Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ευκαιρία στην γνώση από την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο

Ευκαιρία στην γνώση από την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο

0
seminaria-dpth

Δημιουργούνται δομές σεμιναριακού τύπου στο πλαίσιο της Δια βίου Μάθησης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα – Θα λειτουργήσουν στο νέο ακαδημαϊκό έτος

Το πρόγραμμα λειτούργησε πιλοτικά με την «Ακαδημία Έβρου» και είχε επιτυχία. Το παρακολούθησαν 270 πολίτες και δίδαξαν 60 καθηγητές

Έμφαση στην επιμόρφωση των πολιτών δίνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα δημιουργώντας δομές στο πλαίσιο της Δια βίου Μάθησης. Αυτό ήταν και το αντικείμενο της σύσκεψης που είχε χθες το πρωί ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης με τους αντιπεριφερειάρχες και τον πρύτανη του Δ.Π. Θ κ. Καραμπίνη καθώς και με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας.

Κάθε περιφερειακή ενότητα και μια «Ακαδημία»

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης βασίστηκε σε μια ιδέα του αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και εφαρμόστηκε πιλοτικά από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο με την ονομασία «Ακαδημία Έβρου». Όπως αναφέρει στο «Ε» ο κ. Πέτροβιτς 270 άτομα παρακολούθησαν διαλέξεις από 60 καθηγητές. Η διδακτέα ύλη περιελάμβανε 3 κύκλους, τον παιδαγωγικό ιατρικό και νομικό. Το εγχείρημα σημείωσε επιτυχία και ο περιφερειάρχης κ. Παυλίδης ανέλαβε πρωτοβουλία να το προωθήσει και να το επεκτείνει σ’ όλες τις Περιφερειακές ενότητες δημιουργώντας τις ανάλογες δομές και παρέχοντας την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις σε διάφορες θεματικές. Η γνώση αυτή πιστοποιείται υπό μορφή Βεβαίωσης από το Ίδρυμα που την παρείχε είτε το Πανεπιστήμιο είτε το ΤΕΙ.  

Θα λειτουργήσουν στο νέο ακαδημαϊκό έτος

Όπως σημείωσε ο πρύτανης κ. Καραμπίνης πρόκειται δομές σεμιναριακού τύπου στο πλαίσιο του Δια Βίου Μάθησης σε πιο εκλαϊκευμένη μορφή. Είναι ένα εγχείρημα που το στηρίζει το Πανεπιστήμιο καθώς διαχέεται η γνώση και διασυνδέεται το Ακαδημαϊκό ίδρυμα με την κοινωνία, δύο από τους στόχους του Δ,.Π.Θ. Η οργάνωση των δομών θα γίνει στο επόμενο διάστημα όπου και θ’ αποφασιστούν οι θεματικές και οι καθηγητές που θα τις διδάξουν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…