Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καρναβάλι Ξάνθης με πολλούς… ‘’μακρυχέρηδες’’

Καρναβάλι Ξάνθης με πολλούς… ‘’μακρυχέρηδες’’

0
portofolades

Δεκάδες περιστατικά κλοπών προσωπικών αντικειμένων το διήμερο του Καρναβαλιού, δύο διαρρήξεις κατοικιών και πλαστά χαρτονομίσματα

Λιγότερες φασαρίες και καβγάδες λόγω μέθης, ενώ κατά κοινή ομολογία οι καρναβαλιστές κινήθηκαν σε… κόσμια πλαίσια

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι ολοκληρώθηκε για ακόμη μια χρονιά με μεγάλη προσέλευση κόσμου και χωρίς προβλήματα στο κομμάτι της διοργάνωσης. Η παρουσία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων για το διήμερο και κυρίως κατά την ημέρα της καρναβαλικής παρέλασης με ντόπιους και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι λογικό να δημιουργεί δυσκολίες στην διαχείριση, την εξυπηρέτηση αλλά και την αστυνόμευση ανθρώπων και οικημάτων. Οι γεμάτοι κόσμο δρόμο αλλά και τα μαγαζιά, ο συνωστισμός σε συγκεκριμένα σημεία συγκέντρωσης είναι εύκολος στόχος για κάθε επίδοξο κλέφτη, αλλά ταυτόχρονα και ‘’πονοκέφαλος’’ για τις αστυνομικές αρχές, που επιφορτίζονται με την τήρηση της τάξης. Ιδιαιτέρως στις μέρες του Καρναβαλιού, το αλκοόλ και η μέθη δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο της αστυνομίας. Σε γενικές γραμμές και κατά κοινή ομολογία τόσο των συμμετεχόντων στις εορταστικές εκδηλώσεις όσο και των αστυνομικών, το φετινό Καρναβάλι παρά τον πολύ κόσμο ήταν ‘’ήσυχο’’ όσον αφορά περιστατικά διαπληκτισμών, που συνήθως ακολουθούν την μέθη, όπως και σεξουαλικών παρενοχλήσεων και επιθέσεων, που σημειώθηκαν άλλες χρονιές.

Πορτοφολάδες την ημέρα της παρέλασης, αλλά και πλαστά χαρτονομίσματα

Ένα στοιχείο που καταγράφηκε είναι τα πολλά περιστατικά κλοπών προσωπικών αντικειμένων, όπως πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα. Ιδιαιτέρως την μέρα της παρέλασης, λόγω του συνωστισμού οι ‘’μακρυχέρηδες’’ έκαναν χρυσές δουλειές, ενώ πολλές ήταν οι περιπτώσεις απώλειας που δηλώθηκαν στην αστυνομία από ξένους επισκέπτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε πρωτοφανή συναγερμό από τα πολλά περιστατικά κλοπής που καταγγέλθηκαν. Σε κάποιες από αυτές τα πορτοφόλια ανευρέθηκαν και επιστράφηκαν χάρη στις ταυτότητες και τα διπλώματα που υπήρχαν μέσα. Φυσικά τα χρήματα που περιείχαν είχαν ‘’κάνει φτερά’’. Αρκετά και τα κινητά τηλέφωνα που κλάπηκαν και από Ξανθιώτες, με ολόκληρες παρέες έξω από μαγαζιά της ‘’παραλίας’’ να δηλώνουν κλοπή. Η σωματική επαφή μέσα σε τόσο κόσμο δεν θεωρείται κάτι το περίεργο, τα αντανακλαστικά λόγω της δυνατής μουσικής και του ποτού είναι λιγότερο οξυμένα, οπότε πολλοί άργησαν να συνειδητοποιήσουν ότι είχαν πέσει θύματα κλοπής. Η συγκέντρωση και των Ξανθιωτών σε συγκεκριμένα σημεία έδωσε την ευκαιρία σε διαρρήκτες να ‘’χτυπήσουν’’ και σε δύο σπίτια, ενώ στο ένα περιστατικό οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω. Φαίνεται όμως ότι και κάποιοι επισκέπτες εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός της κοσμοσυρροής και εμφανίστηκαν σε κάποια μαγαζιά εστίασης πλαστά χαρτονομίσματα, με πιθανή προέλευση την γειτονική Βουλγαρία. Οι ‘’ανακαλύψεις’’ έγιναν δυστυχώς αργά, όταν αυτά προσκομίστηκαν στην τράπεζα.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…