Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Προβιβάστηκε με άριστα στο leader η Αναπτυξιακή Ροδόπης

Προβιβάστηκε με άριστα στο leader η Αναπτυξιακή Ροδόπης

0
leader2014-20

Βαθμολογήθηκε κατά την αξιολόγηση με 81,16 όταν ο ανώτερος βαθμός που δόθηκε ήταν 89,9. Κατατέθηκαν 465 τεχνικά δελτία τα πιο πολλά από ιδιώτες

Αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 100.000 ευρώ από το Δ. Σ. της Αναπτυξιακής Ροδόπης. Πρόσκληση για συμμετοχή και στους μετόχους – φορείς της Ξάνθης

Αρίστευσε η Αναπτυξιακή Ροδόπης στις εξετάσεις που έδωσε για την α΄ και β΄ φάση του leader αφού σύμφωνα με τον Διευθυντή της κ. Στάθη Κεφαλίδη βαθμολογήθηκε με 81,16 όταν ο ανώτερος βαθμός που δόθηκε ήταν 89,9 και ο τελευταίος 60 ενώ με βαθμό κάτω από 45 μένει …μετεξεταστέα! Ο βαθμός αυτός αποτελεί μεγάλη επιτυχία της Αναπτυξιακής Ροδόπης καθώς είναι ένας από τα τρία κριτήρια διεκδίκησης του ποσού των 16 εκ. ευρώ που έθεσε η εταιρεία που υλοποιεί το leader Ροδόπης και Ξάνθης.

Κατατέθηκαν 465 τεχνικά δελτία τα πιο πολλά από ιδιώτες

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Κεφαλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του εκτός από τον βαθμό που επέτυχε η Αναπτυξιακή κατά την αξιολόγησή της και από το γεγονός ότι κατάφερε να καταθέσει 465 τεχνικά δελτία εν δυνάμει επενδυτών, υποδηλωτικό του ενδιαφέροντος που έχει εκδηλωθεί και που όπως είπε το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα των δύο νομών. Αναφερόμενος με την κατανομή των ποσών ο κ. Κεφαλίδης σημείωσε πως τα κριτήρια που θέτει το υπουργείο είναι η βαθμολογία, η έκταση και ο πληθυσμός και η Αναπτυξιακή Ροδόπης τα πληροί και τα τρία αφού και άριστη βαθμολογία επέτυχε και εκπροσωπεί δύο νομούς και έχει το πληθυσμιακό μέγεθος που απαιτείται. Έτσι όπως εκτιμά ο κ. Κεφαλίδης διεκδικεί με αξιώσεις τα 16 εκ. ευρώ που ζήτησε, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι το πρόγραμμα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Σημειώνεται ότι στην διαδικασία που ακολουθεί και μετά την εξέταση των ενστάσεων που ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνεται η έγκριση και η κατανομή των ποσών και στην συνέχεια η υπογραφή σύμβασης με το υπουργείο.

Αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 100.000 ευρώ από το Δ. Σ. της Αναπτυξιακής Ροδόπης

Σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία στο ύψος των 100.000 ευρώ παρέχοντας την δυνατότητα σε παλαιούς αλλά και σε νέους μετόχους όπως οι ΟΤΑ της Ξάνθης, το ΕΒΕ Ξάνθης και το ΔΠΘ να συμμετέχουν με το ποσό των 10.000 ευρώ. Όπως διευκρίνισε ο κ. Κεφαλίδης τους πρώτους 4 μήνες θα γίνει πρόσκληση στους παλαιούς μετόχους και στην συνέχεια στους νέους, όσοι δηλαδή έχουν υπογράψει το Πρωτόκολλο συνεργασία με την Αναπτυξιακή και είναι οι προαναφερόμενοι φορείς, οι οποίοι ήδη έχουν ενημερωθεί για την απόφαση της Αναπτυξιακής ωστόσο ακόμη είναι νωρίς για να καταθέσουν την πρόταση συμμετοχής τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…