Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπισκότα banoffee

Μπισκότα banoffee

0
biskota-banoffee

-270 γρ. βούτυρο

-100 γρ. άχνη ζάχαρη

-3 γρ. ή μια πρέζα αλάτι

-300 γρ. αλεύρι μαλακό

-1 βανίλια σκόνη

-½ κ.σ. κανέλα σκόνη

για τη γέμιση

-1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

-Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

-100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ με το φτερό και τα χτυπάμε μέχρι μόλις να σχηματιστεί η ζύμη. Μιας και θέλουμε τα κουλουράκια μας να είναι όσο πιο τραγανά γίνεται, δεν ανακατεύουμε τη ζύμη για πολύ ώρα. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.

Αλευρώνουμε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε τη ζύμη, ρίχνουμε πάλι λίγο αλεύρι και από πάνω άλλη μια λαδόκολλα. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 3 χιλιοστών, αφαιρούμε τη λαδόκολλα που βρίσκεται από πάνω και μετά με ένα κουπάτ κόβουμε μπισκοτάκια διαμέτρου 5-6 εκατοστών. Τοποθετούμε τις λαδόκολλες σε 2 ταψιά, βάζουμε τα μπισκότα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε στον αέρα για 8-10 λεπτά. Αν βάλουμε και τα 2 ταψιά μαζί στο φούρνο, στη μέση περίπου του ψησίματος αλλάζουμε θέση τα ταψιά, και γυρίζουμε τη μέσα πλευρά απ΄ έξω έτσι ώστε να ψήνονται όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Ρίχνουμε το γάλα σε ένα μπολ, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε μια μικρή ποσότητα πάνω σε ένα κουλουράκι από τη μεριά που ήταν στο ταψί. Σκεπάζουμε με ένα άλλο κουλουράκι. Πιέζουμε λίγο να πάει παντού διακοσμούμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…