Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Αφήνει πίσω την ήττα (2-0) από τον Ολυμπιακό και βλέπει κύπελλο και συνέχεια στα ντέρμπι η Ξάνθη

Αφήνει πίσω την ήττα (2-0) από τον Ολυμπιακό και βλέπει κύπελλο και συνέχεια στα ντέρμπι η Ξάνθη

0
xanthi osfp web

Η καλή παρουσία στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα

Την Τρίτη (24/01-17:15) υποδέχεται τον ΟΦΗ για το κύπελλο – το Σάββατο με ΑΕΚ στα Πηγάδια για το πρωτάθλημα

Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι παίκτες της Ξάνθης στη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στάθηκαν άτυχοι και δεν κατάφεραν να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα γνωρίζοντας έτσι μοιραία την ήττα 2-0 από τους «ερυθρόλευκους».

Οι γηπεδούχοι τα βρήκαν σκούρα κόντρα στην Ξάνθη, η οποία παρά τις πολλές απουσίες παρουσίασε ένα πολύ καλό και αξιόμαχο σύνολο και κράτησε το μηδέν στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο μάλιστα άγγιξε το γκολ με τη χαμένη ευκαιρία του Βασιλακάκη στο 32’, ενώ είχε κι άλλη μια σημαντική φάση με τον Λουσέρο (41’). Σοβαρά λάθη έκανε ο επόπτης Τουμπακάρης εις βάρος της Ξάνθης, καθώς έκοψε κακώς τους Γουάλας (30’) και Τριάδη (42’) με οφσάιντ που δεν υπήρχαν.

Το πολυπόθητο γκολ ήρθε από το… πουθενά για τους Πειραιώτες λίγο μετά την σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο (48’), όταν ο Σβάρνας έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Σεμπά. Οι Ξανθιώτες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Καπίνο στη συνέχεια και είδαν τον Μανθάτη στις καθυστερήσεις (90+1’) να σφραγίζει τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

Στις καλύτερες στιγμές του αγώνα, στο 2’ το σουτ του Σεμπά πέρασε άουτ. Στο 10’ ο Ρέτσος απομάκρυνε προ του Γουάλας το φάουλ του Τριάδη και στην επόμενη φάση το πλασέ του Μπαξεβανίδη κατέληξε στα χέρια του Καπίνο. Στο 13’ το φαλτσαριστό σουτ του Μάριν ήταν άστοχο. Στο 28΄ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε το δυνατό σουτ του Μάριν, το πρώτο των γηπεδούχων στο στόχο. Στο 32’ ο Βασιλακάκης έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, όταν μετά από πάσα του Λάζιτς βρέθηκε προ του Καπίνο αλλά το πλασέ του από το ύψος της περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού. Άστοχο το εκτός ισορροπίας σουτ του Ιντέγε στο 40’. Στο 41’ μετά από σέντρα του Τριάδη και απόκρουση του Καπίνο, η μπάλα στρώθηκε στον Λουσέρο που έπιασε το δυνατό μονοκόμματο σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα.

Στο 48’ η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην Ξάνθη, όταν ο Σεμπά μπήκε από αριστερά στην περιοχή, έκανε το σουτ που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς με τα πόδια αλλά η μπάλα βρήκε στον Σβάρνα στην επαναφορά και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 1-0. Το σουτ του Μάριν στο 52’ βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζίβκοβιτς. Στο 61΄Ζίβκοβιτς και Σβάρνας απέκρουσαν με τα πόδια το κοντινό σουτ του Ανδρούτσου. Στο 65’ ο Μπαξεβανίδης πέρασε τον Σεμπά κι έκανε το δυνατό σουτ με τον Καπίνο να αποκρούει σε κόρνερ και στην εκτέλεσή του από τον Λουσέρο, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Καρασαλίδης από δύσκολη γωνία δεν πρόλαβε να κάνει την προσπάθεια. Στο 72’ την κεφαλιά του Ιντέγε που ήταν σε ελεγχόμενη θέση off side, μπλόκαρε εύκολα ο Ζίβκοβιτς. Στο 91’ ο Μανθάτης μετά από φάση διαρκείας με σουτ έκανε το 2-0.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιώργος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας) με πρώτη βοηθό την κα. Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής) και δεύτερο βοηθό τον Ιωάννη Τουμπακάρη της ΕΠΣ Αθηνών. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Άγγελος Ευαγγέλου της ΕΠΣ Αθηνών.

Κίτρινες κάρτες: 16’ Λουσέρο, 38’ Ρέτσος, 51΄Γουάλας, 57’ Καμαρά΄, 79’ Μιλιβόγεβιτς, 87’ Σολτάνι.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Βιάνα, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (85’ Καμπιάσο), Φορτούνης, Μάριν (66’ Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε (81΄Καρντόζο).

ΑΟ Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Καρασαλίδης, Σβάρνας (72’ λ.τρ. Παπαγεωργίου), Καμαρά (67’ Σολτάνι), Λάζιτς, Λουσέρο, Τριάδης, Βασιλακάκης, Ράνος (86’ Κώστας).

Συνέχεια με κύπελλο για την Ξάνθη που υποδέχεται τον ΟΦΗ στα Πηγάδια (Τρίτη 24/01-17:15)

Η ξανθιώτικη ομάδα αφήνει στην άκρη την ήττα από τον Ολυμπιακό και βλέπει τη συνέχεια, όπου στο πρόγραμμα της έχει ακόμη ένα παιχνίδι σε διάστημα τριών ημερών αυτό με τον ΟΦΗ στα Πηγάδια την Τρίτη 24/01 στις 17:15. Η αυριανή αναμέτρηση αφορά το πρώτο ματς για τη φάση των «16» ανάμεσα στις δύο ομάδες, που είχε αναβληθεί την προπερασμένη εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε σε όλη την Ελλάδα και δεν είχε επιτρέψει στην αποστολή των Κρητικών να ταξιδέψει στην Ξάνθη για τον αγώνα που εν τέλει αναβλήθηκε και μεταφέρθηκε για αύριο. Στην διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου επιστρέφουν οι Χρήστος Λισγάρας, Πάμπλο Ντε Λούκας, Χαμζά Γιουνές και Κώστας Φλίσκας που εξέτισαν τις ποινές τιμωρίας τους στον σαββατιάτικο αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Να σημειώσουμε ότι μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ, το πρόγραμμα της Ξάνθης για το πρωτάθλημα συνεχίζεται με ακόμη ένα ντέρμπι, αυτή τη φορά κόντρα στην ΑΕΚ την οποία θα υποδεχθεί το Σάββατο στα Πηγάδια στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …