Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκίνησε το τρίτο σεμινάριο για το «Σύνδρομο Down» από τη Μητρόπολη

Ξεκίνησε το τρίτο σεμινάριο για το «Σύνδρομο Down» από τη Μητρόπολη

0
mitropoli down1

300 περίπου άτομα ενδιαφέρθηκαν για να το παρακολουθήσουν. Συνδιοργανώνεται με την Ένωση Θεολόγων και τον Σχ. Σύμβουλο Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Σ. Μελισσόπουλο

Διδάσκων θα είναι ο Αρχιμανδρίτης ο. Απόστολος Καβαλιώτης, που θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη μέθοδο της ενταξιακής προσέγγισης

mitropoli down2

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η έναρξη του τρίτου κατά σειρά σεμιναρίου Ειδικής Αγωγής, με αντικείμενο το «Σύνδρομο Down».

Το σεμινάριο διάρκειας τριών μηνών διοργανώνεται από τη Μητρόπολη Ξάνθης σε συνεργασία με την Ένωση Θεολόγων και τον Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σάββα Μελισσόπουλο.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τα κυριότερα θεωρητικά και ερευνητικά ζητήματα που θέτουν οι μελέτες για το Σύνδρομο Down και θα συνδέει Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση με την έρευνα, εξετάζοντας με ολοκληρωμένο τρόπο, όλους τους τομείς που αφορούν στην εκπαίδευση παιδιών με Σύνδρομο Down, με έμφαση στις ποιοτικές κυρίως μεθόδους έρευνας και ιδιαίτερα την ενταξιακή προσέγγιση.

Διδάσκων του προγράμματος είναι ο Αρχιμανδρίτης ο. Απόστολος Καβαλιώτης, Δρ. του Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΠΤΔΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας σε θέματα ειδικής αγωγής.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα λαμβάνουν χώρα κάθε δεύτερη Πέμπτη στο αμφιθέατρο του Α’ Γυμνασίου τις ώρες 16:00-18:00 και 18:00-20:00, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 300 άτομα, κυρίως νέοι άνθρωποι, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Η Μητρόπολη από την πλευρά της, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους συνδιοργανωτές του σεμιναρίου, τον π. Απόστολο Καβαλιώτη, τον Διευθυντή του Α΄ Γυμνασίου Ξάνθης και όλους τούς συμμετέχοντες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…