Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έκαναν το μεράκι τους δουλειά και ξεκίνησαν ένα… ταξίδι στην αγορά του τουρισμού!

Έκαναν το μεράκι τους δουλειά και ξεκίνησαν ένα… ταξίδι στην αγορά του τουρισμού!

0
gotothrace

Δύο νέα παιδιά, η Νεσρίν Δαγλή και ο Ονούρ Μουρτεζά δημιούργησαν το gotothrace.com, μία ιστοσελίδα με πληροφορίες και υπηρεσίες κρατήσεων για το σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου ταξιδιού στην ΑΜΘ

Σε ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά, ο επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει κάθε είδους πληροφορίες όχι μόνο για τη διαμονή ή τα αξιοθέατα, αλλά και για όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην περιοχή

Με φρέσκες ιδέες οι νέοι άνθρωποι από την περιοχή μας αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που μπορούν να ωφελήσουν πολλαπλά τον τόπο και δίνουν έναυσμα επιχειρηματικότητας σε όσους διστάζουν ή βλέπουν δυσκολίες στην αρχή κάθε προσπάθειας.

Η Νεσρίν Δαγλή από την Κομοτηνή με σπουδές στο ΤΕΙ Πληροφορικής της Αθήνας, με τον συντοπίτη και συμφοιτητή της Ονούρ Μουρτεζά, αγαπούν τον τόπο τους, αγαπούν τα ταξίδια και αγαπούν τον τουρισμό. Με αυτή τη… συνταγή αποφάσισαν να δημιουργήσουν το gotothrace.com, ένα τουριστικό portal για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με πληροφορίες και υπηρεσίες για κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη.

Τι θα βρει ο επισκέπτης στο gotothrace.com

Η ιδέα της Νεσρίν τέθηκε σε εφαρμογή πριν από δύο περίπου μήνες. Με αναζήτηση και κόπο σχεδιάστηκε μία ιστοσελίδα που παρέχει πληροφορίες για προορισμούς στην Περιφέρειά μας, αξιοθέατα, παραλίες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, clubs, καφέ, αεροπορικά εισιτήρια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ενοικιάσεις σκάφους, διοργανώσεις κρουαζιέρας, προτεινόμενες δραστηριότητες, οργανωμένες εκδρομές, αλλά και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα ανά περιοχή και εποχή. Μάλιστα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει ενημέρωση στα αγγλικά, τα ελληνικά και τα τουρκικά και να δει τιμές σε οποιοδήποτε νόμισμα. Ειδικά για τις περιπτώσεις των ξενοδοχείων και των ενοικιάσεων αυτοκινήτων ο ενδιαφερόμενος μεταφέρεται σε γνωστούς ιστοχώρους απευθείας κράτησης, προκειμένου να σχεδιάσει το ταξίδι του. Σε αυτά τα πρώτα βήματα, οι δημιουργοί απευθύνονται πιο στοχευμένα στην αγορά της Τουρκίας, με στόχο βέβαια οι υπηρεσίες τους να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επισκέπτη της περιοχής από οποιαδήποτε αφετηρία.

Σχέδια για συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση της ιστοσελίδας

Όπως μας εξηγεί η Νεσρίν, το σκεπτικό είναι με μία περιήγηση στο gotothrace.com, ο επισκέπτης να μπορεί να βρει κάθε είδους πληροφορίες, αλλά και υπηρεσίες, ώστε να εξασφαλίσει ένα ενιαίο πακέτο για τις διακοπές του. «Βρισκόμαστε σε αρχικό στάδιο και εμπλουτίζουμε συνεχώς την ιστοσελίδα. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε σταδιακά απευθείας συνεργασίες με ξενοδοχεία και κάθε άλλη υπηρεσία κρατήσεων για το ταξίδι, ώστε αυτόνομα να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας στους επισκέπτες», σημειώνει η ίδια, προσθέτοντας ότι: «έχει ιδιαίτερη σημασία η ιστοσελίδα να επικαιροποιείται συνεχώς ώστε να περιλαμβάνει πληροφορίες για οτιδήποτε μπορεί ο επισκέπτης να αξιοποιήσει κατά τη διάρκεια των διακοπών του, είτε πρόκειται για εκδήλωση, είτε για κάποια οργανωμένη εκδρομή, ή για όποια άλλη υπηρεσία». Αυτό απαιτεί συνεχή ενασχόληση και έρευνα για όσα διαδραματίζονται στην Περιφέρεια, αλλά και αφιέρωση για τη μετάφραση και την παρουσίαση.

Με αγάπη για τον τόπο και τον τουρισμό!

Στην ερώτησή μας πώς αποφάσισε να ξεκινήσει αυτό το εγχείρημα, η Νεσρίν απαντά ότι μέσω της προηγούμενης εργασιακής της εμπειρίας ήρθε σε επαφή με τον τουρισμό και… τον λάτρεψε! Αποφάσισε λοιπόν να θέσει σε εφαρμογή τις γνώσεις της στην Πληροφορική για να ασχοληθεί με κάτι επιχειρηματικά και παράλληλα να κάνει αυτό που αγαπά! «Ο τουρισμός μου αρέσει πολύ», λέει με ενθουσιασμό, «δε το βλέπω σαν δουλειά και θέλω να το κάνω μια ζωή».

Η ίδια αναφέρει ακόμη ότι ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του το gotothrace.com έχει συγκεντρώσει πολύ καλά σχόλια και ότι οι επισκέψεις μέσα από τη βαθμολόγηση και διεργασίες data mining (αξιοποίησης δεδομένων) μπορούν να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για όσα αναζητά ο επισκέπτης στην Περιφέρεια, τι προτιμά, τι περισσότερο θα ήθελε και τι εντυπώσεις αποκόμισε.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η Περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει από την αρχή την προσπάθεια της Νεσρίν παρέχοντάς της υλικό και πληροφορίες και συνεργαζόμενη μαζί της, προκειμένου να ενισχυθεί η προοπτική κάθε αξιόλογης προσπάθειας στον τομέα του τουρισμού.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερο το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Λόγω της αυξημένης τιμής στο αρνί και στο λάδι – 14 ευρώ το αρνί στα Κρεοπωλεία – Έω…