Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία «Τρέχει» η προκήρυξη προγράμματος για πρόσληψη 10.000 ανέργων

«Τρέχει» η προκήρυξη προγράμματος για πρόσληψη 10.000 ανέργων

0
anergoi 50

Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα – Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι

Την Δευτέρα, 20 Μαρτίου δημοσιοποιήθηκε από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων μέσω της “επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας’’.Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, στηρίζεται στη λογική της μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε χρόνο απασχόλησης και κατάρτισης, με τους δικαιούχους να εισπράττουν από τον Οργανισμό με τη μορφή «επιταγής επανένταξης» το ποσό που τους αναλογεί.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά επίσημα στην Ελλάδα και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων. Θυμίσουμε ότι ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα που έθεσαν οι μεγάλες εργοδοτικές οργανώσεις (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ) στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και πλέον τίθεται σε εφαρμογή. Η συγκεκριμένη δράση έχει και πιλοτικό χαρακτήρα, αφού κριθεί επιτυχημένη, στις σκέψεις του υπουργείου Εργασίας, είναι να επεκταθεί ο αριθμός των ανέργων δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας που θα προσλαμβάνονται από επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα, θα επιχορηγεί ιδιωτικές επιχειρήσεις, ΚΟΙ.Σ.Επ. και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν έως 10 άτομα σε πλήρη απασχόληση και που προσλαμβάνουν δικαιούχους ‘’επιταγής επανένταξης’’ στην αγορά εργασίας. Οι δικαιούχοι άνεργοι τακτικής επιδότησης και οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων θα συμμετέχουν εφόσον αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε “επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας”.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υποχρεωτικά 2 στάδια

• Α’ Στάδιο: Το πρόγραμμα διαρκεί όσο και το χρονικό διάστημα, το οποίο υπολείπεται του δικαιούχου «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» μέχρι τη λήξη της διάρκειας τακτικής επιδότησης. Το διάστημα που υπολείπεται στον δικαιούχο «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» πρέπει να είναι τουλάχιστον το 50% της αρχικής εγκριθείσας επιδότησης ή της επιδότησης λόγω συνέχισης. Για τους δικαιούχους επιδόματος μακροχρόνιων ανέργων, πρέπει να υπολείπεται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότηση

• Β’ Στάδιο: Αφορά στο υπολειπόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τη συμπλήρωση των 12 μηνών για αμιγή απασχόληση. Η εγκριθείσα επιδότηση (είτε αρχική είτε λόγω συνέχισης) πρέπει να είναι τουλάχιστον πεντάμηνης διάρκειας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

Ποιοι είναι Ωφελούμενοι

Α. Επιδοτούμενοι Άνεργοι για τους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησης τακτικής ανεργίας (αρχικής ή συνέχισης ). Η εγκριθείσα επιδότηση (είτε αρχική είτε λόγω συνέχισης) πρέπει να είναι τουλάχιστον πεντάμηνης διάρκειας.

Β. Επιδοτούμενοι Μακροχρόνια άνεργοι για τους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότηση. Οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα μόνο από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα που θα απασχοληθούν. Η σύσταση γίνεται σύμφωνα με τις επιλογές των ανέργων που έχουν καταγραφεί στα Ατομικά Σχέδια Δράσης κατά τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης.

Αναμένεται η έκδοση της προκήρυξης για τις 4 προσλήψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

Εγκρίθηκαν από τον ΑΣΕΠ 3 θέσεις φυλάκων (2 ημερήσιοι και ένας νυχτερινός) και 1 TΕ Λογιστής

Προκήρυξη για 1.314 προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ξεκινά σταδιακά η έκδοση προκηρύξεων του υπουργείου Πολιτισμού για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης εν όψει της θερινής περιόδου 2017. Η μία μετά την άλλη οι Εφορείες Αρχαιοτήτων δημοσιεύουν τους διαγωνισμούς τους.Για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης έχουν εγκριθεί από τον ΑΣΕΠ 4 θέσεις. Η προκήρυξη – σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε»-βρίσκεται στην διαδικασία έκδοσής της.

4 θέσεις εγκρίθηκαν για το αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων – Αναμένεται η έκδοση της προκήρυξης

Συγκεκριμένα η έγκριση αφορά 2 προσλήψεις ημερήσιων φυλάκων και 1 θέση νυχτερινού καθώς επίσης και 1 θέση ΤΕ Λογιστού. Οι προσλήψεις αυτές εντάσσονται στην νέα μεγάλη προκήρυξη για 1.314 θέσεις εποχικής απασχόλησης σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η πλειονότητα των θέσεων αφορά φύλακες, εργάτες και προσωπικό καθαριότητας, ενώ όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν συμβάσεις διάρκειας επτά μηνών. Οι θέσεις κατανέμονται σε πέντε ειδικότητες της τεχνολογικής, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ως εξής:

• ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων, 1.168 θέσεις

• ΔΕ Νυκτοφυλάκων, 132 θέσεις,

• ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, επτά θέσεις,

• ΥΕ Εργατών, πέντε θέσεις, και

• ΤΕ Λογιστών, δύο θέσεις.

Οι επιτυχόντες θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας επτά μηνών.

Οι εξετάσεις για τη μονιμοποίηση των επαγγελματιών οπλιτών

Στις μονάδες που υπηρετούν θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τους υποψήφιους εκτός Αθηνών

Δικαίωμα συμμετοχής στις γραπτές εξετάσεις έχουν όσοι Επαγγελματίες Οπλίτες υπέβαλαν την απαιτούμενη αίτηση και κρίθηκαν υγειονομικά κατάλληλοι, από την Ανώτατη Αεροπορίας Υγειονομική Επιτροπή.Τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων στην Πολεμική Αεροπορία για τη μονιμοποίηση των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) της τέταρτης σειράς κατάταξης έτους 2010, ανδρών και γυναικών, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Ως ημερομηνία διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων ορίζεται η Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017.

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 24.451 θέσεις εργασίας στους δήμους

Οι θέσεις εργασίας αφορούν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης για τους 274 δήμους της χώρας. Πιθανότερες ημερομηνίες ανάρτησης των πινάκων είναι η 23η ή η 24η Μαρτίου.Στη τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας.Τα τελικά αποτέλεσμα και οι πίνακες με τους επιτυχόντες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν εντός της εβδομάδας. Οι πιθανότερες ημερομηνίες για την ανάρτηση των πινάκων είναι η Πέμπτη 23 Μαρτίου ή η Παρασκευή 24 Μαρτίου, αν και δεν αποκλείεται να δημοσιοποιηθούν και νωρίτερα.

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 3.000 άνεργους νέους

Από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 3.000 άνεργους νέους, ηλικίας 18 έως 24 ετών υλοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), σε τομείς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιδοτούμενης Κατάρτισης και Πρακτικής Άσκησης για Άνεργους Νέους. Η διάρκεια του προγράμματος κατάρτισης είναι 380 ώρες και περιλαμβάνει γνώσεις σε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο για τους ωφελουμένους. H συνολική αξία του εκπαιδευτικού επιδόματος είναι 1.471,60 ευρώ μικτά (συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών κρατήσεων). Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο edu.sepe.gr, με προθεσμία υποβολής της αίτησης μέχρι και 7/4/2017. Επίσης, ο ΣΕΠΕ προσεγγίζει επιχειρήσεις, ώστε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την προσφορά θέσεων Πρακτικής Άσκησης. Με τη λήξη του προγράμματος, θα υπάρξει πιστοποίηση των δεξιοτήτων.

Το αντικείμενο θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης αφορά στις ειδικότητες:

– Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων (Computer & Network Technician),

– Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού (Software Specialist),

– Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών (Web & Mobile Specialist),

– Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων (Database Developer),

– Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής (IT Security Specialist).

Άνοιξαν οι αιτήσεις για 404 θέσεις στα δικαστήρια

Ολοκληρώνεται στις 3 Απριλίου η υποβολή

Άρχισε από την Δευτέρα 20 Μαρτίου, και ολοκληρώνεται στις 3 Απριλίου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την προκήρυξη 1Κ/2017 του ΑΣΕΠ για 404 θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr – Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (ΦΕΚ 10/3-3-2017 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ – Παράρτημα ΣΤ΄). Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι τη Δευτέρα 10 Απριλίου ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Α.Σ.Ε.Π. Αίτηση για την Προκήρυξη 1Κ/2017 Τ.Θ. 14308 Αθήνα Τ.Κ. 11510.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…