Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ξεπερνάει το «σοκ» και συνεχίζει δυναμικά ο Ορφέας

Ξεπερνάει το «σοκ» και συνεχίζει δυναμικά ο Ορφέας

0
leoforeio orfea

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που διέρρηξαν τις εγκαταστάσεις και έκαψαν το λεωφορείο της ομάδας

Δεν επηρεάζεται το αγωνιστικό πλάνο με την ομάδα να ετοιμάζεται για το εξ αναβολής παιχνίδι της Τετάρτης στην Πτολεμαΐδα

Δυναμικά συνεχίζει τους αγώνες του εντός αγωνιστικών χώρων ο Ορφέας Ξάνθης, λίγες ημέρες μετά το εξωαγωνιστικό «χτύπημα» που δέχθηκε με την επίθεση στις εγκαταστάσεις του, όπου άγνωστοι διέρρηξαν και βανδάλισαν τα γραφεία και αποδυτήρια της ομάδας που στεγάζονται στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ., ενώ ακόμη ισχυρότερο ήταν το πλήγμα που δέχθηκε με την κλοπή και την ολοκληρωτική καταστροφή του λεωφορείου της ομάδας με εμπρησμό.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται από το τμήμα ασφαλείας της Α.Δ. Ξάνθης, που προχώρησε σε προσαγωγές χωρίς να έχουν προκύψει συλλήψεις μιας και δεν έχουν βρεθεί οι δράστες.

Την ίδια στιγμή, ο Ορφέας που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, Μπάμπη Χατζημεστή, υπέστη συνολική ζημιά που ενδεχομένως να ξεπερνάει τις 20.000 Ευρώ (κάψιμο λεωφορείου και ζημιές στο γήπεδο) καλείται να πληρώσει ακόμη ένα σημαντικό ποσό με την απομάκρυνση του καμένου λεωφορείου από το χώρο που εντοπίστηκε με δικά του έξοδα!

Ο κ. Χατζημεστής συγκεκριμένα δήλωσε στο «Ε»: «Οι ζημιές που πάθαμε είναι τεράστιες, όλες οι πόρτες των αποδυτηρίων του γηπέδου (περίπου 10) χρειάζονται αντικατάσταση, ενώ προέκυψε επιπλέον κόστος για τη μεταφορά του καμένου λεωφορείου που θα δοθεί σε εταιρεία «scrap». Πέρα απ’ αυτό πάθαμε ιστορική ζημιά με ιστορικά αρχεία που κλάπηκαν ή καταστράφηκαν κατά τη διάρρηξη και τους βανδαλισμούς στα γραφεία».

Όπως αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του Ορφέα πάντως, οι επιδιορθώσεις στο γήπεδο θα γίνουν με… ενίσχυση, καθώς θα τοποθετηθούν ενισχυμένες πόρτες ασφαλείας ώστε να αποτρέψουν στο μέλλον επίδοξους διαρρήκτες από το να μπουν στο χώρο.

«Μπορεί όλη αυτή η ιστορία να μας πίκρανε όμως δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτήν, προχωράμε με τα αγωνιστικά μας πλάνα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ώστε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται» σημείωσε ο κ. Χατζημεστής στις δηλώσεις του.

Γνώρισε την ήττα (3-0) στο γειτονικό ντέρμπι με την πρωτοπόρο Δόξα Δράμας

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ορφέας γνώρισε την ήττα στη Δράμα από την πρωτοπόρο του ομίλου Δόξα με 3-0, με τα γκολ να πετυχαίνουν οι Ίγκορ (8’), Δουκάκης (35’) και Καρλόπουλος (86’), σε ένα ματς όπου η ξανθιώτικη ομάδα παρατάχθηκε με πολλές απουσίες λόγω τιμωριών και τραυματισμών.

Στον αγώνα με τη Δόξα Δράμας για τον Ορφέα αγωνίστηκαν οι: Ρούφος, Λαζαρίδης (70’ Ζιγκολάρι), Κατρανίτσας, Θεοδωρίδης, Μακράκης, Μαυρόπουλος Λ., Καραγκιόζης Β., Μπουντακίδης, Χαλήλ Ιμπράμ (84′ Μεκερα), Μυγγίδης (30’ Τορομανίδης), Μουμίνογλου.

Επόμενο παιχνίδι για τον Ορφέα αυτό της Τετάρτης στην Πτολεμαΐδα κόντρα στον Μακεδονικό Φούφα που αφορά εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 17η αγωνιστική που δεν είχε διεξαχθεί λόγω κακοκαιρίας. Και στο αυριανό ματς θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Μαλαδένης, Μελισσόπουλος.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής που διεξήχθη την Κυριακή (12/02):

Καβάλα-Μακεδονικός Φούφα 1-1

Νάουσα-Αλμωπός Αριδαίας 1-0

Δόξα Δράμας-Ορφέας Ξάνθης 3-0

Απόλλων Παραλιμνίου-ΑΠΕ Λαγκαδά 2-1

Καμπανιακός-Απόλλων Καλαμαριάς 0-1

Εορδαϊκός-Δόξα Προσκυνητών 2-1

ΑΟ Καρδίας-ΑΕ Ποντίων 3-0 (α.α).

Ρεπό: Νέστος Χρυσούπολης

Η βαθμολογία:

1. Δόξα Δράμας 42

2. Απόλλων Καλαμαριάς 40

3. Λαγκαδάς 34

4. Νέστος Χρυσούπολης 27

5. Καμπανιακός 23

6. Ορφέας Ξάνθης 22

7. Καβάλα 22

8. Απόλλων Παραλιμνίου 22

9. Νάουσα 21

10. Αλμωπός Αριδαίας 20

11. Μακεδονικός Φούφα 19

12. ΑΟ Καρδίας 21

13. Δόξα Προσκυνητών 14

14. Εορδαϊκός 13

15. ΑΕ Ποντίων (αποχώρησε)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…