Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μια νέα εθελοντική ομάδα διασωστών στην υπηρεσία της Ξάνθης

Μια νέα εθελοντική ομάδα διασωστών στην υπηρεσία της Ξάνθης

0
ethelontes diasostes

Η Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων αναμένει όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν στις Πρώτες Βοήθειες

Ο εθελοντισμός είναι μία από τις κύριες δυνάμεις της Ξάνθης, η οποία έχει την τύχη και ευλογία να διαθέτει πλήθος εθελοντικών ομάδων και ανθρώπων που προσφέρουν με μόνο τους μέλημα το κοινό καλό. Μία από αυτές τις ομάδες είναι και η νεοσύστατη Ομάδα Διάσωσης και Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων Ξάνθης, με την πρόεδρο της οποίας μίλησε το «Ε».

Όπως δήλωσε η κα Χαρά Κριτίδου, η ομάδα ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 με δράση κυρίως μέσα στην πόλη της Ξάνθης καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες Β΄ και Γ΄ Εθνικής, όπως και τον αγώνα Moto Cross της Περιφέρειας στην Χρυσούπολη. Σε μια προσπάθεια αύξησης του δυναμικού της Ομάδας, η κα Κριτίδου απευθύνει πρόσκληση σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν, αλλά και να μάθουν τις βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών. Όπως είπε: «Καλούμε νέους εθελοντές να ενταχθούν στην ομάδα μας ώστε να έχουμε μεγαλύτερο δυναμικό και να μπορούμε να καλύψουμε και άλλες ανάγκες της πόλης.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να απευθύνονται σε μας στο τηλέφωνο 6940746304 και το mail: odiak2016@gmail.com, ή να βρουν πληροφορίες για την ομάδα και τις δράσεις της στην σελίδα στο facebook με την ονομασία ΟΔΙΑΚ». Αυτό που κατά κύριο λόγο παρέχει αυτή την στιγμή η Ομάδα είναι Πρώτες Βοήθειες και διάσωση στην αστική ζώνη. Δευτερευόντως υπάρχει στόχος να επεκτείνουν τις δράσεις του και στην ορεινή περιοχή. Η ομάδα αριθμεί αυτή την στιγμή 40 περίπου μέλη, από τα οποία τα 20 είναι ήδη ενεργοί εθελοντές διασώστες, ενώ τα υπόλοιπα υπό εκπαίδευση.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…