Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στα ρεκόρ Guinness πλέον η μεγάλη ξανθιώτικη καριόκα

Στα ρεκόρ Guinness πλέον η μεγάλη ξανθιώτικη καριόκα

0
karioka giness

Συμπεριλήφθηκε επίσημα στις 25 Αυγούστου η 383 κιλών καριόκα ως η μεγαλύτερη στον κόσμο

Προβολή του ιδιαίτερου γλυκού της Ξάνθης και την πόλης μας σε όλο τον κόσμο μετά την επιτυχία

Ημέρα χαράς ήταν η χθεσινή για το Επιμελητήριο Ξάνθης και τους ζαχαροπλάστες της πόλης μας, αφού η 383 κιλών γιγάντια καριόκα που κατασκευάστηκε στις 30 Μαρτίου στο πλαίσιο της Γενικής Έκθεσης Ξάνθης καταχωρήθηκε επίσημα στα βραβεία Guinness. Παρά τις περί του αντιθέτου φωνές που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα, η χρονοβόρα διαδικασία ολοκληρώθηκε σταδιακά με επιτυχία. Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής το ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ, Στέλιος Μωραΐτης, ανακοίνωσε την βράβευση.

Στ. Μωραΐτης: «Μια χαρούμενη μέρα για την πόλη και το Επιμελητήριό μας»

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν αρκετοί από τους ζαχαροπλάστες και τους φορείς που συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια. Όπως δήλωσε κ. Μωραΐτης: «Είναι μια χαρούμενη μέρα για την πόλη μας, για το Επιμελητήριό μας, καθώς βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι από χθες το βράδυ στις 11 η ώρα, η καριόκα Ξάνθης συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness και έχει χαρακτηριστεί, χωρίς να το ζητήσουμε εμείς, ως κολοσσιαία καριόκα». Η επίσημη καταχώριση στον ιστότοπο των βραβείων την αναφέρει ως Largest Greek carioca/karioka cake, την μεγαλύτερη ελληνική καριόκα, βάρους 383 κιλών. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ ευχαρίστησε για την επίπονη προσπάθεια τους συναδέλφους του αλλά και τους πολλούς αφανείς συνεργάτες, ευχαριστώντας και τα 11 ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία που συμμετείχαν και εμπιστεύτηκαν αυτή την προσπάθεια και πρωτοβουλία, μνημονεύοντας επίσης και όλους τους χορηγούς και προμηθευτές, όσο και αυτούς που στήριξαν την προσπάθεια τεχνικά, μεταφέροντας από την Αθήνα την μεγάλη ζυγαριά πάνω στην οποία κατασκευάστηκε η γιγάντια καριόκα και ζυγίστηκε. Εξαιρέτως ευχαρίστησε τον κ. Τάσο Καρκάνη, μηχανικό, που ήταν η ‘’καρδιά’’ της τεχνικής υποστήριξης και προσέφερε και το επόμενο διάστημα με τα απαραίτητα έγγραφα και την πιστοποίηση που χρειάστηκε. Επίσης, την κα Μαρία Νταβουλτζοπούλου, τεχνολόγο τροφίμων, που με μεγάλη προθυμία χορήγησε το πιστοποιητικό ποιότητας. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τα ΜΜΕ της περιοχής που πρόβαλαν το εγχείρημα, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκε η καριόκα.

Μια πεντάμηνη προσπάθεια που κόστισε μόνο 592 ευρώ

Κάνοντας μια αναδρομή στην όλη διαδικασία, σημείωσε ότι στις 24 Φεβρουαρίου έγινε η εγγραφή στο σύστημα για την συμμετοχή στο βραβείο, η οποία εγκρίθηκε λίγες μέρες μετά, με το ύψος του παράβολου να ανέρχεται στα 592 ευρώ, το μοναδικό ποσό που πλήρωσε το ΕΒΕ για το μεγάλο βραβείο. Πέντε μήνες μετά, χωρίς καμία παράλειψη και διόρθωση, η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και πλέον τα βραβεία Guinness δεσμεύονται να κάνουν γνωστό το ρεκόρ σε όλο τον κόσμο, πέρα από τις 172 διαφορετικές δημοσιοποιήσεις που έγιναν ήδη για την μεγάλη καριόκα. Η μεγάλη προβολή της πόλης αλλά και του προϊόντος θεωρείται από μόνη της μεγάλη επιτυχία και πλέον όλες οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν θα έχουν το λογότυπο των ρεκόρ Guinness στα ζαχαροπλαστεία τους. Ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας ζαχαροπλάστης Στέλιος Αρσενίου ευχαρίστησε το Επιμελητήριο και τα ΜΜΕ της πόλης που έκαναν υπέρβαση και στήριξαν την προσπάθεια. Απευθυνόμενος στους νεώτερους ζαχαροπλάστες, τους προέτρεψε να πάνε την προσπάθεια ακόμη παραπέρα και να είναι η πόλη μας η κορωνίδα της γαστρονομίας γενικότερα στην χώρα.

Συγχαρητήρια από τους Δημάρχους της περιοχής

Τα θερμά τους συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία και την κατάκτηση μίας θέσης στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες εξέφρασαν με επιστολή τους τόσο ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, όσο και ο Δήμαρχος Τοπείρου, Θωμάς Μίχογλου, τονίζοντας ότι η συνεργασία των φορέων και των επιχειρηματιών της Ξάνθης έδωσε ελπίδα για το μέλλον της περιοχής, ανοίγοντας τον δρόμο για την τουριστική και γαστρονομική ανάπτυξη της Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερο το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Λόγω της αυξημένης τιμής στο αρνί και στο λάδι – 14 ευρώ το αρνί στα Κρεοπωλεία – Έω…