Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Στο περίμενε» για άδειες αμμοληψίας στον Κόσυνθο

«Στο περίμενε» για άδειες αμμοληψίας στον Κόσυνθο

0
oikonomiki 2

Κηρύχθηκε άγονος από την Οικονομική Επιτροπή ο διαγωνισμός καθαρισμού και αποκατάστασης στις όχθες – Έρχεται νέος διαγωνισμός με νέους όρους

Επέκταση Φ.Ο.Π. Περισσότερο φως… σε Εύμοιρο – Πετροχώρι και Σαμακώβ. Εξαγορά δημοτικής έκτασης 58 τ.μ. αντί 1.300 ευρώ στα Κομνηνά

Το ζήτημα της περιβαλλοντικής αποκατάστασης στις όχθες του Κοσύνθου και τον καθαρισμό τους από μη επικίνδυνα απόβλητα που αποτελεί ως προαπαιτούμενο για να ξεκινήσει ο δήμος να δίνει άδεια για αμμοληψίες ήταν το θέμα που απασχόλησε την Οικονομική επιτροπή του δήμου Ξάνθης που συνεδρίασε με 4 θέματα στην ημερήσια διάταξη, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 1.30 το μεσημέρι.

Άγονος ο διαγωνισμός για τον καθαρισμό στις όχθες του Κόσυνθου–Απορρίφθηκε ένσταση μίας εκ των δυο εταιρειών που συμμετείχαν

Το θέμα αφορούσε την αξιολόγηση της ένστασης μιας εκ των δυο εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και απορρίφθηκαν και οι δυο. Όπως εξήγησε ο αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας κ. Πεπονίδης οι ενδιαφερόμενες εταιρείες αποκλείστηκαν επειδή κατέθεσαν ελλιπή δικαιολογητικά. Η μια εξ αυτών των εταιρειών κατέθεσε ένσταση την οποία εξέτασε η υπηρεσία και προτείνει την απόρριψή της καθώς όπως σημείωσε ο κ. Πεπονίδης η εταιρεία δεν κατέθεσε πιστοποιητικό περιβαλλοντικής διαχείριση που είναι μέσα στους όρους της προκήρυξης. Η πρόταση της υπηρεσίας εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική επιτροπή και ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κυριάκος Παπαδόπουλος θα γίνει επαναπροκήρυξη και ο κ. Πεπονίδης συμπλήρωσε ότι η υπηρεσία θα κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις στους όρους προκειμένου να προχωρήσει και να έχει ανάδοχο το έργο.

Για να μπει τέλος στις παράνομες αμμοληψίες

Ένα έργο με μελέτη 40.000 ευρώ που όμως το υπουργείο Περιβάλλοντος θέτει ως προϋπόθεση για να δώσει το «πράσινο φως» στον δήμο Ξάνθης για να χορηγεί άδειες για αμμοληψίες και να σταματήσει μια μεγάλη «πληγή», τις παράνομες και ανεξέλεγκτες αμμοληψίες ένα φαινόμενο υπαρκτό που προξενεί καταστροφές στο περιβάλλον και κατά καιρούς έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία. Να σημειώσουμε πως το έργο περιλαμβάνει διαχείριση μη επικίνδυνων αποβλήτων στον Κόσυνθο από την σιδηροδρομική γέφυρα του ΟΣΕ και κατάντη αυτής έως τα διοικητικά όρια των δήμων Ξάνθης και Αβδήρων.

Περισσότερο φως… σε Εύμοιρο – Πετροχώρι και Σαμακώβ

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Επιτροπή και η έκδοση εντάλματος 14.417 ευρώ για να καλυφθεί η δαπάνη επέκτασης των Φωτοστηλών και συγκεκριμένα από 1 στήλη σε Πετροχώρι, Εύμοιρο και Νέα Μορσίνη και 3 στο Σαμακώβ. Το κόστος κάθε φωτοστήλης ανέρχεται στα 1.100 ευρώ περίπου. Να σημειώσουμε ότι στα θέμα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται και το θέμα που αφορούσε συγκρότηση επιτροπής για την διενέργεια διαγωνισμών και αξιολόγησης προσφορών για τις προμήθειες και τις υπηρεσίες για το 2017. Η επιτροπή απαρτίζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες και ορίστηκαν 3 μόνιμα και τρία αναπληρωματικά μέλη.

Εξαγορά δημοτικής έκτασης 58 τ.μ. αντί 1.300 ευρώ στα Κομνηνά

Το τελευταίο θέμα αφορούσε εξώδικο συμβιβασμό για τον καθορισμό τιμήματος εξαγοράς προσκυρωμένης δημοτικής έκτασης 58,88 τ.μ. στα Κομνηνά. Όπως αναφέρθηκε η αντικειμενική αξία είναι 1.268 ευρώ και ο ιδιώτης που θέλει να το εξαγοράσει επειδή έχει οικόπεδο «τυφλό» και θέλει πρόσωπο σε δρόμο προσφέρει 1.300 ευρώ για τα 58,88 τ.μ. Όπως σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος : «Με 1.300 ευρώ στα Κομνηνά αγοράζει ολόκληρο οικόπεδο…», θέλοντας να καταδείξει ότι είναι καλή τιμή εξαγοράς. Το ίδιο έκριναν και τα άλλα μέλη της επιτροπής και το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

Απούσα η αντιπολίτευση – Οριακή απαρτία

Να σημειώσουμε ότι η απαρτία ήταν οριακή στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ενώ δεν υπήρχε κανείς εκπρόσωπος από την αντιπολίτευση. Ως εκ τούτου δεν υπήρξε ούτε αντίρρηση, ούτε τοποθέτηση ή ερώτηση από κανένα μέλος και η συνεδρίαση έληξε σύντομα και εν πλήρη ομοφωνία!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…