Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Πρόσληψη ενός Δικηγόρου στον Δήμο Ξάνθης

Πρόσληψη ενός Δικηγόρου στον Δήμο Ξάνθης

0
ergasia-apr165

«Τρέχει» η προκήρυξη για την πρόσληψη Δικηγόρου με έμμισθη εντολή για τον δήμο Ξάνθης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο καθώς και πληροφορίες για την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών από το Γραφείο Προσωπικού του Δ. Ξάνθης (τηλ. 25410 28398 Υπεύθυνη Βασιλούδη Δέσποινα).

505 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμο Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης έστειλε το προσχέδιο για τις ειδικότητες και τα έργα

Το πρόγραμμα θα «τρέξει» από τον Αύγουστο – Ο ΟΑΕΔ θα προκηρύξει το πρόγραμμα

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει ο βασικός κορμός του φετινού προγράμματος, που θα αφορά 6.918 θέσεις στους 17 πιο ευάλωτους δήμους-θύλακες μακροχρόνιας ανεργίας (πάνω από 10%). Δύο με τρεις μήνες αργότερα θα προκηρυχθούν οι υπόλοιπες 12.656 θέσεις εργασίας σε 34 δήμους της χώρας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φετινών προσλήψεων σε ΟΤΑ στις 19.518 θέσεις.

Εγκρίθηκαν 505 θέσεις για το δήμο Ξάνθης

Ο δήμος Ξάνθης έχει ενταχθεί στη β’ φάση του προγράμματος που αναμένεται να «τρέξει» από τον Απρίλιο. Το υπουργείο ενέκρινε 505 θέσεις κοινωφελούς Εργασίας για το δήμο 8μηνης διάρκειας. Μάλιστα θα επιχειρηθεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα σε δύο φάσεις ούτως ώστε να διαρκέσει 1,5 χρόνο. Οι ειδικότητες ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες μας, την Παρασκευή έχουν αποσταλεί ένα προσχέδιο που αφορά στις ειδικότητες και στα έργα που ζητά το υπουργείο και αναμένεται έγκριση και οριστικοποίηση των ειδικοτήτων ώστε στην συνέχεια θα αρχίσει η διαδικασία της προκήρυξης.

Έληξε την Δευτέρα η προθεσμία για τις 7 θέσεις Φυλακτικού Προσωπικού στο Μουσείο Αβδήρων

Η πρόσκληση αφορούσε εγγεγραμμένους άνεργους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ηλικίας 18 ετών και άνω

Δημόσια πρόσκληση για 728 θέσεις πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα 5 μηνών σε επιβλέποντες φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέδωσε ο ΟΑΕΔ, σήμερα 13/04/2016, στο πλαίσιο της διαδικασίας προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

900 προσλήψεις στις Περιφέρειες για το πρόγραμμα δακοκτονίας

Mε κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται ο αριθμός προσλήψεων που θα απαιτηθεί για το πρόγραμμα δακοκτονίας για το 2016. Η απόφαση πάρθηκε λόγω ότι έχει ολοκληρωθεί η καρπόδεση των ελαιώνων σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές της χώρας (7 εκατ. στρέμματα περίπου), και εκτιμάται ότι στις περισσότερες περιοχές η εφαρμογή των πρώτων ψεκασμών θα απαιτηθεί να υλοποιηθεί 10 − 15 Ιουνίου 2016. Κατά συνέπεια πριν από αυτή την ημερομηνία θα πρέπει να αναρτηθούν παγίδες για τον έλεγχο του δακοπληθυσμού. Για το λόγο αυτό απαιτείται η άμεση έγκριση πρόσληψη του προσωπικού για την υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή της ελαιοπαραγωγής της χώρας που θα πλήξει το ήδη μειωμένο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών.

1.760 θέσεις στην Υγεία

Στον τομέα της Υγείας αναμένεται να καλυφθούν 1.760 θέσεις τακτικού προσωπικού για τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Υγείας θα προκηρύξει το υπουργείο Υγείας μέσω ΑΣΕΠ.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 202 θέσεις μονίμων, οι 56 αφορούν μόνιμο προσωπικό σε διευθύνσεις του υπουργείου και οι υπόλοιπες 146 θέσεις προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε Νομικά Πρόσωπα αυτού.

Οι θέσεις θα αφορούν σε πληρώματα ασθενοφόρων, νοσηλευτές, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, φαρμακοποιούς και διοικητικούς.

3 προκηρύξεις για 109 θέσεις μονίμων σε Τράπεζα της Ελλάδος και υπουργεία

Τρεις πολυαναμενόμενες προκηρύξεις πρόσληψης μόνιμου προσωπικού θα εκδοθούν από το ΑΣΕΠ μέσα στο επόμενο δίμηνο (Μάιος-Ιούνιος) και θα αφορούν την πλήρωση συνολικά 109 θέσεων σε υπουργεία και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο θα προκηρυχθούν 109 θέσεις μονίμων, τις οποίες θα διεκδικήσουν πτυχιούχοι αλλά και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο θα προκηρυχθούν 109 θέσεις μονίμων, τις οποίες θα διεκδικήσουν πτυχιούχοι αλλά και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τις υπό προκήρυξη θέσεις θα διεκδικήσουν πτυχιούχοι (ΑΕΙ και ΤΕΙ) αλλά και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς ειδικά ο διαγωνισμός της Τράπεζας της Ελλάδος θα αφορά τεχνικές ειδικότητες.

35 θέσεις στην ΤτΕ

Με 35 προσλήψεις κυρίως τεχνικού προσωπικού επανέρχεται (έπειτα από απουσία πέντε ετών) η Τράπεζα της Ελλάδος στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος διαγωνισμός της Τράπεζας είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2011 (προκήρυξη 1Ε/2010) και αφορούσε στην πλήρωση 65 θέσεων εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Έκτατε από την Τράπεζα έχει αποχωρήσει το 20% και πλέον του προσωπικού της, ενώ παράλληλα της έχουν ανατεθεί επιπρόσθετες αρμοδιότητες. Ωστόσο οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας για τον περιορισμό των προσλήψεων έβαλαν «φρένο» στα σχέδιά της ΤτΕ για αναπλήρωση των υπαλλήλων που αποχώρησαν όλα τα προηγούμενα έτη. Πρόσφατα όμως η Τράπεζα υπέβαλε αίτημα στην Ανεξάρτητη Αρχή, στο οποίο διατυπώνεται η επιθυμία της να προσλάβει έως το καλοκαίρι με το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) 35 υπαλλήλους Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων, καθώς πρόκειται για μόνιμες θέσεις εργασίας σε ειδικότητες που δεν υπάρχει ζήτηση από τον δημόσιο τομέα εδώ και χρόνια, ούτε καν ως εποχικό προσωπικό.

Οι υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων (απόφοιτοι ΤΕΙ) θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως άριστη γνώση μιας ξένης γλώσσας και γνώση χειρισμού Η/Υ.

Όσο για τους τεχνικούς που θα στελεχώσουν το τμήμα που γίνεται η εκτύπωση λαχείων, τραπεζογραμματίων, αξιογράφων του Ελληνικού Δημοσίου κ.λπ., εκτός του απολυτηρίου Λυκείου θα απαιτείται προϋπηρεσία στο αντικείμενο της θέσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με διετή σύμβαση εργασίας που είναι δυνατόν να παραταθεί επί ένα ακόμη έτος. Μετά τη λήξη της σύμβασης και εφόσον η υπηρεσία τους κριθεί ως ευδόκιμη, θα διορισθούν από την ημερομηνία έναρξης της σύμβασης εργασίας τους.

Παράταση για την ένταξη στο πρόγραμμα άνεργων πτυχιούχων

Παρατάθηκε μέχρι τις 10 Μαΐου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Το πρόγραμμα έληγε στις 15 Απριλίου, ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος αποφασίστηκε η χορήγηση παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 32,5 εκατ. ευρώ και το ύψος των επιδοτήσεων που μπορούν να λάβουν οι δικαιούχοι φτάνει και τις 50.000 ευρώ. Σκοπός της δράσης που καλύπτει 100% τις δαπάνες των δικαιούχων είναι να ενισχυθούν άνεργοι πτυχιούχοι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και όσοι εργάζονται προκειμένου να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι. Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν: 1. Άνεργοι πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, κατά την υποβολή της αίτησης. 2. Φυσικά πρόσωπα πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης, ασκούν συναφή με την ειδικότητά τους επαγγελματική δραστηριότητα και δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας, ούτε λαμβάνουν σύνταξη γήρατος. Για τις συνεργασίες μεταξύ δικαιούχων από την ίδια ή και τις δύο ανωτέρω κατηγορίες θα πρέπει να τηρούνται οι προϋποθέσεις:

1. Οι συνεργαζόμενοι δικαιούχοι ή εταίροι θα πρέπει να συστήσουν εταιρεία που θα έχει μία από τις ακόλουθες νομικές μορφές: Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρεία, Ετερόρρυθμη Εταιρεία, Ι.Κ.Ε., καθώς και Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του Ν. 4019/2011 ή Συνεταιρισμό. Στα επαγγέλματα όπου ειδικό νομικό καθεστώς επιτρέπει τη σύσταση νομικού προσώπου ορισμένης μόνο μορφής (π.χ. δικηγορική εταιρεία του Ν. 4038/2012), ο νομικός αυτός τύπος αποτελεί επιλέξιμη μορφή νομικού προσώπου για τη Δράση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…