Σχόλια 24/05/16

0
doe-web
1,5 χρόνος κυβέρνηση αριστεροακροδεξιάς είχε μέχρι στιγμής κόστος 86 δις και υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας έως το 2115! Με πολύ πόνο και δάκρυ βέβαια…


Το ερωτηματολόγιο
Στο καθημερινό μας Ερωτηματολόγιο και σήμερα και ιδού: Πόσα κτίρια μισθώνουν τα 15 υπουργεία στην Αττική;
Α: 55
Β: 155
Γ: 255
Ναι, η σωστή απάντηση δυστυχώς είναι η Γ ! Μισθώνονται 255 κτίρια. Όταν το δημόσιο έχει στην κατοχή του χιλιάδες ακίνητα…
Είναι αυτό σπατάλη και ένδειξη κακής οργάνωσης; Και βέβαια είναι, αλλά τι τους νοιάζει;
Γ.Δ.


Ζωηρό σκυλάκι
Αναστατώθηκε το Σάββατο με τη βροχή η οδός Σταθμού από ξαφνικές φωνές. Αιτία ένα μικρόσωμο σκυλάκι, το οποίο ευρισκόμενο στο μπαλκόνι με το λουρί του, θέλησε να γνωρίσει νέους φίλους που κυκλοφορούσαν εκεί γύρω. Αγνοώντας ότι ήταν δεμένο, έκανε το σάλτο και βρέθηκε να κρέμεται με κίνδυνο να πνιγεί. Κάποιος περίοικος το είδε, έβαλε τις φωνές και τα τηλεφωνήματα, ανάμεσά τους και στην Πυροσβεστική.
Στην αγωνία για τη ζωή του σκυλιού, τις φωνές και την αναστάτωση, ο ιδιοκτήτης κατάλαβε, άκουσε ότι κάτι συμβαίνει, βγήκε στο μπαλκόνι και τράβηξε επάνω το ζωηρό σκύλο.
Τέλος καλό όλα καλά.
Γ.Δ.


Ούτε 10, ούτε 20, αλλά 86 δις
Η διαβόητη περήφανη διαπραγμάτευση, συνολικά, με Βαρουφάκη και λοιπούς, μας κόστισε ως χώρα 86 δις ευρώ. Το νούμερο που είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μεγάλο δεν ελέχθη από κάποιον τυχαίο της αντιπολίτευσης αλλά από τον σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Τάδε έφη λοιπόν Γ. Στουρνάρας και από την κυβέρνηση τσιμουδιά!
Γ.Δ.


Εβραϊκό
Όσο κι αν μπορεί ν’ ακουστεί ως υπερβολικό, είναι η πραγματικότητα: ότι η Θεσσαλονίκη πριν μπουν οι Γερμανοί στην πόλη είχε 50 έως 60.000 Εβραίους και 59 Συναγωγές. Όλοι τους σχεδόν είχαν έρθει από την Ισπανία και ήταν Σεφαραδίτες. Τους έδιωξαν ο Φερδινάνδος και η Ισαβέλλα, βασιλείς τότε σε συνεργασία με την Ιερά Εξέταση.
Από αυτές λοιπόν τις 59 Συναγωγές γλύτωσε μία, ενώ ο συντριπτικός αριθμός των Εβραίων πέθαναν στα κρεματόρια. Ελάχιστοι γλύτωσαν, οι περισσότεροι κρυπτόμενοι σε σπίτια Ελλήνων.
Θυμίζουμε πως Συναγωγή διέθετε και η πόλη μας κατά το παρελθόν στην οδό Χατζησταύρου. Μόνο που η Κοινότητα των Εβραίων εξοντώθηκε από τους Γερμανούς.
Γ.Δ.


Διεθνής Οικονομική Επιτροπεία
Ψηφίστηκαν και τα νέα μέτρα με τους φόρους,, ψηφίστηκε και το καθεστώς της Διεθνούς Οικονομικής Επιτροπείας της χώρας, γεγονός που σημαίνει ότι για 99 χρόνια ο πλούτος της χώρας θα είναι υπό διεθνή έλεγχο κυρίως στον οικονομικό τομέα.
Θυμίζουμε πως παρόμοιο γεγονός συνέβη το 1897 μετά την ήττα στον πόλεμο με τη Τουρκία. Διήρκεσε 81 χρόνια έως και το 1978!!
Εκεί έχουμε φθάσει σήμερα και χειρότερα μάλιστα, αφού μεταβιβάζεται για 99 χρόνια όλη η περιουσία του δημοσίου στο νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.
-Δύσκολα χρόνια έρχονται, πολύ δύσκολα.
Γ.Δ.


Κεραυνοί Μίκη Θεοδωράκη
Κεραυνούς εξαπολύει κατά της κυβέρνησης Τσίπρα ο Μίκης Θεοδωράκης με μια επιστολή-καταπέλτη που δημοσιεύει στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, κάνει λόγο για «ένα αριστεροδεξιό πολιτικό μόρφωμα συντριπτικής εκλογικής και λαϊκής μειοψηφίας, το οποίο υπακούοντας στις εντολές των ξένων καταστρέφει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας» τονίζοντας ότι όσα κάνει τα κάνει «αδίστακτα, άβουλα, υπεροπτικά και χωρίς ντροπή και έχοντας -όπως φαίνεται- συνείδηση, δηλαδή γνωρίζοντας απολύτως το κακό που προκαλεί».
Υποστηρίζει, επίσης, ότι σήμερα «κυβερνά η μειοψηφία και η πλειοψηφία απλά ελέγχει» αποδίδοντας την ευθύνη γι’ αυτό σε όσα συνέβησαν με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 1986 όταν άλλαξε η διάταξη του 1974 με την οποία «οριζόταν σαφώς ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε σε περίπτωση που υπήρχε δυσαρμονία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στη λαϊκή θέληση, να διαλύσει την Βουλή και να προκηρύξει εκλογές». Πρόκειται για μια «τραγική κωμωδία, είναι σαν να έγινε για να μπορεί σήμερα ο κ. Τσίπρας να κομπάζει δηλώνοντας ότι εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, ενώ στην ουσία δεν τον ακολουθεί ούτε το 20% των Ελλήνων».
Και ο Μίκης Θεοδωράκης καταλήγει στη δήλωσή του: «Τελειώνοντας θέλω να υπογραμμίσω ότι ναι μεν σιωπώ, όμως και η σιωπή έχει τα όριά της. Ομολογώ ότι είμαι έτοιμος να εκραγώ, γιατί έχω την αίσθηση ότι με έχουν δέσει (μαζί με όλο το κοπάδι) με μια τριχιά σάπιων και παράνομων νόμων και μας σέρνουν όλους μαζί μια φούχτα σαΐνια στο σφαγείο».


Τα πάντα όλα
Μόνιμο και πονεμένο θέμα συζητήσεων στα καφενεία της Ελληνικής Επικράτειας, οι φόροι, το κόψιμο μισθών και συντάξεων, η αύξηση αναδρομικά του ΕΝΦΙΑ, η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ και άλλων μέτρων της φοροεπιδρομής.
Κι επειδή λίαν συντόμως και το καφεδάκι θ’ αυξηθεί, η πίκρα και η αγανάκτηση μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο για όσα έρχονται και θα πέσουν στις τσέπες όλων μας που συνεχώς αδειάζουν από τη φορολόγηση των πάντων.
Μόνον ο αέρας που αναπνέουμε ακόμη δεν έχει φορολογηθεί…
Γ.Δ.


Αντιδράσεις τότε και τώρα
57 χρόνια συμπληρώθηκαν την Κυριακή, 22 Μαΐου, από την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής από τους αγρότες των Κομνηνών το 1959. Μια εξέγερση των καπνοπαραγωγών της περιοχής, η οποία απασχόλησε γενικότερα τον Τύπο. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος από τα Κομνηνά, Τάσος Κοντογιαννίδης: «Οι κάτοικοι ενός ακριτικού χωριού, των Κομνηνών Ξάνθης, ξεσηκώθηκαν όταν οι έμποροι πρόσφεραν χαμηλές τιμές στα καπνά τους κι έμειναν απούλητα. Κατέλαβαν τότε την σιδηροδρομική στάση και σταμάτησαν την ταχεία αμαξοστοιχία Όριεντ Εξπρές, που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη. Η πρωτοφανής για την εποχή εκείνη πράξη τους, άφησε άναυδη όλη τη Βόρειο Ελλάδα». Στην φωτογραφία το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» την επόμενη μέρα. Την Κυριακή τα μέτρα δεν αφορούσαν μόνο μία παραγωγική ομάδα, αλλά όλη την χώρα. Δεν κουνήθηκε, όμως, ούτε φύλλο.


Η ακροδεξιά «ανθεί και φέρει κι άλλο»
Την άνθιση της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού σε όλη την Ευρώπη την βλέπουμε ξεκάθαρα εσχάτως. Από τον ‘’χορό’’ δεν θα μπορούσε να λείπει η Κύπρος. Για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική της ιστορία θα εκπροσωπούνται στην Βουλή οκτώ κόμματα. Μεγάλη η αποχή της Κυριακής (στο 33,26%) στις βουλευτικές εκλογές της μεγαλονήσου, αλλά και με πολλές εκπλήξεις. Η μεγαλύτερη δεν είναι ότι τα δύο κυρίαρχα κόμματα, το δεξιό ΔΗΣΥ και το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ, υπέστησαν απώλειες (κυρίως λόγω του Μνημονίου), αλλά η είσοδος στην κυπριακή Βουλή των αντιπροσώπων της ακροδεξιάς. Το ακροδεξιό Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) εξασφάλισε δύο έδρες και οι πρώτοι που πανηγύρισαν την είσοδό του στη Βουλή ήταν οι χρυσαυγίτες στην Αθήνα. Κυρίως ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος δεν κρατήθηκε και προτού ανακοινωθούν τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα έσπευσε να το ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής, την ώρα που συζητούνταν το πολυνομοσχέδιο. Λογικό αφού θεωρείται «αδελφό κόμμα», αν όχι παράρτημα στην Κύπρο. Την στήριξή τους απέδειξαν οι χρυσαυγίτες και εμπράκτως, με τον ευρωβουλευτή στρατηγό Ελ. Συναδινό να μιλά πριν λίγες μέρες σε προεκλογική συγκέντρωση στην Λευκωσία. Τα μνημόνια, η οικονομική στενότητα, οι δύσκολες αποφάσεις για μεταρρυθμίσεις, τα κύματα μεταναστών αποτελούν πάγια δεδομένα στην ατζέντα των εθνικολαϊκιστών και ζητήματα που οδηγούν ‘’αγανακτισμένους’’ ψηφοφόρους στην αγκαλιά φασιστικών μορφωμάτων.
Χ.Δ.


Αγωνιούν και απελπίζονται
Κι εκεί που λες ότι δεν μπορούν να γίνουν πιο ασφυκτικά τα μέτρα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, έρχονται νέες επιβαρύνσεις και αναρωτιέσαι πώς μπορεί κανείς να πιστέψει ότι μπορεί να επιτευχθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων σε ένα τέτοιο όχι απλά ασφυκτικό αλλά παράλογο πλαίσιο. Αγωνιούν και αντιδρούν με ανακοίνωσή τους τα καταστήματα εστίασης της Ξάνθης για το νέο «καπέλο» στον ΦΠΑ και πώς να κάνουν αλλιώς άλλωστε, αφού πλέον δεν έχουν από τι άλλο να φυλαχτούν! Ακόμη κι αυτά που φαινόταν τα…. χειρότερα που δε θα ρθουν, ήρθαν και κανείς πια δεν ελπίζει ότι είναι τα τελευταία! Αλίμονο αν νομίζουμε ότι υπάρχει περίπτωση ανάκαμψης με αυτές τις συνθήκες.
Ε.Δ.


Μεγάλη επέμβαση
Εντατικοί ήταν οι έλεγχοι κλιμακίου από τη Θεσσαλονίκη, όπως μάθαμε, που δεν άφησε καφέ, μπαρ ή ταβέρνα που να μην ελέγξει στο κέντρο της πόλης το σαββατοκύριακο για ανασφάλιστη εργασία.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι διαπιστώθηκαν κάποιες παραβάσεις, αλλά ήταν λίγες αυτές που αφορούσαν ανασφάλιστη εργασία με το γνωστό «μπιλιετάκι» των πολλών μηδενικών.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Τι θα γίνει με τα γκράφιτι; Είναι κάποια γκράφιτι που όντως είναι όμορφα, έργα τέχνης. Τα …