Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χρηστική ανακύκλωση: ‘’Ανεπιθύμητη’’ από τον δήμο Ξάνθης;

Χρηστική ανακύκλωση: ‘’Ανεπιθύμητη’’ από τον δήμο Ξάνθης;

0
stergiou-xristiki

Καμία μέριμνα παρά τις δεσμεύσεις – Οι κάδοι τοποθετήθηκαν στο ‘’Λιμνίο’’ αλλά δεν αδειάζουν

Παρότι η Ξάνθη είναι η πρώτη πόλη με χρηστική ανακύκλωση από το 2004, τα ‘’μηνύματα’’ από την υπηρεσία καθαριότητας είναι αποθαρρυντικά. Μας ζήτησαν να φύγουμε, γιατί… λερώνουμε τον χώρο

Η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ξάνθης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος απαίτησαν εμμέσως πλην σαφώς από τον κ. Στεργίου να αποχωρήσει από το σημείο, μεταφέροντας τα αποθετήρια των βιβλίων και των ρούχων, γιατί γίνεται η αιτία να ρυπαίνεται ο χώρος. Όπως ανέφερε ο ίδιος, παρά τις διάφορες δηλώσεις των αρμοδίων για τοποθέτηση καλαθιών στον χώρο του πάρκου του Λιμνίου, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ως τώρα. Αποτέλεσμα, όσοι επισκέπτονται το πάρκο, που ιδίως κάθε Σάββατο είναι πάρα πολλοί, να πετούν τα σκουπίδια τους μέσα στα αποθετήρια ρούχων και βιβλίων. Μετά από πολλές παρακλήσεις τελικά τοποθετήθηκαν δύο κάδοι, ένας πράσινος και ένας μπλε κάδος ανακύκλωσης, που έμειναν γεμάτοι επί εβδομάδες, μέχρι να αρχίσει αραιά να αδειάζει μόνο ο πράσινος κάδος από το φορτηγό της καθαριότητας.

«Δεν μπορεί ο δήμος να μας χρεώνει την αδυναμία ή την αμέλειά του»

Αποφασισμένος να μην δώσει αφορμές για κατηγορίες, ο κ. Στεργίου μεταβαίνει σχεδόν καθημερινά στον χώρο και φροντίζει ο ίδιος να τον κρατά καθαρό. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ο Δήμος Ξάνθης μας ζήτησε πριν ένα περίπου μήνα να αποσυρθούμε από το χώρο που επί 12 συναπτά έτη κάνουμε χρηστική ανακύκλωση. Ο λόγος; Ότι ρυπαίνεται από τη δράση μας ο περιβάλλων χώρος. Επί ένα περίπου μήνα δημοσιεύουμε φωτογραφίες του περιβάλλοντα χώρου. Την Κυριακή 6 Ιουνίου καθαρίσαμε, κόψαμε χόρτα και το κυριότερο συγκεντρώσαμε ό,τι οι Ξανθιώτες άφησαν στον υποδοχέα. Είμαστε η πρώτη πόλη της Ελλάδας που κάνει οργανωμένα χρηστική ανακύκλωση από το 2004. Δεν μπορεί ο δήμος να μας χρεώνει την αδυναμία ή την αμέλειά του όσον αφορά την καθαριότητα του χώρου που συνδέεται άμεσα με την αποκομιδή. Ο μπλε κάδος δεν έχει αδειάσει ποτέ από τότε που τοποθετήθηκε». Ο κ. Στεργίου δεν έχασε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους Ξανθιώτες, που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν την προσπάθεια και έχουν δώσει χαμόγελο σε πολλά παιδιά.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…