Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί για το δημοτικό πάρκινγκ;

Πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί για το δημοτικό πάρκινγκ;

0
oikonomiki papadopoulos20-2-17

Ερωτήσεις και… ‘’στενό μαρκάρισμα’’ στον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής με αφορμή την αγορά συστήματος εξαερισμού για το πάρκινγκ αξίας 25.000 ευρώ

Κανένας ενδιαφερόμενος για το αναψυκτήριο άνωθεν του δημοτικού πάρκινγκ αν δεν αλλάξει η χρήση σε καφετέρια ή ψησταριά

Αρκετά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής προσπάθησαν να αποφύγουν την χθεσινή συνεδρίαση, όπως σχολιάστηκε από την αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα να κληθεί ακόμη και ο Παναγιώτης Ταρενίδης, τρίτος ή τέταρτος αναπληρωματικός, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε απορημένος. Το θέμα που απασχόλησε ιδιαίτερα και έθεσε τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Κυριάκο Παπαδόπουλο, εν μέσω πυρών, ερωτήσεων και επικρίσεων ήταν αυτό του δημοτικού πάρκινγκ. Το μεσημέρι της Δευτέρας η συνεδρίαση περιλάμβανε μεταξύ άλλων την δέσμευση πιστώσεων για την ανάληψη οικονομικών υποχρεώσεων του έτους 2017 και την έγκριση διάθεσης πιστώσεων γι’ αυτές. Ανάμεσα στις πιστώσεις αυτές ήταν και 25.000 ευρώ για την αγορά εφεδρικού συστήματος εξαερισμού για το δημοτικό πάρκινγκ στην οδό Ηρώων.

Ερωτήσεις της αντιπολίτευσης που ζητούν απάντηση

oikonomiki antipoliteusi20-2-17Κατ’ αρχάς, κατατέθηκε μια σειρά ερωτήσεων από την πλευρά της «Κοινωνίας Δημοτών» και συγκεκριμένα από τους κυρίους Βασιλούδη και Φανουράκη αναφορικά με το θέμα. Οι ερωτήσεις διαβάστηκαν εκφώνως, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε σε επόμενη συνεδρίαση να παρουσιάσει τα οικονομικά στοιχεία που ζητήθηκαν. Οι ερωτήσεις ήταν οι εξής: «Θα θέλαμε να μας δοθούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

1) Πόσα χρήματα έχει δαπανήσει ο Δήμος Ξάνθης για τον υπόγειο σταθμό στάθμευσης από το 2012 έως και την δημοπρασία του (τέλους του 2013);

2) Πόσα χρήματα έχει δαπανήσει ο Δήμος Ξάνθης μετά την δημοπρασία και μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο;

3) Πόσα χρήματα έχει δαπανήσει ο Δήμος Ξάνθης μετά την έξωση του αναδόχου, από τον Ιούλιο του 2016 έως και σήμερα;

4) Αν έχει βγει η άδεια λειτουργίας του δημοτικού πάρκινγκ

5) Εκδόθηκε ή δεν εκδόθηκε νέο ηλεκτρολογικό σχέδιο μετά την ανάκληση του προηγούμενου από τον ηλεκτρολόγο κ. Κεφαλά;».

Εν μέσω πυρών και ερωτήσεων ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

Στις ερωτήσεις αυτές προστέθηκε και η προφορική του κ. Μπαντάκ Σιαμπάν, ο οποίος ζήτησε να μάθει αν το εφεδρικό σύστημα χρειαζόταν εξ αρχής ή τοποθετείται τώρα γιατί δεν λειτουργεί το βασικό σύστημα. Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι τοποθετείται το εφεδρικό για καλύτερη λειτουργία, αλλά ταυτόχρονα επιδιορθώνεται και το υπάρχον σύστημα. Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο δικηγόρος της τελευταίας μισθώτριας του πάρκινγκ, κ. Παπαχριστόπουλος, ρωτώντας τον κ. Παπαδόπουλο γιατί δεν έχει εκδοθεί από τον Απρίλιο του 2016 και ότι εφόσον παραδέχεται πως το σύστημα δεν λειτουργούσε σωστά, καθώς και ότι δεν έχει εκδοθεί ηλεκτρολογικό σχέδιο, άρα παρανόμως λειτουργούσε ο χώρος στάθμευσης. Το θέμα καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση, παρότι ο κ. Φανουράκης παραδέχθηκε πως οι χειρισμοί του κ. Παπαδόπουλου ίσως αποσυμπίεζαν την κατάσταση, αν αναλάμβανε νωρίτερα, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Δήμαρχο Ξάνθης και κάνοντας λόγο για κορώνες και δεδομένα που δεν ίσχυαν τελικά, φτάνοντας την κατάσταση στα άκρα και στις δικαστικές αίθουσες.

Παράλληλα, ενημερώθηκε το Σώμα ότι δεν υπήρξε εξέλιξη με την μίσθωση του αναψυκτηρίου άνωθεν του δημοτικού πάρκινγκ, καθότι όσοι έδειξαν ενδιαφέρον ζητούν να αλλάξει η χρήση του σε καφετέρια ή ψησταριά.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…