Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 192 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας και στους 4 δήμους του νομού μας

192 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας και στους 4 δήμους του νομού μας

0
anergoi 50

Δήμος Αβδήρων: 55

Δήμος Μύκης:59

Δήμος Ξάνθης:32

Δήμος Τοπείρου:26

Δόθηκε παράταση μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)

150 άτομα έπιασαν ήδη δουλειά στον δήμο Ξάνθης από το προηγούμενο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας

Παράταση μέχρι την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου δόθηκε για την υποβολή των αιτήσεων στην νέα κοινωφελή εργασία σε 274 δήμους της χώρας και 24.251 προσλήψεις με οκτάμηνα. Να σημειώσουμε ότι στο νέο πρόγραμμα συμμετέχει και ο δήμος Ξάνθης στον οποίο εγκρίθηκαν 32 θέσεις, ο οποίος ως γνωστόν υλοποιεί ήδη το προηγούμενο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας που αφορούσε μόνο 34 δήμους της χώρας.

192 νέες θέσεις για το νομό μας

Με το νέο πρόγραμμα θα προληφθούν 192 άνεργοι σε διάφορες υπηρεσίες των 4 δήμων του νομού καθώς και σε νομικά πρόσωπα των δήμων:

Αναλυτικά οι θέσεις:

Δήμος Αβδήρων: 55

Δήμος Μύκης:59

Δήμος Ξάνθης:32

Δήμος Τοπείρυ:26

Το πρόγραμμα αφορά πολλές ειδικότητες που θα στελεχώσουν υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα των δήμων τους όπως Παιδικούς Σταθμούς, υπηρεσία Καθαριότητας, Οδηγούς Μηχανημάτων έργων και θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων αλλά και θα μειώσουν την ανεργία σ’ αυτούς. Αυτό άλλωστε είναι και ο στόχος του προγράμματος.

150 άτομα έχουν προσληφθεί στον δήμο Ξάνθης

Σύμφωνα με πληροφόρησή μας από το Γραφείο Προσωπικού του δήμου Ξάνθης έχουν ήδη προσληφθεί 150 άτομα και έχουν ξεκινήσει δουλειά στις υπηρεσίες του δήμου και στα νομικά πρόσωπα (Κέντρο Πολιτισμού, ΚΚΠΑ) από τα 250 που περιλαμβάνει η πρώτη φάση του προγράμματος. Κατά την αξιολόγηση των δικαιολογητικών που γίνεται από το δήμο έχουν απορριφθεί κάποιοι που δεν πληρούσαν όλα τα τυπικά προσόντα (τίτλους σπουδών , πιστοποιητικά κ.λ.π.) και γίνεται η αντικατάσταση τους από τον ΟΑΕΔ από τους πίνακες των επιλαχόντων. Να σημειώσουμε τέλος η β΄ φάση του προγράμματος θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση του 8μηνου και θα εκδοθεί νέα Προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ.

Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε –τουλάχιστον- μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1.εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

2.εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

3.εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

4.άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους

5.εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

6.εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

7.εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

Προγράμματα για ίδρυση επιχειρήσεων από ανέργους άνω των 45 ετών

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 υπολογίζεται δράση του ΕΣΠΑ για ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών. Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 υπολογίζεται η ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης για τη δράση «Αξιοποίηση Επιχειρηματικής Εμπειρίας -Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» που αφορά στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων από ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών. Ειδικότερα η δράση παρέχει ένα πλαίσιο νέων επιχειρηματικών ευκαιριών σε άνεργους που στο παρελθόν είχαν αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα ή διαθέτουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία για να το πράξουν προκειμένου να συμβάλλει στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας αξιοποιώντας το γνωστικό κεφάλαιο που τα άτομα αυτά κατέχουν.

Βασικοί στόχοι της δράσης είναι:

• Η χρηματοδότηση σύγχρονων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με σαφείς προσανατολισμούς, που αναδύονται και εναρμονίζονται από τις προτεραιότητες και τους στρατηγικούς στόχους του ΕΠΑνΕΚ αλλά και από γενικότερες ευρωπαϊκές /ή και διεθνείς εξελίξεις για την ομάδα στόχος «άνεργοι άνω των 45 ετών με πρότερη επιχειρηματική/επαγγελματική εμπειρία».

• Η αναθέρμανση της επιχειρηματικής δραστηριότητας αξιοποιώντας την επιχειρηματική ικανότητα και δεινότητα έμπειρων επιχειρηματικών στελεχών από την βιομηχανική παραγωγή και μεταποίηση ή άλλους συναφείς με αυτά κλάδους.

• Η μείωση της ανεργίας στις κρίσιμες ηλικίες προ-συνταξιοδότησης (45 ετών και άνω), οι οποίες όμως έχουν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα συσσωρευμένης εργασιακής εμπειρίας και τεχνογνωσίας

Δυνητικοί δικαιούχοι

Οι δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης και κατά την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, οι οποίοι θα ιδρύσουν επιχείρηση (ή θα αποτελούν βασικό μέτοχο επιχείρησης) και δεν θα αποκτήσουν σχέση μισθωτής εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου και οι οποίοι:

• στο παρελθόν συμμετείχαν σε επιχειρήσεις είτε με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία, είτε ως ιδρυτικά μέλη επιχειρήσεων ή

• διαθέτουν σωρευτικά τουλάχιστον 5ετή αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε σχέση με το αντικείμενο του επιχειρηματικού σχεδίου που επιδιώκουν να υλοποιήσουν

Προϋπολογισμός πράξης

Το προτεινόμενο συνολικό ύψος επιχειρηματικών σχεδίων ανά πρόταση θα κυμαίνεται από 15.000 ευρώ έως 60.000 ευρώ. Ποσοστό ενίσχυσης κατά μέσο όρο 65%.

Προϋπολογισμός δράσης

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 35.000.000 ευρώ (δημόσια δαπάνη). Ο συνολικός προϋπολογισμός των ενισχυόμενων επενδυτικών σχεδίων εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 54.000.000 ευρώ.

Αίτημα για 5 θέσεις μόνιμου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα από τον δήμο Αβδήρων

3 θέσεις για το Κέντρο Κοινότητας

Αίτημα για έγκριση 5 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού υπέβαλλε ο δήμος Αβδήρων. Αφορά ειδικότητες ΔΕ και ΥΕ ανταποδοτικού χαρακτήρα σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ.

ΔΕ Οδηγών

1

ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων έργου

1

ΥΕ Εργατών

2

ΔΕ Ηλεκτρολόγων

1

Αναλυτικότερα οι θέσεις:

3 θέσεις για το Κέντρο Κοινότητας στου δήμου Αβδήρων

Το Δ.Σ. Αβδήρων αποφάσισε την πρόσληψη 3 ατόμων για την στελέχωση του Κέντρου Κοινότητας μιας δομής κοινωνικού χαρακτήρα που θα λειτουργήσουν όλοι οι δήμοι.

Οι θέσεις αφορούν τις ειδικότητες

ΠΕ – ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών

1

ΔΕ Διοικητικού

1

ΠΕ Εκπαιδευτικών

1

Επιχορηγήσεις για 15.000 ανέργους άνω των 50 ετών

Κίνητρα από ΟΑΕΔ σε εργοδότες για προσλήψεις με συμβάσεις τουλάχιστον 9 ή 12 μηνών

Ένα νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με στόχο την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών, προωθεί ο ΟΑΕΔ. Στόχος του ΟΑΕΔ είναι να προληφθεί η μακροχρόνια ανεργία στις μεγάλες ηλικίες. Στόχος του ΟΑΕΔ είναι να προληφθεί η μακροχρόνια ανεργία στις μεγάλες ηλικίες.

Τα δύο σκέλη του προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει δύο σκέλη και στοχεύει στη δημιουργία συνολικά 15.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης. Το πρώτο σκέλος του προγράμματος αφορά επιχορήγηση επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50. Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Κοι.Σ.Π.Ε. και γενικά εργοδότες που απασχολούν προσωπικό άνω των 20 ατόμων με πλήρη απασχόληση. Ωφελούμενοι είναι άνεργοι άνω των 50 ετών, που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση. Ως άτομα σε μειονεκτική θέση νοούνται οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα άνω των 6 μηνών. Ως άτομα σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση νοούνται οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών. Το ποσό της επιχορήγησης ορίζεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαίως.

Διάρκεια επιχορήγησης: • Για την πρόσληψη ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση (μακροχρόνια άνεργοι), η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για 9 μήνες. Σε περίπτωση επέκτασης η επιχείρηση δεσμεύεται να διατηρήσει το προσωπικό της για επιπλέον 3 μήνες.

• Για την πρόσληψη ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση (ανεργία 6-12 μήνες), η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 9 μήνες χωρίς δυνατότητα επέκτασης. Οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό τους για 3 μήνες ακόμα.

Έως 20 θέσεις

Το δεύτερο σκέλος του προγράμματος αφορά επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών. Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι ηλικίας άνω των 50, εγγεγραμμένοι στο μητρώο για χρονικό διάστημα άνω των 3 μηνών. Το ποσό της επιχορήγησης είναι ίδιο με το προηγούμενο σκέλος. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και διαθέτουν κωδικό πρόσβασης, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…