Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Προσέγγιση πολιτισμού ανάμεσα στο δήμο Αβδήρων και την πόλη Ludwigshafen – Nördliche Innenstadt

Προσέγγιση πολιτισμού ανάμεσα στο δήμο Αβδήρων και την πόλη Ludwigshafen – Nördliche Innenstadt

0
avdira-simfono

Υπεγράφη σε μικρή τελετή το Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας σε ζεστό κλίμα

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 πμ., σε μικρή τελετή στην Αίθουσα του Μουσείου Παραδοσιακών Ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών στην Γενισέα, υπογράφηκε Σύμφωνο Φιλίας & Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αβδήρων και της πόλης Ludwigshafen – Nördliche Innenstadt της Γερμανίας.

Το Σύμφωνο Φιλίας & Συνεργασίας εκ μέρους του Δήμου Αβδήρων υπογράφηκε από τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη και από τον κ. Antonio Priolo -Ortsvorsteher- της πόλης Ludwigshafen-Nördliche Innenstadt της Γερμανίας, παρουσία Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου και Αντιπροσωπίας της Γερμανικής πόλης, μεταξύ της οποίας περιλαμβάνονταν και ο ομογενής αξιωματούχος κ. Γεώργιος Βασιλειάδης με καταγωγή από τα Άβδηρα.

Με την υπογραφή του Συμφώνου ο κ. Γ. Τσιτιρίδης και ο κ. A. Priolo, δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων να στηρίξουν και να προωθήσουν από κοινού τις πολιτιστικές συναντήσεις και διαπολιτισμικές ανταλλαγές μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Αβδήρων και της πόλης Ludwigshafen – Nördliche Innenstadt της Γερμανίας, συμβάλλοντας σε μια ενωμένη Ευρώπη και να εγγυηθούν μια μεγαλύτερη ενοποίηση σε όλα τα επίπεδα μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών.

Κατά την τελετή υπογραφής του Συμφώνου ο Δήμαρχος Αβδήρων πρόσφερε στον ομόλογό του, ως ενθύμιο της στιγμής αυτής, προτομή του Δημόκριτου, του μεγάλου Αβδηρίτη φιλοσόφου της αρχαιότητας που γεννήθηκε και έζησε στα Άβδηρα, ενώ ο κ. Priolo προσέφερε ένα βιβλίο με την Ιστορία της πόλης Ludwigshafen.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…