Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια της Κυριακής στην Κομοτηνή

Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια της Κυριακής στην Κομοτηνή

0
komotini-epeisodia

Καταδικάζουν τις επιθέσεις εις βάρος τους οι αστυνομικοί και ζητούν πιο «ενεργητική» στάση από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Την καταδίκη τους για την επίθεση που δέχτηκαν οι δύο άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής μετά την πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή, εκφράζουν οι Ενώσεις Αξιωματικών ΑΜ-Θ και Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης με κοινή τους ανακοίνωση. Από τα «πυρά» των Ενώσεων Αστυνομικών δεν ξεφεύγει παράλληλα και η πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, τις οποίες κατηγορούν ότι με την «παθητική στάση και αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών ενθαρρύνουν τη συνέχιση της εγκληματικής δράσης των ατόμων αυτών».

Μετά τον Διευθυντή Τροχαίας Αθηνών και ο Διοικητής Ασφάλειας Κομοτηνής θύμα επίθεσης

Στην κοινή τους ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της ΕΑΑΜΘ Αναστάσιος Δραγουδάκης και η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Σταυρούλα Τζατζανά, αναφέρονται στην προ είκοσι ημερών επίθεση και τον τραυματισμό του Διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, τοποθετώντας την στο ίδιο πλαίσιο επιθέσεων «των γνωστών – αγνώστων του επονομαζόμενου Αντιεξουσιαστικού Χώρου», με θύματα αυτή την φορά δύο Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, ενός εκ των οποίων ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής. Οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις καταδικάζουν το γεγονός της βάρβαρης απρόκλητης επίθεσης σε βάρος των συναδέλφων τους, η οποία πραγματοποιήθηκε από ομάδα ατόμων που εξήλθαν από το πλήθος των συγκεντρωμένων, με στοχευμένο, όπως αναφέρουν, σκοπό να βλάψουν την σωματική ακεραιότητα των δύο αστυνομικών, κατά τη διάρκεια υπηρεσίας τους για τη λήψη μέτρων ασφαλείας στο πλαίσιο της συγκέντρωσης στην πλατεία Κομοτηνής, λόγω της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Κατηγορούν παράλληλα την ηγεσία του Αστυνομικού Σώματος για αδράνεια και παθητική στάση στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν: «Απαιτούμε την θεσμική θωράκιση των σκληρά εργαζόμενων δημοσίων λειτουργών της χώρας και την προστασία της Δημοκρατίας εκ μέρους της Πολιτείας όχι μόνο με κροκοδείλια δάκρυα αλλά με έργα και αποφάσεις, με την ελπίδα να είναι αυτό το τελευταίο κρούσμα».

Συνελήφθησαν δυο άτομα για τη συμμετοχή τους στην πρόσφατη επίθεση σε βάρος αστυνομικών

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜ-Θ, το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο νεαροί ηλικίας 22 και 23 ετών ελληνικής υπηκοότητας, οι όποιοι συμμετείχαν στην ομάδα ατόμων που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο αστυνομικούς, στην κυριακάτικη πορεία στην Κομοτηνή. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απρόκλητης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, απειλή και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, κατά περίπτωση. Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα δεκαπέντε περίπου ατόμων, τα οποία, κατά τη διάρκεια της πορείας, αιφνιδιαστικά και απρόκλητα απείλησαν, εξύβρισαν και επιτέθηκαν με ξύλινα ρόπαλα σε βάρος δύο αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 22χρονου, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίσθηκαν και οι δύο δράστες, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ξύλινο ρόπαλο, μήκους 80 εκατοστών, αντιασφυξιογόνος μάσκα, σπρέι, σφυρί και μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων δραστών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…