Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Με μία «ζεστή» αγκαλιά υποδέχθηκε η Ξάνθη την εθελοντική ομάδα «Wheeling2help»

Με μία «ζεστή» αγκαλιά υποδέχθηκε η Ξάνθη την εθελοντική ομάδα «Wheeling2help»

0
wheeling

Εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι και φορείς της Ξάνθης πρόσφεραν πέντε αναπηρικά αμαξίδια για τις ανάγκες του εγχειρήματος

Μετά την Ξάνθη συνεχίζουν τη διαδρομή Κωνσταντινούπολη – Ηράκλειο οι εθελοντές ποδηλάτες στέλνοντας το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς

Μία ξεχωριστή «γιορτή» στήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης, όπου η Ομάδα Εθελοντών «Wheeling2help» Ξάνθης σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης παρουσίασαν τη μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης και εθελοντισμού, με θέμα «Στήριξη Παιδιών με Αναπηρία».

Η Ξάνθη ήταν η 3η πόλη κατά σειρά όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, μετά την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, καθώς αποτελεί σταθμό στην πορεία των ποδηλατιστών του «Wheeling2Help» που ξεκίνησαν ένα ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη με τερματικό προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης με στόχο σε όλη αυτή την διαδρομή να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο στο θέμα της αναπηρίας.

Άλλωστε και μόνο το γεγονός του μεγάλου στόχου να δοθούν 100 αναπηρικά αμαξίδια κάνει από μόνο του τον σκοπό σπουδαίο. Στην Ξάνθη, με τη βοήθεια εθελοντών, αποκτήθηκαν το προηγούμενο διάστημα πέντε αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία προσφέρθηκαν εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, και συγκεκριμένα τα πέντε αμαξίδια πήγαν στο 2ο Ειδικό σχολείο Ξάνθης, στον σύλλογο «Στηρίζω», στο Ε.Ε.Ε.Κ. Γενισέας, στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Αγ. Παντελεήμων», και στην οικογένεια του μικρού Χαλίλ.

Ποδηλατώντας από την Κωνσταντινούπολη στο Ηράκλειο για να στείλουν το μήνυμα του εθελοντισμού

Το κίνημα «Wheeling2help» γεννήθηκε πέρσι, από τον ποδηλάτη Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη, ο οποίος είχε ως στόχο να διαλαλήσει πως η αλληλεγγύη, η αγάπη, η συμπαράσταση μέσα από το τρίπτυχο εθελοντισμός, αθλητισμός και ταξίδι δεν είναι μια ουτοπία, αλλά μια πραγματικότητα. Έτσι με ξεκίνησε το εγχείρημα του και διανύοντας σε 35 μέρες οκτώ χώρες και 2.500 χιλιόμετρα, μάζεψε τελικά περισσότερα από 15.000 ευρώ για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια της “ΦΛΟΓΑΣ”. Φέτος ήταν η 2η απόπειρα, η οποία ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των Παραολυμπιακών αγώνων στη Βραζιλία.

Την παραπάνω ημερομηνία, ο Ελπιδοφόρος μαζί με τη σύντροφό του Δώρα Μπίτση και τους ποδηλάτες της αλληλεγγύης του wheeling2help ξανανέβηκαν στη σέλα για ένα ακόμη υπέροχο ταξίδι με ένα μοναδικό σκοπό. Ακολουθώντας τη διαδρομή, Κωνσταντινούπολη – Ηράκλειο Κρήτης, διασχίζοντας 1,700 χμ και 20 ελληνικές πόλεις σε 32 ημέρες, στόχο έχουν αυτή τη φορά να συγκεντρώσουν 19,000 ευρώ για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Ξάνθη

Η Ξάνθη και οι φορείς της αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και με την συμβολή των Δήμου Ξάνθης, πολιτιστικό σύλλογο Κατασκηνωτών, σύλλογο «Περπατώ», συλ. Εβριτών, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Αιμοδότες «Αγάπη», σύλ. Γέφυρα,, τον Ερυθρό Σταυρό και αθλητικούς συλλόγους όπως ο Ορφέας Ξάνθης ο Αρίων Ξάνθης τόσο με το τμήμα Μπάντμιντον όσο και με την ομάδα μπάσκετ, ο σύλλογος ταε κβο ντο «Ανατολική Δύναμη», η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης αλλά και πολλοί ακόμη που συνέβαλαν ώστε φτάνοντας οι ποδηλάτες του Wheeling2Help στην Ξάνθη να δοθούν πέντε αμαξίδια!

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Θεατράκι του Δήμου Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης όσο και ο εμπνευστής της δράσης Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης στάθηκαν στην σημαντικότητα του εγχειρήματος, ενώ ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσε με την παρουσία του ο παρολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς. Οι Ποδηλάτες Wheeling2Help είναι οι: Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, Θεοδώρα Μπίτση, Αντωνία Γκούσαρα, Πάρης Κάρτας, Μάκης Καλαράς, Μίλτος Λαφουράς, Σοφία Καρφή, Γιώτα Κακούρα, Μάνος Χατζηγιάννης, Ευριπίδης Θέμελης.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…