Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα «Άλμα» ανόδου για Ορφέα με τη νίκη (3-2) επί του Ηρακλή Καβάλας

«Άλμα» ανόδου για Ορφέα με τη νίκη (3-2) επί του Ηρακλή Καβάλας

0
orfeas 01-empros

Με ανατροπή πήρε το «τρίποντο» και ετοιμάζεται για τον «τελικό» με την ΑΕ Διδυμοτείχου

Την Τετάρτη το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην εβρίτικη ομάδα για την 4η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου

Καταθέτοντας όλες τους τις δυνάμεις και πραγματοποιώντας «ψυχωμένη» εμφάνιση οι παίκτες του Ορφέα Ξάνθης κατάφεραν να πάρουν τη 2η νίκη στους αγώνες μπαράζ, κάνοντας «άλμα» ανόδου στην πορεία προς τη Γ’ Εθνική.

Στον κυριακάτικο αγώνα με τον Ηρακλή Καβάλας που έγινε στο γήπεδο του ΑΟΞ μπροστά σε περίπου 600 θεατές, η ξανθιώτικη ομάδα αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κατάφερε να νικήσει κάνοντας την ανατροπή κι έτσι διπλασίασε τις νίκες στη διαδικασία των μπαράζ, μετά και το «τρίποντο» επί της ΑΕ Διδυμοτείχου.

Έτσι ο Ορφέας παρέμεινε στην πρώτη θέση (σε ισοβαθμία με τη Δόξα Προσκυνητών) και πλέον βλέπει το ματς της ερχόμενης Τετάρτης ως «τελικό», καθώς αν καταφέρει και φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της ΑΕ Διδυμοτείχου θα «κλειδώσει» ουσιαστικά τη μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του ομίλου που χαρίζουν την άνοδο στη Γ’ Εθνική της νέας σεζόν.

Η απόλυτη ανατροπή από τον Ορφέα

Στον αγώνα με τους Καβαλιώτες, στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7′ αιφνιδιάζοντας την ομάδα της Ξάνθης, με τον κορυφαίο σκόρερ Κώστα Άγγο να γίνεται κάτοχος της μπάλας εντός της μεγάλης περιοχής του Κισά Ομέρ και με δυνατό σουτ να τον νικά για το 0-1. Στο 15′ η ομάδα του Ορφέα απάντησε με τον Χιντ Ιμέρ, που με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε σε 1-1.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Ηρακλής κέρδισε πέναλτι έπειτα από ανατροπή του Χατζηκυριάκου, με τον Προβατίδη στην εκτέλεση να νικάει τον Κισά Ομέρ για να κάνει το 1-2, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Στο 2ο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε δραματικά με τους γηπεδούχους να παίρνουν τον έλεγχο και να φτάνουν στη σπουδαία νίκη. Αρχικά στο 60’ ο Λάζαρος Μαυρόπουλος έπειτα από εκπληκτική ατομική ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 2-2, ενώ 10 λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ του Χιντ Ιμέρ με κοντινή προβολή, που διαμόρφωσε το 3-2 για τον Ορφέα, σκορ που έμεινε ως το τέλος παρά το γεγονός ότι οι Ξανθιώτες έχασαν κι άλλες καλές ευκαιρίες στη συνέχεια.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Ορφέα φτάνει με το πέρας του πρώτου γύρου των μπαράζ να ισοβαθμεί στην κορυφή με την Δόξα Προσκυνητών με 6 βαθμούς και πλέον στρέφει την προσοχή του στο πολύ σημαντικό ματς με την ΑΕ Διδυμοτείχου την Τετάρτη στο Σουφλί. Ενώ τις τελευταίες του ελπίδες για άνοδο μέσω των μπαράζ θα διεκδικήσει την Τετάρτη στην Κομοτηνή ο Ηρακλής Καβάλας.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δραγάτης της ΕΠΣ Χαλκιδικής, με βοηθούς τους Χριστάκογλου (Χαλκιδικής) και Νικολαΐδη (Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις:

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μ. Μπογιατζίδης): Κισά Ομέρ, Χακή Τζαμπάζ, Καρά Αλή, Παπαδιώτης, Μαλαδένης(46′ Μόσχος), Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Λαζαρίδης(61′ Μυγγίδης), Χίντ Ιμέρ(89′ Χαραλαμπίδης), Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (Στ. Ιγνατιάδης):Ευστρατίου, Γοριδάρης, Ρουμελιώτης, Γκέκα, Σιαματάς(32′ λ.τρ. Σολακίδης), Προβατίδης, Χατζηκυριάκου, Σπυρίδης, Βαλαβανόπουλος(60′ Ντομί), Τσότρας, Άγγος.

* Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου: Δόξα Προσκυνητών – ΑΕ Διδυμοτείχου 0-1.

** Η βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί μετά από τρεις αγώνες:

1. Δόξα Προσκυνητών 6 (4-3)

2. Ορφέας Puma Ξάνθης 6 (6-4)

3. ΑΕ Διδυμοτείχου 4 (1-2)

4. Ηρακλής Καβάλας 1 (3-5)

Προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογίας.

*** Οι επόμενες αγωνιστικές:

4η αγ. (Τετάρτη 25/05/2016 – 17:00)

ΑΕ Διδυμοτείχου – Ορφέας Ξάνθης

Δόξα Προσκυνητών – Ηρακλής Καβάλας

5η αγ. (Κυριακή 29/05/2016 – 17:00)

Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Προσκυνητών

Ηρακλής Καβάλας – ΑΕ Διδυμοτείχου

6η αγ. (Κυριακή 05/06/2016 – 17:00)

Ηρακλής Καβάλας – Ορφέας Ξάνθης

ΑΕ Διδυμοτείχου – Δόξα Προσκυνητών

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…