Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Απολογισμός με αιχμές αλλά και ευθείες κατηγορίες στην Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Απολογισμός με αιχμές αλλά και ευθείες κατηγορίες στην Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

0
pasok-apologismos

Βολές και προς την Χ. Τρικούπη για τις επιλογές στα ψηφοδέλτια των τελευταίων εκλογών, παρουσία του μέλους της Κ.Ε. Παναγιώτη Διαμαντίδη

Ετοιμασίες της τελευταίας στιγμής για εκλογές σε Νομαρχιακή Επιτροπή και δημοτικά όργανα του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης η Εκλογοαπολογιστική Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Διαμαντίδης από την Δράμα. Τα θέματα που απασχόλησαν την συνέλευση ήταν κατ’ αρχάς ο απολογισμός του έργου της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής, αλλά και ο προγραμματισμός για την διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών της 26ης Ιουνίου με την παράλληλη εκλογή των εφορευτικών επιτροπών για τις ανωτέρω εκλογές.

Π. Διαμαντίδης: «Να αφήσουμε τις σκιές του παρελθόντος και να προβάλλουμε τα νέα ικανά στελέχη για την αναγέννηση της παράταξης»

Τον λόγο πήρε στην αρχή της Συνέλευσης ο κ. Διαμαντίδης, απευθυνόμενος στους λιγοστούς που προσήλθαν στο Εργατικό Κέντρο, οι μισοί εκ των οποίων ήταν φοιτητές από την ΠΑΣΠ, τονίζοντας την ανάγκη ενότητας στην παράταξη, που έχει πληγεί μετά την κυβερνητική συνεργασία της με την ΝΔ. Όπως τόνισε ο κ. Διαμαντίδης, προερχόμενος και αυτός από την περιφέρεια, η συμβολή των περιφερειακών οργάνων είναι πολύ σημαντική, αφού αυτά είναι που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τον κόσμο και θα πρέπει τα κεντρικά του κόμματος να κατανοήσουν τον ρόλο και την σπουδαιότητά τους. Επ’ αυτού έγιναν σχόλια από τον απερχόμενο Γραμματέα της Νομαρχιακής, Χρήστο Αμανατίδη, αλλά και από παλιά στελέχη του κόμματος, σχετικά με τις επιλογές που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ κεντρικά στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Όπως ειπώθηκε, οι επιλογές προσώπων που δεν είχαν κανένα κοινωνικό έρεισμα στην πόλη ζημίωσε την παράταξη και οδήγησε στα τραγικά ποσοστά που έλαβε τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Αναφέρθηκε, επίσης, η ανάγκη κοινοβουλευτικής εκπροσώπηση της Ξάνθης από την Βουλευτή Δράμας Χαρά Κεφαλίδου, η οποία έχει επωμιστεί αυτό τον ρόλο ελλείψει βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή. Σχολιάστηκαν αρνητικά οι πρωτοβουλίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που εκμεταλλεύονται το κενό και καταθέτουν συνεχώς ερωτήσεις αναφορικά με ζητήματα της Ξάνθης.

Απολογισμός Νομαρχιακής με βολές κατά Σαλτούρου και μελών-φαντάσματα

Ακολούθησε ένας σύντομος απολογισμός της τελευταίας τριετίας από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής, ο οποίος δήλωσε ρητά πως δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα εκ νέου, αλλά θα στηρίξει την νέα Νομαρχιακή με όλες του τις δυνάμεις. Ο κ. Αμανατίδης στάθηκε στο γεγονός της συμμετοχής των μελών, σημειώνοντας ότι πολλοί είναι αυτοί που εμφανίζονται σε επισκέψεις υψηλόβαθμων στελεχών της παράταξης, όπως κατά την πρόσφατη επίσκεψη της προέδρου Φώφης Γεννηματά, αλλά είναι απόντες όλο το άλλο διάστημα. Εξήρε την προσφορά του Βασίλη Τσολακίδη και άλλων παλαιών μελών που στάθηκαν δίπλα στο κόμμα σε δύσκολες στιγμές, χωρίς ωστόσο να αφήσει ασχολίαστη την κόντρα που είχε ξεσπάσει με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Σαλτούρο. Ο κ. Αμανατίδης ανέφερε στους παρισταμένους ότι από το 2013 που ανέλαβε, παρά τις όποιες προσπάθειες δεν υπήρχε καμία συνεργασία με τον βουλευτή, ο οποίος μάλιστα δεν κατέβαλε ποτέ το ποσό που προβλέπεται για τους βουλευτές προς τις Νομαρχιακές. Σημείωσε μάλιστα ότι η αλλαγή στήριξης που επέδειξε ο κ. Σαλτούρος την τελευταία στιγμή κατά τις δημοτικές εκλογές, καθόρισε και το οριακό εκλογικό αποτέλεσμα. Ο κ. Ανέστης Αντωνιάδης, στον οικονομικό απολογισμό της τριετίας, παρουσίασε τα ελάχιστα έσοδα και τα αυξημένα έξοδα που έχει η Νομαρχιακή, προτείνοντας σε όσους αναλάβουν στο εξής να φροντίσουν για το θέμα των γραφείων, τα οποία κοστίζουν αρκετά χρήματα, με την Νομαρχιακή να οφείλει αυτή την στιγμή 26 ενοίκια και συνολικά με άλλες οφειλές περί τις 8.500 ευρώ.

Προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής για τις εσωκομματικές εκλογές

Ο κ. Αμανατίδης σχολίασε απευθυνόμενος στον καλεσμένο ομιλητή κ. Διαμαντίδη, ότι η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών με βιασύνη και προχειρότητα, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο δεύτερος, τονίζοντας την ακατάλληλη εποχή κατά την οποία πραγματοποιούνται. Οι κάλπες για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και Δημοτικών οργάνων (νομαρχιακή επιτροπή, επιτροπή καταστατικού και πιστοποίησης, νομαρχιακή επιτροπή οικονομικού ελέγχου) θα στηθούν την Κυριακή 26 Ιουνίου από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, ενώ σήμερα εκπνέει το χρονικό περιθώριο για τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν υποψηφιότητα. Η σύντομη προθεσμία δημιουργεί προβλήματα για την Ξάνθη, αφού δεν είναι βέβαιο αν θα μπορέσουν να συσταθούν εφορευτικές επιτροπές σε όλους τους δήμους της Ξάνθης.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…