Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και σήμερα στο πλαίσιο των ΘΛΕ

Εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και σήμερα στο πλαίσιο των ΘΛΕ

0
bal denfant

Μπαλνταφάν, μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων, κινηματογράφος και αποκριάτικες μάσκες για παιδιά

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

16:00

Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης

Μπαλνταφάν

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης καλεί τους μικρούς του φίλους -παιδιά των δημοτικών υπαλλήλων- και τους γονείς τους (που μένουν πάντα παιδιά) να μεταμφιεστούν και να χορέψουν σε ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα και να γιορτάσουμε την αγάπη μας για τη ζωή.

Συνδιοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης – Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης.

20:00

Μουσικοχορευτική βραδιά λαογραφικών συλλόγων

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Ο χορός, η μουσική και οι παραδόσεις κάθε λαού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Οι Λαογραφικοί Σύλλογοι της πόλης, ως συνεχιστές της παράδοσης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με πλούσιες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Συμμετέχουν: Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Αβάτου «Άβαντες», Σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου, Σύλλογος Κιμμερίων «Ο Αμφέραος», Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων – χορευτικό τμήμα ενηλίκων «Χατζηγυριώτες», Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες». Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια»

Άλλες Εκδηλώσεις

17:30 -19.00

Παίδες εν δράσει… σε αποκριάτικη εικαστική έκφραση: «Προσωπεία…»

Πολιτιστικός Πολυχώρος Ι.Θ.Τ.Π. – Αίθουσα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ι.Παπαχαρίση» – Καπναποθήκη «Π» – Καπνεργατών 9

Τα Εργαστήρια Ζωγραφικής και Εικαστικής – Δημιουργικής Έκφρασης του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να εκφραστούν καλλιτεχνικά και δημιουργικά. Ελάτε να γνωρίσουμε τον πολυποίκιλο κόσμο της μάσκας και τον πολλαπλό ρόλο της σε διάφορους πολιτισμούς, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, με την εικαστική συμμετοχή των έμπειρων καθηγητών του Ιδρύματος. Τα παιδιά θα τολμήσουν να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους μάσκα, συμμετέχοντας στη διαδικασία προετοιμασίας, κατασκευής και διακόσμησης αποκριάτικης μάσκας. Απαραίτητη προϋπόθεση: κέφι, καλή διάθεση, όρεξη και φαντασία!

Είσοδος ελεύθερη.

22:00

Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ – Αφιέρωμα ο μύθος του Ορφέα

Σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ

Από το αρχείο της ΦΕΞ ένα αφιέρωμα στο μύθο του Ορφέα. Η κινηματογραφική Λέσχη και το θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ παρουσιάζουν ταινίες που οι δημιουργοί τους εμπνεύστηκαν από το μύθο του Ορφέα. Από τα Παρισινά καφέ του Jean Cocteau στον Αμερικάνικο νότο του Tennessee Williams και από την σκληρή Ελλάδα του Νίκου Νικολαΐδη στη Βραζιλία με τους ξέφρενους ρυθμούς του Marcel Camus. Ακόμη στους 93,5 Ράδιο Ξάνθη σχόλια, soundtrack, συζητήσεις.

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης οργανώνει σεμινάρια, εργαστήριο, διαλέξεις με ανθρώπους του κινηματογράφου και προβολές ταινιών. Κάθε Δευτέρα στο Λαογραφικό Μουσείο.

Πληροφορίες – συμμετοχές στο τηλ. 25410 25421

Οργάνωση: ΦΕΞ / Κινηματογραφική Λέσχη ΦΕΞ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καθαρά Δευτέρα στα Άβδηρα: Αναβίωσε ο “Ανάποδος Γάμος” [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Πλήθος κόσμου κατέφθασε απο νωρίς ώστε να απολαύσει τα έθιμα, αλλά και τα σαρακοστιανά εδέ…