Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα «Πλημμύρισε» δρομείς η Ξάνθη για τον «3ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο»

«Πλημμύρισε» δρομείς η Ξάνθη για τον «3ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο»

0
parmakis

Με εκατοντάδες συμμετοχές και μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 3η χρονιά ο αγώνας δρόμου των 21χλμ και 5χλμ.

Για ακόμη μία χρονιά,την 3η κατά σειρά, πραγματοποιήθηκε από τους «xanthirunners» ο «Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος», ο αγώνας δρόμου συνολικής απόστασης 21χλμ., που ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης και με τη διαδρομή να περνάει από διάφορους δρόμους εντός αστικού ιστού και κάνοντας τον κύκλο από Κιμμέρια – Πηγάδια τερματίζει στο ίδιο σημείο (κ. Πλατεία). Στη διοργάνωση που έγινε χθες (27/11) και με την υποστήριξη της περιφέρειας ΑΜ-Θ και των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων, συμμετείχαν περισσότεροι από 500 δρομείς, ενώ αν συνυπολογίσουμε τις 700 και πλέον συμμετοχές στους παράλληλους αγώνες των 5χλμ και 1000μ. (παιδικός), τότε ο συνολικός αριθμός δρομέων που συμμετείχαν ξεπερνάει κατά πολύ τους 1200.

Εκτός των δρομέων, εκατοντάδες ακόμη συνοδοί/θεατές, βρέθηκαν χθες στην πόλη μας για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των δικών τους ανθρώπων, σε μία διοργάνωση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία ,βασιζόμενη στις υψηλές προδιαγραφές που έχουν θέσει οι xanthirunners.

Νικητής στα 21χλμ. στην κατηγορά ανδρών αναδείχθηκε ο Μιχάλης Παρμάκης και στις γυναίκες η Βίκυ Καραγεωργαράκη, ενώ στον αγώνα των 5χλμ. νικητής ήταν ο Σαλή Τσιτάκ και στις γυναίκες η Κατερίνα Μιχαλά.

* Περισσότερα στοιχεία και φωτογραφικό υλικό από τη διοργάνωση του 3ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου στο αυριανό «Ε».

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …