Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα ‘’Εφιάλτης’’ για τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων Ξάνθης οι Δροσερίτες

‘’Εφιάλτης’’ για τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων Ξάνθης οι Δροσερίτες

0
peaguet-katastrofes

Νέο ‘’χτύπημα’’ στην αντιπροσωπεία Peugeot του Γ. Αθανασιάδη – Διέρρηξαν συνεργείο και γραφεία, κλέβοντας ένα ΙΧ και ένα μοτοποδήλατο

Απογοητευμένος δηλώνει ο ιδιοκτήτης, που έχει πέσει θύμα διάρρηξης επτά φορές τα τελευταία δύο χρόνια

Νέα διάρρηξη σημειώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που βρίσκεται στον δρόμο προς Κομοτηνή. Άγνωστοι δράστες παραβίασαν την περίφραξη της αντιπροσωπείας Peugeot, στο 2ο χλμ της ΕΟ Ξάνθης-Λάγος, και μπήκαν στις εγκαταστάσεις. Αφού έσπασαν τζάμια, εισήλθαν στον χώρο του συνεργείου προκαλώντας καταστροφές στο εσωτερικό του συνεργείου και του βαφείου, ενώ χρησιμοποιώντας τον εσωτερικό ανελκυστήρα ανέβηκαν στα γραφεία της επιχείρησης, όπου ανακάτεψαν συρτάρια και ράφια ψάχνοντας για μετρητά και οτιδήποτε θα μπορούσαν να διαθέσουν προς πώληση. Στην συνέχεια έκλεψαν ένα ΙΧ πελάτη που βρισκόταν στο συνεργείο και ένα μοτοποδήλατο που ήταν σταθμευμένο εκεί, καθώς επίσης εργαλεία και αναλώσιμα από το συνεργείο. Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη το πρωί της Δευτέρας και στο σημείο κατέφθασε η Σήμανση με την Ασφάλεια, ερευνώντας τον χώρο για πιθανές ενδείξεις που θα οδηγήσουν στους δράστες. Οι υπεύθυνοι βρήκαν μάλιστα μικρό μέρος των κλοπιμαίων να έχει εγκαταλειφθεί στο μονοπάτι από το οποίο έφτασαν στην περίφραξη από την πλευρά του Δροσερού. Σε περίπτωση που το κλεμμένο όχημα δεν εντοπιστεί, η επιχείρηση θα κληθεί να αποζημιώσει τον πελάτη για την απώλειά του.

Έβδομη φορά μέσα σε δύο χρόνια στόχος των δραστών η αντιπροσωπεία Αθανασιάδη

peaguet-katastrofes2Οι αντιπροσωπείες της συγκεκριμένης περιοχής γίνονται κατ’ επανάληψη στόχος διαρρηκτών κυρίως τα Σαββατοκύριακα και έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές, ενώ πρόσφατα άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την αντιπροσωπεία της TOYOTA δύο φορές μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Όπως δήλωσε στο «Ε» ο ιδιοκτήτης της Peugeot, Γιάννης Αθανασιάδης, τα κρούσματα είναι συνεχή στην περιοχή με τον ίδιο, τον κ. Τσεγγελέτο και τον κ. Ευστρατίου να έχουν εξαντλήσει πλέον τα όρια της ανοχής στα αλλεπάλληλα κρούσματα. Ο κ. Αθανασιάδης είχε πέσει θύμα διάρρηξης και τον Ιανουάριο του 2015, με την προχθεσινή παραβίαση της αντιπροσωπείας να είναι η έβδομη μέσα σε διάστημα δύο χρόνων. Ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο Ξάνθης είχε αποστείλει το καλοκαίρι του 2014 επιστολή προς τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, αναφορικά με το θέμα της παραβατικότητας που καταγράφεται στην περιοχή πέριξ του οικισμού Δροσερού, κοινοποιώντας την στον τότε πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων. «Δεν υπήρξε καμία απάντηση από τότε για το θέμα», δηλώνει ο ίδιος στο «Ε», ενώ οι καταγγελίες που κατέγραφε στην επιστολή με στόχο κυρίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους τους πολιτικούς παράγοντες «που διαχρονικά συντηρούν σε αυτή την άθλια κατάσταση αυτό τον πολύπαθο οικισμό» δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση.

Γ. Αθανασιάδης: «Νιώθω απογοητευμένος πλέον, δεν έχουμε τις δυνάμεις να συνεχίσουμε»

Όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής δηλώνουν αγανακτισμένοι, ενώ ο κ. Αθανασιάδης τόνισε ότι νιώθει ιδιαίτερα απογοητευμένος. «Ήμουν δυνατός και προσπαθούσα να μην δίνω τόση σημασία, αλλά πλέον δεν έχουμε τις δυνάμεις να συνεχίσουμε», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αν υπήρχε η δυνατότητα θα μετέφεραν όλοι τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τους σε άλλο σημείο της πόλης. Με παράπονο και οργή ανέφερε ο ίδιος ότι η Πολιτεία λειτουργεί με δύο σταθμά, αφού στην παραμικρή παρατυπία των επιχειρηματιών είναι παρούσα, όχι όμως και στην περίπτωση του Δροσερού. Όπως ανέφερε: «Εμείς και μια αποθηκούλα να κάνουμε θεωρείται παράνομη και πρέπει να γκρεμιστεί. Γιατί δεν επεμβαίνει κανείς να γκρεμίσει όλα αυτά τα αυθαίρετα και παράνομα που υπάρχουν στο Δροσερό;». Και στην επιστολή που είχε στείλει, πάντως, δεν στοχοποιούσε τους κατοίκους του οικισμού, αφού όπως σημείωνε: «Στο στόχαστρό μας δεν είναι οι εξαθλιωμένοι κάτοικοι ενός σύγχρονου γκέτο, μόλις 5 λεπτά από την Ξάνθη, οι οποίοι βιώνουν συνθήκες πρωτοφανούς ένδειας και η παραβατικότητα είναι η προφανής τους διέξοδος, παρότι επιθυμούμε ως πολίτες να προστατευτούμε από την Πολιτεία. Στο στόχαστρό μας δεν είναι ούτε και οι Αστυνομικές αρχές της περιοχής, οι οποίες με τις λίγες δυνάμεις τους αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτή την έξαρση της εγκληματικότητας του οικισμού, η οποία έχει προσλάβει από καιρό εκρηκτικές διαστάσεις και δεν περιορίζεται πια σε κλοπές και διαρρήξεις».

Προσπάθειες από την Αστυνομία για φρούρηση της περιοχής

Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, Ευάγγελος Γκίκας, αναγνώρισε το πρόβλημα, το οποίο δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες και πίεση στην Αστυνομία, που επιθυμεί να συλληφθούν οι δράστες και να εξαλειφθούν τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα. «Μετά τα συνεχή κρούσματα που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην επιχείρηση του κ. Τσεγγελέτου και γενικότερα στην περιοχή, έχουμε αποσπάσει μία ομάδα που περιφρουρεί την νύχτα, ενώ ένα ειδικό όχημα της Αστυνομίας περιπολεί πέριξ του Δροσερού. Οι δράστες όμως δεν είναι οι ίδιοι και είναι δύσκολο να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω. Λαμβάνουμε όσα επιπρόσθετα μέτρα μπορούμε παρά τις ελλείψεις προσωπικού, αλλά δεν είμαστε και υπηρεσία security να καλύπτουμε 24 ώρες την μέρα μια επιχείρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο κ. Γκίκας.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…