Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Πλήρης στήριξη Σαμαρά σε Κυριάκο Μητσοτάκη από την Ξάνθη

Πλήρης στήριξη Σαμαρά σε Κυριάκο Μητσοτάκη από την Ξάνθη

0
samaras-elisso1

Ομιλία του πρώην πρωθυπουργού σε εκδήλωση της ΟΕΒΕ Ξάνθης για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και την ανάπτυξη μαζί με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά

Αντ. Σαμαράς: «Ο Κυριάκος μπορεί να ξαναφέρει την χώρα εκεί που ήταν στα τέλη του 2014»

Την πρώτη του ομιλία σε μη κομματική εκδήλωση πραγματοποίησε στην Ξάνθη το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου ο τέως Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η ΓΣΕΒΕΕ και η ΟΕΒΕ Ξάνθης στο ξενοδοχείο ‘’Ελισσώ’’ με θέμα «Φορολογικό – Ασφαλιστικό – Ανάπτυξη» φιλοξενήθηκαν ως ομιλητές τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά μέλη της ΝΔ και της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Περιφέρεια, αλλά και επιχειρηματίες και επαγγελματικοί φορείς από ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα. Αμφότερους τους ομιλητές προσφώνησε και ευχαρίστησε για την παρουσία τους η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης, Μαίρη Τσιακίρογλου.

Απαισιοδοξία από την ΓΣΕΒΕΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

samaras-elisso-kavvathas-mairiΟ πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε μέσα από ποσοτικά στοιχεία και στατιστικές έρευνες στις συνέπειες που έχει η ‘’φορολαίλαπα’’ των τελευταίων ετών στον επιχειρηματικό κόσμο και ιδίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το μέλλον κάτω από τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, λέγοντας ότι κάποιοι βλέπουν την κατάσταση ως τον πάτο του βαρελιού, ενώ μια άλλη ανάγνωση είναι πως επίκειται ολοκληρωτική κατάρρευση. Αναφερόμενος στα γνωστά βάρη που αντιμετωπίζει το επιχειρείν, τόνισε τις τεράστιες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που δημιουργούνται από τον ΕΝΦΙΑ, την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, σε συνδυασμό μάλιστα με τις αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές. Διατύπωσε την έκκληση που επανειλημμένα έχει απευθύνει προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα η ΓΣΕΒΕΕ, για την άμεση ανάγκη από κοινού χάραξης εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη της χώρας. Δεν εμφανίστηκε, επίσης, αισιόδοξος στο θέμα των επενδύσεων, αφού, όπως είπε, σε μια χώρα που έχουν ψηφιστεί μέσα σε λίγα χρόνια 1.000 νομοσχέδια κανείς δεν πρόκειται να έρθει να επενδύσει. Έκλεισε δε τον λόγο του, απευθυνόμενος και στον κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών αποδείχθηκαν δέσμιες και οι πρωθυπουργοί ανακυκλώσιμοι από τους δανειστές, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν.

Στοίχημα ενότητας και μήνυμα συσπείρωσης για την ΝΔ από την Ξάνθη

samaras-elisso2Η έλευση του Αντώνη Σαμαρά στην Ξάνθη φαίνεται ότι υπάρξει μια καλή ευκαιρία για να στείλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης προς τα έξω, αφού στην εκδήλωση βρέθηκαν πολλά μέλη του όχι μόνο από την Ξάνθη, αλλά από πολλές πόλεις της Β. Ελλάδας, καθώς και πρώην υψηλά κυβερνητικά στελέχη. Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον εκλιπόντα Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, έναν άνθρωπο που πρόσφερε στην περιοχή, όπως τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε ανοιχτά την στήριξή του στον νέο πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, αρκετές φορές στην ομιλία του, σημειώνοντας ότι έχει δίκιο που ζητά επιμόνως να αποχωρήσει από την διακυβέρνηση της χώρας ο κ. Τσίπρας. Ασκώντας έντονη κριτική στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας μια σύγκριση με την κατάσταση στην οποία παρέδωσε την χώρα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, άφησε τους αριθμούς να ‘’μιλήσουν’’ για τις δραματικές αλλαγές που σημειώθηκαν σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς και στο θέμα του μεταναστευτικού, σημειώνοντας ότι η πολιτική των ελεγχόμενων συνόρων που ασκούσε η ΝΔ υιοθετείται τώρα από πολλά ευρωπαϊκά κράτη, σε αντίθεση με την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της χώρας, τόνισε ότι το 2014 απέδειξε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση, λέγοντας πως τα δύο τελευταία χρόνια μας έκαναν όλους σοφότερους. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει», για να κλείσει με τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη προτρέποντας σε ετοιμότητα: «μ’ ανοιχτά πανιά και μ’ ανεβασμένη την άγκυρά σου».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…