Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Στο κρατητήριο μια εβδομάδα γιατί… του διέρρηξαν το σπίτι

Στο κρατητήριο μια εβδομάδα γιατί… του διέρρηξαν το σπίτι

0
kratitirio

Η απίστευτη περιπέτεια ενός Ξανθιώτη που συνελήφθη από λάθος των αστυνομικών αρχών

Όταν η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία και τα σενάρια αστυνομικών ταινιών

Πολλοί συμπολίτες μας διακατέχονται από το αίσθημα του φόβου απέναντι στις αστυνομικές αρχές και προσπαθούν να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα, ακόμη και στην περίπτωση που είναι οι ίδιοι θύματα κάποιας εγκληματικής και αξιόποινης ενέργειας. Διαρρήξεις και ληστείες σε σπίτια συχνά δεν καταγγέλλονται, γιατί η διαδικασία έρευνας για αποτυπώματα από την Σήμανση κάνει τον χώρο ‘’αγνώριστο’’, λόγω των ειδικών υλικών που χρησιμοποιούνται. Από αυτή την διαδικασία και από μία παράβαση του ΚΟΚ, ένας άτυχος συμπολίτης μας πέρασε χωρίς λόγο και αιτία μία ολόκληρη εβδομάδα στο κρατητήριο, μέχρι να αποδειχθεί ότι δεν είχε ληστέψει ο ίδιος το… σπίτι του.

Πήγε να ανάψει ένα κεράκι και βρέθηκε στο κελί

Εργαζόμενος σε εργοστάσιο της περιοχής, μετέβη με άλλους συναδέλφους στην Αθήνα στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών τους δραστηριοτήτων. Αισθανόμενος υποχρέωση απέναντι στον αείμνηστο ιδρυτή της επιχείρησης όπου εργάζεται, επισκέφθηκε το νεκροταφείο για να του ανάψει ένα κεράκι, κατά την συνήθεια. Έξω από τον χώρο πραγματοποιούνταν πορεία διαμαρτυρίας και επικρατούσε ένταση, οπότε κάποιος αστυνομικός τον σταμάτησε για εξακρίβωση στοιχείων. Ψάχνοντας τα στοιχεία του, διαπίστωσε ότι εκκρεμούσε εναντίον του ένταλμα σύλληψης. Έκπληκτος και χωρίς να γνωρίζει την κατηγορία οδηγήθηκε στο κρατητήριο. Ο άτυχος Ξανθιώτης είχε πέσει θύμα διάρρηξης στο σπίτι του το 2006. Τα αποτελέσματα των ερευνών βγήκαν μετά από… 8 χρόνια, το 2014. Όπως ήταν φυσικό, ανάμεσα στα αποτυπώματα που βρέθηκαν, ήταν και το δικό του. Λίγα χρόνια πριν, ο ίδιος είχε υποπέσει σε παράβαση του ΚΟΚ για παράνομη προσπέραση και ως εκ τούτου τα αποτυπώματά του περάστηκαν στο σύστημα από την Τροχαία. Χωρίς καμία περαιτέρω έρευνα για το ποιος είναι ο εν λόγω και γιατί βρίσκονταν τα αποτυπώματά του στο ίδιο του το σπίτι, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Μόλις λοιπόν εντελώς τυχαία τον εντόπισαν, ακολούθησε η σύλληψη. Μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει και να αποδείξει ότι δεν είναι ο δράστης που έψαχναν. Η επίλυση της παρεξήγησης έγινε ακόμη πιο πολύπλοκη και χρονοβόρα λόγω του ότι συνελήφθη στην Αθήνα και το Τμήμα Μεταγωγών καθυστέρησε να τον αφήσει ελεύθερο.

Χωρίς να έχει κάνει τίποτα το επιλήψιμο, λοιπόν, βρέθηκε μία ολόκληρη εβδομάδα κρατούμενος αδίκως και εντελώς παράλογα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκδοθεί βούλευμα, ώστε ο συμπολίτης μας να λάβει μια αποζημίωση όχι μόνο για την μία εβδομάδα που έχασε από την δουλειά του, αλλά κυρίως για την ψυχική οδύνη και την αναστάτωση που πέρασε αυτός και η οικογένειά του.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…