Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Οι φίλοι των παιδιών, οι πελαργοί, έφεραν βραβεία και δώρα

Οι φίλοι των παιδιών, οι πελαργοί, έφεραν βραβεία και δώρα

0
epamath-vraveuthentes

Για τέταρτη χρονιά η απονομή βραβείων του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής του ΕΠΑΜΑΘ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά και με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστονίδας Ισμαρίδας ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Η εκδήλωση απονομής των βραβείων για τον διαγωνισμό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Οι φίλοι μας οι Πελαργοί στο ΕΠΑΜΑΘ» και συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών από τους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας.

Μεγάλη συμμετοχή και φαντασία από τους μικρούς καλλιτέχνες

Φέτος τα έργα ζωγραφικής των μικρών καλλιτεχνών ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έφτασαν τα 327. Έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό παιδιά και από τους τρεις νομούς και συγκεκριμένα συμμετείχαν 95 παιδιά από 17 σχολικές μονάδες της ΠΕ Ξάνθης, 81 παιδιά από 10 σχολικές μονάδες της ΠΕ Καβάλας και 151 παιδιά από 12 σχολικές μονάδες της ΠΕ Ροδόπης. Η επιτροπή αξιολόγησης των έργων ζωγραφικής αποτελούνταν από τους Κρυωνά Σεργκενλίδη, Επιμελητή της Δημοτικής Πινακοθήκης Ξάνθης – ζωγράφο, Ιωάννη Μενεσίδη, ζωγράφο και ιατρό, και Σάββα Μιχαηλίδη, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης.

Τα βραβεία δόθηκαν στους:

• Αχιλλέα Δελημπαλτά, από το 6ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης, 1ο Βραβείο – με δώρο ένα τάμπλετ

• Ευαγγελία Δρίγγα, από το δημοτικό σχολείο Αβάτου, 2ο βραβείο – με δώρο ένα πλήρες σετ ζωγραφικής

• Νικολέτα Σιδερά, από το 4ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, 3ο βραβείο – με δώρο ένα σετ ζωγραφικής

Οι νικητές μαζί με τα δώρα τους, παρέλαβαν και από ένα μπλουζάκι με την εκτύπωση του έργου τους. Όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πήραν από ένα αναμνηστικό καπελάκι, από έναν Έπαινο Συμμετοχής καθώς και τις παιδικές εκδόσεις «Μαθαίνω τα πάντα για το Δέλτα Νέστου» και «Μαθαίνω τα πάντα για τις λίμνες Βιστονίδα – Ισμαρίδα». Εκπρόσωποι από τα σχολεία των νικητών παρέλαβαν από ένα βραβείο «Τιμής Ένεκεν» για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και, τέλος, σε όλα τα παιδιά που τίμησαν τον διαγωνισμό με την ενεργό συμμετοχή τους θα αποσταλούν Έπαινοι Συμμετοχής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΠΑΜΑΘ Δρ. Μάνος Κουτράκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ξάνθης Μιχάλης Λομβαρδέας, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο Επιμελητής της Δημοτικής Πινακοθήκης Ξάνθης και ζωγράφος Κρυωνάς Σεργκενλίδης και πλήθος κόσμου που ήρθε να θαυμάσει τα έργα των παιδιών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…