Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Πλημμύρισε» ζωντάνια και δημιουργικότητα η πλατεία!

«Πλημμύρισε» ζωντάνια και δημιουργικότητα η πλατεία!

0
mathites-plateia

Παρουσίαση των δράσεων και δημιουργιών των σχολείων της Δευτεροβάθμιας το πρωί της Τρίτης

Συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Αγωγής και προγραμμάτων περιβάλλοντος και υγείας

Γέμισε νιάτα, χαμόγελα, δημιουργίες και ‘’πράσινο’’ η Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου. Οι μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας παρουσίασαν τα έργα αλλά και τις εμπειρίες τους στο πλαίσιο των προγραμμάτων Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Αγωγής καθώς και Αγωγής Υγείας. Από τις 10:30 μέχρι και τις 19:30 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης έκανε ‘’κατάληψη’’ σε όλο τον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, ώστε οι μαθητές να εκθέσουν αυτά που έμαθαν και αποκόμισαν από τα προγράμματα που παρακολούθησαν. Όπως δήλωσε στο «Ε» η υπεύθυνη σχολικών προγραμμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Καλλιόπη Κλούρη, στην πλατεία βρέθηκαν μερικά από τα σχολεία που συμμετείχαν, ενώ όπως τόνισε τα προγράμματα πραγματοποιήθηκαν εκτός διδακτικού χρόνου, με τα παιδιά να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα που επέλεξαν.

Από το bullying και την αγωγή υγείας μέχρι την διατροφή και την καλλιέργεια φυτών

mathites-dentrakiΤα θέματα και οι δημιουργίες πολλές και διάφορες, με το πράσινο να κυριαρχεί, αφού πολλά σχολεία έφεραν μαζί τους φυτά, βότανα και λουλούδια που καλλιέργησαν οι μαθητές. Ευφάνταστες χειροτεχνίες, δημιουργίες από ανακυκλώσιμα υλικά, πήλινα κανάτια και ένα κολάζ για την μεταφορά του νερού από την αρχαιότητα ως σήμερα εκτέθηκαν πλάι στο ‘’δέντρο’’ εναντίον του χουλιγκανισμού του 2ου ΕΠΑΛ και στο ηλιακό αερόθερμο του Εσπερινού ΕΠΑΛ. Το τελευταίο αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για συμπληρωματική θέρμανση κατασκευασμένη με κουτάκια αλουμινίου μέσα από τα οποία περνά ο αέρας, μοιάζοντας με μικρό ηλιακό θερμοσίφωνα, στο πίσω μέρος του οποίου υπήρχε ένα μικρό ανεμιστηράκι. Μια ευκαιρία για όλους τους Ξανθιώτες, που συνέρευσαν και συνομίλησαν με τα παιδιά, για να γίνουν κοινωνοί των δράσεών τους.

‘’Κλείσιμο’’ με συναυλία και θεατρικές παραστάσεις

Η εκδήλωση έκλεισε με μαθητική συναυλία που ξεκίνησε στις 19:30 αποτελούμενη από μαθητές πολλών σχολείων της πόλης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο στις 20:30 μία ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης. Το πρώτο μέρος αφορά το βραβευμένο στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης μουσικό παραμύθι «Όταν ο Μάνος συνάντησε τον John στον… παράδεισο», ενώ θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση «Μαύρη Χήρα», μία μαύρη κωμωδία της οποίας το σενάριο έγραψε ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Γιάννης Χριστοφορίδης.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…