Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τι είπαν τα παιδιά του Δροσερού με τον Αλέξη Τσίπρα

Τι είπαν τα παιδιά του Δροσερού με τον Αλέξη Τσίπρα

0
tsipras-droserites

Συναντήθηκαν μαζί του το Σάββατο οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου που ήταν σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα Τους δέχτηκε στο πρωθυπουργικό του γραφείο

Δεν ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση – Του ζήτησαν ένα νέο Γυμνάσιο και ένα σχολικό για να τα μεταφέρει στο Λύκειο – Μειώνεται η μαθητική διαρροή στο Δροσερό

Την πύλη του Μαξίμου πέρασαν τα παιδιά της Τρίτης τάξης του 8ου Γυμνασίου Δροσερού Ξάνθης το Σάββατο 23 Απριλίου και είχαν συνάντηση και συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που τα υποδέχθηκε χαμογελαστός. Μάλιστα το δημοσιοποίησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter με την σχετική φωτογραφία.

Δεν ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση

Όπως μας πληροφορεί ο Διευθυντής του Γυμνασίου Δημήτρης Γκαγκαλίδης που συνόδευε τα 15 παιδιά στην εκπαιδευτική τους εκδρομή στην Αθήνα στα πλαίσια του σχετικού προγράμματος που επιτρέπει την ξενάγησή της στην Βουλή, σε αρχαιολογικούς χώρους κ.λ.π., η συνάντηση ήταν μια ευτυχής συγκυρία καθόσον δεν υπήρχε στο πρόγραμμα και το αίτημα έγινε εκείνη τη στιγμή και μεταφέρθηκε από την κα Σαμπιχά Σουλεϊμάν που με δική της πρωτοβουλία συνόδευε κι αυτή τα παιδιά και ήταν ευχής έργον που βόλευε η ώρα τον Πρωθυπουργό ο οποίος και το αποδέχθηκε με χαρά. «Ήταν μια εμπειρία ζωής για τα παιδιά καθώς επισκέφτηκαν την Ακρόπολη, το Μουσείο, το πλανητάριο , τη Βουλή, το Μέγαρο, να παρακολούθησαν θέατρο και τέλος είχαν την τύχη να συναντήσουν και να συνομιλήσουν και με τον πρωθυπουργό εκθέτοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», σημειώνει ο κ. Γκαγκαλίδης.

Τι είπαν και τι ζήτησαν τα παιδιά του Δροσερού από τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και άνετος με τα παιδιά και τους είπε πως είναι το μοναδικό σχολείο που μπήκε στο πρωθυπουργικό γραφείο όσο είναι αυτός πρωθυπουργός. Μέσα σε ένα κλίμα χαλαρό αναδείχθηκαν πολλά σημαντικά θέματα που απασχολούν τα παιδιά και μετά από ερώτηση του πρωθυπουργού ανέφεραν μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους καταθέτοντας ως αίτημα να κτιστεί ένα Γυμνάσιο στον οικισμό καθώς το 8ο συστεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ όπως επίσης και να διατεθεί σχολικό λεωφορείο που θα τους μεταφέρει καθημερινά από τον οικισμό στα Λύκειο που θέλουν να φοιτήσουν. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αιτήματα που θέτουν τα παιδιά καθώς αφορούν την εκπαίδευση και τους παρότρυνε να συνεχίσουν τις σπουδές τους . Τους ρώτησε επίσης για την καθημερινότητά τους στον οικισμό του Δροσερού και τα παιδιά του υπέδειξαν ως υπ. αριθμόν 1 πρόβλημα αυτό την ελλιπούς καθαριότητας και της έλλειψης των βασικών υποδομών.

Μειώνεται η μαθητική διαρροή στο Δροσερό

Να σημειώσουμε πως το Δροσερό είναι ένας από τους μεγαλύτερους οικισμού Ρομά στην χώρα μας. Στο οικισμό αυτή τη στιγμή λειτουργούν 2 δημοτικά σχολεία που έχουν εγγεγραμμένα 500 παιδιά ενώ το Γυμνάσιο 150 παιδιά. Όπως ανέφερε ο κ. Γκαγκαλίδης τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί η μαθητική διαρροή καθώς αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των παιδιών που συνεχίζουν από τον δημοτικό στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο όπου φοιτούν κυρίως στο ΕΠΑΛ. Κι αυτό είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο και αποτελεί τον στόχο της εκπαίδευσης να περιορίσει την μαθητική διαρροή και αυτό τον στόχο εξυπηρετεί η ανέγερση ενός Γυμνασίου μέσα στον οικισμό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…