Σχόλια 15/07/16

0
arkas ypourgos
Πρώτα χτυπάμε τις Ανεξάρτητες Αρχές, μετά τον Τύπο και στη συνέχεια τη Δικαιοσύνη. Είναι γνωστή και δοκιμασμένη η συνταγή που οδηγεί στον απολυταρχισμό…


Μια από τα ίδια
Σήριαλ ζεόλιθου Έβρου, συνέχεια. Και πώς να μην έχουμε τέτοια εξέλιξη με τέτοιες νοοτροπίες που κουβαλάνε κάποιοι νομίζοντας ότι η γη τους κρύβει θησαυρούς. Τέλος πάντων. Η Αποκεντωμένη ενέκρινε τους Περιβαλλοντικούς όρους για την εκμετάλλευση του ζεόλιθου (ορυκτού) στη θέση Κόκκαλο Πετρωτών, στην εταιρία ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. Βιομηχανικά Ορυκτά, μετά από χρόνια. Όμως, οι κάτοικοι του χωριού αντιδρούν με την εξόρυξη και προσφεύγουν κατά της απόφασης!
Όπως καταλαβαίνει κανείς, η επένδυση ή δεν θα γίνει ή θα καθυστερήσει πάρα πολύ. Με τέτοιες νοοτροπίες που καλλιέργησαν και στήριξαν κυβερνητικά στελέχη, όχι ανάπτυξη και επενδύσεις, ούτε τούβλο πάνω σε τούβλο δεν θα δούμε στον άμοιρο αυτόν τόπο. Και το ποιο ωραίο;
Οι κάτοικοι των Πετρωτών διαμαρτύρονται που φεύγουν οι νέοι, που αδειάζουν τα χωριά. Αμ θα αδειάσουν, γιατί άδειασαν τα μυαλά…
Γ.Δ.


Τι είναι σημαντικό
Και δια μέσω του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και της ανοιχτής επιστολής του διαπιστώνουμε ότι το προεκλογικό σύνθημα της κυβέρνησης «τελειώνουμε με το παλιό», είναι αυτό πάνω στο οποίο συνεχίζει να πλέκει την επικοινωνιακή του τακτική ο ΣΥΡΙΖΑ. Προτάσσει την προσπάθεια της πάταξης της διαπλοκής, που είναι το καλό και θέλει αδιαλείπτως να μας θυμίζει ότι: «ό,τι κι αν κάνω ως κυβέρνηση, ό,τι σαχλαμάρα κι αν πω, όσο κι αν σε νευριάσω, σε θίξω, σε ξεζουμίσω φίλε πολίτη, σκέψου ποια είναι η άλλη σου επιλογή», το οποίο είναι το κακό.
Και με αυτό τον συνειρμό να πω ότι βαρέθηκα προσωπικά να ακούω για τις τηλεοπτικές άδειες και το success story της προκήρυξης του διαγωνισμού. Μπράβο σας, το κανονίσατε και τώρα προχωρήστε, αλλά σταματήστε πια να μας πιπιλίζετε με το πόσο μεγάλη επιτυχία είναι, λες και ο κόσμος τη μόνη έννοια που έχει είναι τα κανάλια και πόσα θα βλέπει. Σαν ποίημα πια έχει καταντήσει από κυβερνητικά χείλη το θέμα. Δεν υπάρχει πια τίποτε άλλο να ειπωθεί, εμπρός δουλειά.
Ε.Δ.


Και τι είναι προτεραιότητα
Για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ προτεραιότητα είναι να κάνει μία ανοιχτή επιστολή με κατηγορώ και επικρίσεις στην αντιπολίτευση. Όχι να παρουσιάσει το έργο του, να θέσει τις τοπικές προτεραιότητες, να ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις των βουλευτών, να πληροφορήσει ποιες υποθέσεις παρακολουθεί, τι έχει να περιμένει ο νομός. Όχι αυτά. Αυτά είναι μεταξύ μας.
Να ξεκαθαρίσω ότι το σχόλιό μου δεν έχει να κάνει με το περιεχόμενο της κριτικής, ούτε προφανώς αντίκειμαι στην αποστολή ανοιχτών επιστολών από την πλευρά της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος. Κάθε άλλο.
Αλλά πολύ θα ήθελα, παράλληλα έστω με αυτή την μπόλικη κριτική, σχεδόν για κάθε γαλάζιο εκπρόσωπο της πόλης (τη γλιτώνει ο Δημαρχόπουλος) να λαμβάναμε και μία τοποθέτηση από τους τοπικούς βουλευτές για όλα όσα αξιολογούνται ως καίρια, επείγοντα, σημαντικά, αναπτυξιακά και βαρύνοντα για τον τόπο μας. Τότε ναι, δε θα έμοιαζε τόσο η επιστολή με παραπολιτικά σχόλια της ιστοσελίδας του κόμματος.
Ε.Δ.


Πολλά συγχαρητήρια…
Όσοι φέτος πάνε διακοπές σε Λήμνο, Μυτιλήνη, Κω και Χίο λαμβάνουν συγχαρητήρια! Επειδή στηρίζουν τα νησιά που επλήγησαν περισσότερο από το προσφυγικό. Το ακούσαμε πολλές φορές.
Επειδή ο καθένας που επιλέγει να κάνει εκεί τα μπάνια του στέλνει κι ένα μήνυμα στους Ευρωπαίους, που δίστασαν να επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα εξαιτίας του προσφυγικού. Κι επειδή, πράγματι, αυτά τα νησιά της άγονης γραμμής βιώνουν την πτώση της τουριστικής κίνησης και αυτό διαπιστώθηκε πριν καν φτάσουμε στην κορύφωση του καλοκαιριού.
Το οποίο προσφυγικό η ίδια η ΕΕ επέλεξε να μην αντιμετωπίσει ως ευρωπαϊκό ζήτημα, και η Ελλάδα με τις μικρές δυνάμεις και τα μεγάλα προβλήματα, πολύ περισσότερα δεν μπορούσε να κάνει.
Ε.Δ.


Χαμηλή φορολογία
Η Ιρλανδία, η Βουλγαρία και η Κύπρος δείχνουν το δρόμο. Ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνον μόνον με χαμηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων. Το ποσοστό ανάπτυξης της Ιρλανδίας τρέχει με το απίστευτο 26,3%!!!
Κι αυτή η θετική εξέλιξη οφείλεται αποκλειστικά στην άφιξη νέων επιχειρήσεων που αξιοποιούν την χαμηλή φορολογία. Συγκρίνοντας κανείς μ’ αυτά που γίνονται στη χώρα μας και τι φόρους πληρώνει ο Έλληνας επιχειρηματίας είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Εμείς εδώ αντί να μειώσουμε τη φορολογία, κάθε λίγο την αυξάνουμε. Αυξάνοντας παράλληλα και τα λουκέτα.
Γ.Δ.


Στις Θέρμες πάνε καλά
Σύντομη συνάντηση και συζήτηση με τον πρώην Πρόεδρο Θερμών Ναζήρ Χασάν. Πέρα από τα τοπικά και ευχές για το Μπαϊράμ, ρωτήθηκε και για την πορεία των Λουτρών, την επισκεψιμότητα και άλλα.
Ε, λοιπόν, τα Λουτρά Θερμών πάνε αρκετά καλά. Έχουν μεγάλη πληρότητα από Έλληνες και Βούλγαρους. Προχθές μάλιστα, τα δωμάτια τα δικά του ήταν όλα γεμάτα. Πρόκειται όμως για μια μονάδα νέα και σύγχρονη που προσφέρει σύγχρονες ανέσεις όπως κι αυτές που έφτιαξε ο δήμος.
Σιγά-σιγά, οι Θέρμες κερδίζουν τη θέση τους στον ιαματικό τουρισμό, χώρια που ο δήμος θα μπορούσε να θερμάνει στον οικισμό τα σπίτια.
Γ.Δ.


Τουρισμός αλληλεγγύης και… κατάληψης
Στην κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ προχώρησαν χθες ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ξεκίνησαν να κατασκηνώνουν στην Πανεπιστημιούπολη, όπου και θα παραμείνουν μέχρι τις 24 Ιουλίου 2016. Η κατασκήνωση, με την ονομασία «No Border Camp-Thessaloniki 2016», έχει στο επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα και περιλαμβάνει εκδηλώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. Ομάδα κατασκηνωτών προσπάθησε να σπάσει την πόρτα της Νομικής Σχολής στο ΑΠΘ, ώστε να χρησιμοποιήσει τον χώρο για τις ανάγκες της κατασκήνωσης, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι γύρω στα 100 άτομα κατάφεραν να μπουν στη σχολή και να πραγματοποιήσουν κατάληψη. Η πρυτανεία του πανεπιστημίου εξέφρασε την αντίθεση της και κλείδωσε σχολές και βιβλιοθήκες, ώστε να αποφευχθούν οι φθορές. Ξέφραγο αμπέλι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, με την κυβέρνηση να βαριακούει στις εκκλήσεις της ηγεσίας του ΑΠΘ, με τις οποίες ζητάει την συνδρομή της πολιτείας στην εξεύρεση άλλου χώρου κατασκήνωσης. Οι διεθνικοί αγώνες «ενάντια σε κράτος, εθνικισμό, πατριαρχία και κεφάλαιο», όπως δηλώνουν οι διοργανωτές, δεν σηκώνουν αντιρρήσεις και πρέπει να τους δέχονται όλοι έστω και αν δεν ζητούν άδεια από κανέναν. Το καραβάνι ξεκίνησε από την Φρανκούρτη την περασμένη Δευτέρα, με μια πρώτη εκτίμηση της ΕΛΑΣ να κάνει λόγο για 1.000 περίπου άτομα. Εντύπωση προκαλεί βέβαια το πώς κατάφεραν να μπουν στον χώρο ακόμη και τροχόσπιτα, εφόσον όλες οι είσοδοι κλείνουν με μπάρες, την στιγμή που φίλη από την Θεσσαλονίκη δεν μπόρεσε προχθές να μπει με το αυτοκίνητο για να πάρει ένα έγγραφο για την κόρη της.
Χ.Δ.


Δεν τους προλαβαίνουμε…
Δημοσιεύσαμε χθες την αλλαγή που επήλθε στην δόμηση σε αγροτεμάχια που χαρακτηρίστηκαν εν μια νυκτί ως υψηλής παραγωγικότητας με συνέπεια να μετατραπούν χιλιάδες ιδιοκτησίες σε όλη την χώρα από οικόπεδα σε χωράφια. Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλές μέρες και η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω, μετά και τις ενστάσεις των ΑΝΕΛ, αποσύροντας το εν λόγω άρθρο από το νομοσχέδιο για τους υδρογονάνθρακες. Το άρθρο, που ήταν ουσιαστικά κατάργηση της τροπολογίας που είχε γίνει στον νόμο Μπιρμπίλη με τις υπερβολικές περιβαλλοντικές ευαισθησίες, πέρασε χωρίς καμία διαβούλευση και έτσι δικαιολογημένα ήρθαν οι μαζικές αντιδράσεις. Κάνουν πως νομοθετούν, καταργούν, ψηφίζουν, ξεψηφίζουν, ένα μπάχαλο και μια προχειρότητα για νόμους που αφορούν σημαντικά θέματα. Το μόνο θετικό είναι ότι επιτέλους η κυβέρνηση άκουσε την κοινωνία, όπως σχολίασαν και από την ΝΔ.
Χ.Δ.


Οργιάζει η μικροεγκληματικότητα

Επικίνδυνες διαστάσεις απειλητικές για την καθημερινότητα όλων μας λαμβάνει η μικροεγκλητικότητα που έχει ως εστίες κυρίως τους συνοικισμούς του Δροσερού και της Ρέμβης. Σε ημερήσια διάταξη είναι οι κλοπές, οι ληστείες σε σπίτια και μαγαζιά, οι απόπειρες ληστείας και οι επιθέσεις σε περαστικούς. Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε πολυσύχναστους δρόμους και περιοχές και σε ώρες κυκλοφορίας ακόμη και ανήλικων παιδιών. Άλλωστε οι περισσότεροι δράστες ανήλικοι είναι και στήνουν καρτέρι στους περαστικούς για να τους αποσπάσουν χρήματα, κινητά ή ότι άλλο αξίας βρουν. Η αστυνομία προσπαθεί με τις επιχειρήσεις – σκούπα που κάνει κάθε τόσο στο Δροσερό να καταστείλει το φαινόμενο που όμως είναι σε έξαρση λόγω της έξαρσης της φτώχειας, της ανέχειας, της πλήρους εξαθλίωσης και των ακραίων συνθηκών που βιώνουν αυτά τα παιδιά που στη συνέχεια περιθωριοποιούνται, γκετοποιούνται και συγκροτούν τις λεγόμενες συμμορίες του Δροσερού. Ένας τρόπος αντιμετώπισης ίσως θα ήταν η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αυτών των ανθρώπων και η εκπαίδευση όμως αυτά προς το παρόν φαντάζουν ουτοπιστικά και μόνο σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδώσουν. Είναι θλιβερό αλλά αυτές οι γενιές είναι χαμένες και καταδικασμένες…
Μ.Ξ.


Αγάπη για το περιβάλλον
Όχι δεν πρόκειται για trash art παρά μόνο για trash! Κάποιοι που προφανώς δεν πρέπει να έχουν ιδέα ούτε από τέχνη και καλαισθησία αλλά ούτε ίχνος περιβαλλοντικής συνείδησης, αφού έφαγαν και ήπιαν τις μπύρες τους αράδιασαν τα σκουπίδια τους επάνω στο τοιχίο επί της προέκτασης της οδού Σάρδεων περίπου απέναντι από τη ΔΕΥΑΞ. Τα είδε και τα φωτογράφησε αναγνώστης μας ο οποίος και μας έστειλε τα πειστήρια με την επισήμανση: « Η ασυδοσία κάποιων δεν έχει όρια»!
Και η …καφρίλα επίσης θα προσθέταμε εμείς!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…