Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Οργάνωση – προγραμματισμός – φιλοδοξία το «τρίπτυχο» του Ορφέα ενόψει Γ’ Εθνικής

Οργάνωση – προγραμματισμός – φιλοδοξία το «τρίπτυχο» του Ορφέα ενόψει Γ’ Εθνικής

0
mpogiatzidis xatzimestis

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη νέα σεζόν – τις επόμενες ημέρες κυκλοφορούν τα εισιτήρια διαρκείας που θα ξεκινούν από 50 Ευρώ

Γεύμα και ενημέρωση προς τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ παρέθεσε ο ιδιοκτήτης της ομάδας Μπάμπης Χατζημεστής

Μπορεί οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ορφέα Ξάνθης να ολοκληρώθηκαν μόλις πριν λίγες ημέρες, ωστόσο ο προγραμματισμός της ξανθιώτικης ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, που θα την βρει στη Γ’ Εθνική για 2η φορά στην ιστορία της (η προηγούμενη φορά τη σεζόν 1966-67) έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με διεργασίες σε όλα τα μέτωπα από τους ανθρώπους του Ορφέα.

Όπως αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του Ορφέα Ξάνθης, Μπάμπης Χατζημεστής, στο γεύμα που παρέθεσε την περασμένη Παρασκευή προς τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, η ερχόμενη αγωνιστική περίοδος θα είναι μία δύσκολη χρονιά, στην οποία όμως η ομάδα της Ξάνθης ευελπιστεί να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να πετύχει τον πρωταρχικό στόχο που δεν είναι άλλος από την παραμονή, στοχεύοντας παράλληλα σε ένα καλό «πλασάρισμα» στη βαθμολογία.

Προγραμματισμός

Η συνάντηση του κ. Χατζημεστή με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο κατάστημα «FreshCo», ενώ στο γεύμα παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη οι κ.κ. Άρης Πιαλόγλου και Γιώργος Κασναφέρης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χατζημεστής μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως το «ρόστερ» της ομάδας τη νέα σεζόν δεν θα αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρσι, αλλά θα ενισχυθεί με την απόκτηση 3-4 παικτών οι οποίοι θα προέρχονται από ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων, αλλά και με παίκτες από τις ακαδημίες της Skoda Ξάνθη, με την οποία ξεκίνησε μία ουσιαστική και θετική προς όλες τις κατευθύνσεις συνεργασία.

«Σκοπός μας είναι να αξιοποιήσουμε τα δικά μας παιδιά, που προέρχονται από τις ακαδημίες μας και αγωνίζονται εδώ και πολλά χρόνια στον Ορφέα. Έτσι θα τους δοθεί η ευκαιρία να διακριθούν και σε μεγαλύτερη κατηγορία, ενώ σε γενικές γραμμές το δυναμικό θα αποτελείται κατά 90% από Ξανθιώτες ποδοσφαιριστές. Η παρουσία του Ορφέα στη Γ’ Εθνική εξάλλου δεν είναι επιτυχία μόνο δική μας, αλλά όλης της πόλης και του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημεστής.

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στο επικοινωνιακό κομμάτι, με τους ανθρώπους του Ορφέα να ζητούν τη στήριξη των Ξανθιωτών φιλάθλων ελπίζοντας ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα και θα ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται ενόψει Γ’ Εθνικής, τόσο με την παρουσία του όσο και με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Στην παραπάνω κατηγορία εξάλλου, εκτός της δυσκολίας των αντίπαλων ομάδων, σημαντικές δυσκολίες προκύπτουν στο οικονομικό κομμάτι κι έτσι ο Μπ. Χατζημεστής με τους συνεργάτες του επιστρατεύουν διάφορες μεθόδους ώστε να εξασφαλιστεί ένα σημαντικό ποσό από το οποίο θα καλυφθούν τα πάγια έξοδα.

Όπως είπε ο ίδιος, στις 15 Ιουνίου θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας αξίας 50 ευρώ, ενώ θα υπάρχουν και «πακέτα» των 100 Ευρώ το χρόνο και 100 Ευρώ τον μήνα με επιπλέον παροχές (χρήση γυμναστηρίου κ.α.). Εκτός αυτών, ο ιδιοκτήτης του Ορφέα τόνισε ότι θα έχει επαφές το επόμενο διάστημα με τους τοπικούς «άρχοντες» (Βουλευτές Ξάνθης, Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Αλ. Κοντό κ.α.) για να συζητήσει τους τρόπους που μπορούν να στηρίξουν την ομάδα αλλά και με τον Δήμο Ξάνθης για την παροχή βοήθειας σε σχέση με τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και της έδρας της ομάδας (γήπεδο Α.Ο.Ξ.).

Επίσης για πρώτη φορά φέτος ο Ορφέας θα επιχειρήσει να έχει παρουσία στις γιορτές Παλιάς Πόλης με «περίπτερο» μέσω του οποίου οι Ξανθιώτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τη δραστηριότητα της ομάδας και να στηρίξουν το εγχείρημα.

* Το «Ε» θα επανέλθει με ρεπορτάζ το επόμενο διάστημα στο θέμα των εισιτηρίων διαρκείας, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες για τον τρόπο διάθεσης και περαιτέρω πληροφορίες για το κοινό της Ξάνθης.

Οργάνωση

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Ορφέα κ. Μάκης Μπογιατζίδης ο οποίος στη συνέχεια ανέλυσε το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας και τη δομή των τμημάτων της ακαδημίας και της λειτουργίας της.

Ο τεχνικός διευθυντής/προπονητής του Ορφέα έκανε μία εκτενή αναδρομή από το ξεκίνημα και τη δημιουργία των ακαδημιών πριν περίπου μία 10ετία και τα θετικά αποτελέσματα που έχει η λειτουργία της, καθώς οι περισσότεροι παίκτες του Ορφέα που θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν στη Γ’ Εθνική προέρχονται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου. Πολλοί είναι εξάλλου και οι παίκτες που αναδείχθηκαν από τις ακαδημίες της ξανθιώτικης ομάδας και κάνουν καριέρα σε ομάδες εκτός Νομού, αλλά και σε πολλές ομάδες των τοπικών κατηγοριών της ΕΠΣ Ξάνθης.

Ο κ. Μπογιατζίδης αποκάλυψε επίσης ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ο νέος προπονητής της «μεγάλης» ομάδας που θα είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΟΞ, ενώ η έναρξη της προετοιμασίας έχει οριστεί για τις 25 Ιουλίου.

Στις υπόλοιπες δράσεις των τμημάτων υποδομής, ο Ορφέας θα διοργανώσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (11-12 Ιουνίου) διεθνές τουρνουά ακαδημιών, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν και ακαδημίες από γειτονικές χώρες, με τις συνολικές συμμετοχές νεαρών παικτών να υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ.

Φιλοδοξία

Όπως όλα δείχνουν η χρονιά ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς και πολλές φιλοδοξίες για την ξανθιώτικη ομάδα, που φαίνεται ότι βρίσκει ανταπόκριση στο κάλεσμα της και αναμένεται να δούμε όμορφο ποδόσφαιρο στους αγώνες του Ορφέα, με το γήπεδο του ΑΟΞ να αποκτά ξανά τη χαμένη του αίγλη, με την παρουσία της ομάδας στη Γ’ Εθνική και πλήθος κόσμου στις κερκίδες.

* Η βραδιά έκλεισε με πλούσιο γεύμα και νόστιμα εδέσματα επιμελημένα από την κουζίνα του «FreshCo», ενώ ο κ. Χατζημεστής ευχαρίστησε την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για τη σημαντική στήριξη κατά τη διάρκεια των αγώνων μπαράζ και τα τοπικά ΜΜΕ για την στήριξη και προβολή που παρείχαν στον Ορφέα όλο αυτό το διάστημα. Τέλος δώρισε στους παρευρισκόμενους από μία συλλεκτική φανέλα του Ορφέα και ένα λάβαρο της ομάδας.

* Με τον αγώνα κόντρα στον Ηρακλή Καβάλας, ο Ορφέας ολοκλήρωσε και τυπικά την περασμένη Κυριακή τις επίσημες υποχρεώσεις της σεζόν. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-0 σε μία αναμέτρηση χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον καθώς ήδη από τον όμιλο των μπαράζ ανόδου είχαν εξασφαλίσει την άνοδο οι Ορφέας Ξάνθης και Δόξα Προσκυνητών.

Στο παιχνίδι που έγινε στο «Βερούλειο» στάδιο της Καβάλας, οι γηπεδούχοι σκόραραν με τους Βαλαβανόπουλο (10’), Άγγο (65’) και Ντομί (80’), απέναντι στον Ορφέα που παρατάχθηκε με αρκετές ελλείψεις και αλλαγές.

Στο παιχνίδι που έριξε την «αυλαία» για τη σεζόν 2015-2016, για τον Ορφέα αγωνίστηκαν οι: Ζώης, Μαλαδένης, Μόσχος, Μακράκης, Λαζαρίδης (57` Ζιγκολάρι), Καραγκιόζης, Χαραλαμπίδης (46` Καρα Αλή), Χιντ, Μιγγίδης (75` Κουτσογιάννης), Μουμίνογλου.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…