Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ούτε οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών δέχονται τις έκτακτες ημέρες εξετάσεων

Ούτε οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών δέχονται τις έκτακτες ημέρες εξετάσεων

0
exetaseis-odigisi

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος πήρε απόφαση κήρυξης τρίωρων στάσεων εργασίας για τις εξετάσεις οδήγησης

Και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της ΠΕ Ξάνθης αντιδρούν την απόφαση της Διοίκησης της Περιφέρειας να προγραμματίσει έκτακτες εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος υπαλλήλων της ΠΕ Ξάνθης στηρίζει τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών και σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με το Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 176/Α/2015) και συγκεκριμένα το άρθρο 21, τα κάθε είδους μόνιμα ή προσωρινά συλλογικά όργανα, μεταξύ αυτών και το έργο της πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, λειτουργούν εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και δεν καταβάλλεται καμία αμοιβή ή αποζημίωση στα μέλη τους. Ως έναρξη ισχύος του συγκεκριμένου άρθρου ορίστηκε η 01η Ιανουαρίου 2016 (αρθρο 35). Παρά την ανωτέρω νομοθεσία, οι υπάλληλοι της ΠΕ Ξάνθης, προσπαθώντας να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους πολίτες εξάντλησαν κάθε περιθώριο ανοχής και για χρόνο μεγαλύτερο των δύο μηνών άσκησαν τα καθήκοντα τους σε χρόνο πέραν του ωραρίου τους, ακολουθώντας σχετικές αποφάσεις της Διοίκησης, χωρίς καμία διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Ως εκ τούτου θεωρούμε λάθος να αποδίδεται το πρόβλημα της μη διεξαγωγής της πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών στους υπαλλήλους. Σχετικά σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος (ΟΣΥΑΠΕ), με την από 25.04.16 απόφασή της κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας επί του συγκεκριμένου έργου των εξετάσεων, κατά τις ημέρες και ώρες που θα προγραμματίζονται από την αρμόδια υπηρεσία».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηχανικοί: «Η χώρα φτιάχτηκε από εμάς και εμείς θα σχεδιάσουμε το μέλλον της»

  Εκδήλωση του ΤΕΕ Θράκης στην Ξάνθη με καλεσμένο τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό …