Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Δύο εβδομάδες πριν τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές… χωρίς πρόγραμμα

Δύο εβδομάδες πριν τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές… χωρίς πρόγραμμα

0
karnavali2017 afisa

Πρόταση Μπένη στη συνεδρίαση του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού για κυκλοφορία εντύπου χωρίς τις λεπτομέρειες του προγράμματος, για τουλάχιστον έγκαιρη ενημέρωση των επισκεπτών

Ιππ. Καμαρίδης: «Κάθε χρόνο λέμε ότι την επομένη του Καρναβαλιού αρχίζει η προετοιμασία για την άλλη χρονιά και κάθε χρόνο καθυστερούμε»

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού δήμου Ξάνθης με δύο μόνο θέματα στην ημερήσια διάταξη και άλλα δύο εκτός. Παρότι αναμενόταν ότι θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση το πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού όπως ενημέρωσε η διευθύντρια του Κέντρου δεν είναι μόνο οι συναυλίες των καλλιτεχνών που ακυρώνονται την τελευταία στιγμή, αλλά και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, που μέχρι και προχθές ενημέρωναν για το θέμα με το οποίο θα παρελάσουν.

Χορηγοί επικοινωνίας εκτός Ξάνθης

Στα εκτός ημερησίας διάταξης ο πρόεδρος του ΔΣ, Πασχάλης Λύρατζης, έθεσε δύο θέματα χορηγών επικοινωνίας για το Καρναβάλι. Το πρώτο αφορούσε έναν ιστότοπο που ασχολείται κυρίως με θέματα που αφορούν τα παιδιά, οι εκπρόσωποι του οποίου ζήτησαν να προβάλουν δωρεάν το Καρναβάλι και κυρίως την παιδική καρναβαλική παρέλαση. Εκφράστηκαν ενδοιασμοί για την ταυτότητα και το ποιόν των ανθρώπων που διαχειρίζονται την ιστοσελίδα και εφόσον δεν υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες το αίτημα απορρίφθηκε. Για άλλη μια χρονιά κατέθεσε αίτημα προβολής του Καρναβαλιού το Κοσμοράδιο της Θεσσαλονίκης, στα θέματα ημερήσιας διάταξης, με τον κ. Μπένη να καταψηφίζει την πρόταση όπως κατατέθηκε, καθώς δεν υπήρχε καμιά αναφορά στους όρους συνεργασίας, οι οποίοι αναφερόταν ότι θα συμφωνηθούν αργότερα. Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην λογική της προηγούμενης καλής συνεργασίας και προβολής του Καρναβαλιού σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που δεν καλύπτουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Για τελευταία χρονιά η εξέδρα από την Δράμα με 9.000 ευρώ

Το δεύτερο εκτός ημερησίας διάταξης που συζητήθηκε εκτάκτως ήταν το θέμα της εξέδρας των συναυλιών. Όπως ενημέρωσε ο κ. Λύρατζης, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία από τις 11 Φεβρουαρίου, όταν και ξεκινούν οι ΘΛΕ, μέχρι τις 5 Μαρτίου η εξέδρα για τις συναυλίες, η οποία χρησιμοποιήθηκε και πέρυσι. Τα έξοδα που θα βαρύνουν τον δήμο και ανέρχονται σε 9.000 ευρώ περίπου αφορούν την αποσυναρμολόγηση και τοποθέτηση της εξέδρας από τον χώρο της Ονειρούπολης Δράμας στην Ξάνθη και το αντίστροφο. Ο κ. Λύρατζης τόνισε ότι είναι η τελευταία χρονιά που γίνεται αυτό, καθώς η εξέδρα από το επόμενο έτος θα μετατραπεί σε μόνιμη από τον δήμο Δράμας. Η μεταφορά της κρίθηκε συμφερότερη, αφού η ενοικίαση εξέδρας από την αγορά κοστίζει περίπου 1.500 ευρώ ημερησίως. Αναφέρθηκε επίσης ότι πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας για κατασκευή εξέδρας που θα ανήκει στο Κέντρο Πολιτισμού, ώστε να χρησιμοποιείται σε παρόμοιες εκδηλώσεις. Ο κ. Μπένης ήταν και πάλι ο μόνος που δεν ψήφισε υπέρ του θέματος.

Άλλη μια χρονιά προγραμματισμός της τελευταίας στιγμής

kentro politismou31-1-17Με αφορμή μια γενική παρατήρηση που έκανε ο κ. Μπένης γύρω από την διοργάνωση των ΘΛΕ και την έκδοση του προγράμματος, ξεκίνησε μια συζήτηση για την επίσπευση των διαδικασιών, καθώς κάθε χρόνο το πρόγραμμα κυκλοφορεί λίγες μέρες πριν την έναρξη των γιορτών. «Θα εκδώσουμε πρόγραμμα στα βουλγαρικά και στα τουρκικά λίγες μέρες πριν τις γιορτές. Δεν έχει νόημα αυτό. Εφόσον υπάρχουν μέχρι τελευταία στιγμή τόσες αλλαγές, θα πρέπει πολύ νωρίτερα, εφόσον ξέρουμε τις ημερομηνίες και τα σταθερά γεγονότα, να εκδίδεται ένα πρόγραμμα με πολύ φωτογραφικό υλικό και τις βασικές πληροφορίες και ημερομηνίες, ώστε να ενημερώνονται οι άνθρωποι που θέλουν να επισκεφθούν την πόλη, ιδίως το τριήμερο της παρέλασης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπένης. Στο θέμα αυτό συμφώνησε και ο κ. Καμαρίδης, σημειώνοντας: «Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια, ότι την επομένη του Καρναβαλιού αρχίζει η προετοιμασία για την άλλη χρονιά και κάθε χρόνο καθυστερούμε. Κάθε χρόνο λέμε ότι πρέπει να κυκλοφορεί νωρίτερα το πρόγραμμα και συμφωνούμε όλοι και πάλι έχουμε τα ίδια. Πέρυσι είχαμε ολόκληρη συζήτηση για την επιλογή της βασίλισσας και φέτος έχουμε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Έχουμε πει ότι το Καρναβάλι είναι ένα προϊόν και θα πρέπει να το ‘’πουλάμε’’ σωστά προς τα έξω».

Στο τέλος της συνεδρίασης προκλήθηκε ένταση με έναν εκ των υπηρεσιακών, η οποία οδήγησε στο να καταψηφίσουν τόσο ο κ. Μπένης όσο και ο κ. Καμαρίδης τις προτάσεις ανάληψης δέσμευσης για διάφορα έξοδα των ΘΛΕ. Νωρίτερα ο κ. Μπένης είχε σχολιάσει ότι θεωρεί υπερβολικό το ποσό των 8.000 ευρώ για πυροτεχνήματα, ενώ όταν ρώτησε για τα 4.500 ευρώ που αφορούν ελαστικά βαρέως τύπου, ενημερώθηκε ότι αφορούν 28 ελαστικά για τα 13 άρματα που θα παρελάσουν στην παιδική και στην κεντρική καρναβαλική παρέλαση.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων» είναι εδώ!

Ολόκληρο το πρόγραμμα από τις 22 έως τις 27 Απριλίου Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ον…