέρα για το Αμοιρίδειο και 30 ευρώ την ημέρα για τα υπόλοιπα γήπεδα.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…