Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 159 νέοι μηχανικοί από την Πολυτεχνική της Ξάνθης!

159 νέοι μηχανικοί από την Πολυτεχνική της Ξάνθης!

0
orkomosia noe 2016 1

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Καραθεοδωρή» πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας των νέων διπλωματούχων μηχανικών του ΔΠΘ

«Να φτάσετε ψηλά» ευχήθηκε ο πρύτανης του ΔΠΘ στους αποφοίτους. Πρώτος των πρώτων ο Χ. Αργυρός με 8,9 από τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς. Για πρώτη φορά και πολιτικός όρκος

Λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην «καρδιά» της Έρευνας και Καινοτομίας της Ξάνθης, το Ε.Κ. «Αθηνά», η Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ γιόρτασε μία ακόμη τελετή ορκωμοσίας, την Παρασκευή το πρωί. 159 νέοι διπλωματούχοι μηχανικοί, με τις οικογένειες και τους φίλους και συμφοιτητές τους πλημμύρισαν με χαμόγελα και περηφάνια το αμφιθέατρο «Καραθεοδωρή» στην πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων. Στην παραδοσιακά πιο πολυπληθή ορκωμοσία της χρονιάς, ορκίστηκαν 46 Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, 17 μηχανικοί Περιβάλλοντος, 25 μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης, 28 Αρχιτέκτονες μηχανικοί και 43 Πολιτικοί μηχανικοί.

Εγκάρδιες ευχές από πρυτανικές και τοπικές αρχές

«Να φτάσετε ψηλά» ευχήθηκε ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης στους διπλωματούχους μηχανικούς, τονίζοντάς τους ότι έχουν όλα τα εφόδια πλέον, αποφοιτώντας από ένα σπουδαίο πανεπιστήμιο. Τις ευχές του απηύθυνε στους διπλωματούχους μηχανικούς και ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Χρήστος Καραγιάννης, καθώς και ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών παραγωγής και Διοίκησης Αντώνης Γαστεράτος, τονίζοντας ότι η μέρα αυτή είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών όλων μας.

Ως είθισται, στο ακριτικό μας πανεπιστήμιο σε αποφοίτους και γονείς απηύθυνε τις ευχές του και ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, που τιμά πάντα τη μέρα αυτή στην Πολυτεχνική. «Είναι μία σημαντική μέρα για την Πολυτεχνική του ΔΠΘ που στέλνει στην κοινωνία πλειάδα νέων μηχανικών με γνώσεις και οράματα για μια καλύτερη Ελλάδα», τόνισε ο Μητροπολίτης, που δεν παρέλειψε να συγχαρεί και ιδιαιτέρως τους «αφανείς ήρωες», όπως είπε, εννοώντας τους γονείς των αποφοίτων.

Τους διπλωματούχους μηχανικούς συνεχάρη και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τριανταφυλλίδης εκ μέρους του δημάρχου, ο οποίος επεσήμανε ότι η πόλη με την οποία σύνδεσαν τα ακαδημαϊκά τους χρόνια ως φοιτητές, μένει πάντα ανοιχτή γι’ αυτούς.

Θρησκευτικός και πολιτικός όρκος από τους διπλωματούχους μηχανικούς

Στον πρώτο των πρώτων απονεμήθηκε το χρηματικό βραβείο από τις αδερφές Παπουτσόγλου και Λαμπάκη για τους γονείς τους Γεωργίου και Χρυσής Παπαπαρασκευά. Ο Χρήστος Αργυρός ήταν ο πρωτεύσαν της ορκωμοσίας που αποφοίτησε από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με βαθμό 8,9. Από το βήμα του αμφιθεάτρου ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν να πάρει το πτυχίο του, συνεχάρη τους συμφοιτητές του και υπενθύμισε ότι όπου κι αν βρίσκονται, ότι κι αν κάνουν, να θυμούνται από πού ξεκίνησαν! Μαζί με τον διπλωματούχο αρχιτέκτονα Μολλά Ιδρίς Εμίλ, με το χέρι στο Ευαγγέλιο και στο Κοράνι αντίστοιχα, διάβασαν τον θρησκευτικό όρκο της ορκωμοσίας, συνοδευόμενοι από το σύνολο των διπλωματούχων που επαναλάμβαναν εν χορώ.

Για πρώτη φορά στην τελετή συμπεριλήφθηκε και πολιτικός όρκος, τον οποίο εκφώνησε ο απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ Θεμιστοκλής Κύργος, σε συνοδεία από άλλους αποφοίτους που επέλεξαν και αυτοί τον πολιτικό όρκο.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…