Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Μαλλιά-κουβάρια» στο δήμο για τα γραφεία της αντιπολίτευσης

«Μαλλιά-κουβάρια» στο δήμο για τα γραφεία της αντιπολίτευσης

0
dimarxeio neoclose

Οργισμένη ανακοίνωση από την «Κοινωνία των Δημοτών». Καταγγέλλει παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Προτίθεται να ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης και σχεδιάζει συνέντευξη Τύπου

Να ανακαλέσει ζητά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διαδικασία έγινε θεσμικά και όχι εν κρυπτώ επισημαίνει ο Ν. Ανταμπούφης

Σε κορυφαία διαμάχη έχει αναδειχθεί το ζήτημα της διαχείρισης του δημοτικού χώρου που βρίσκεται στην Γ. Σταύρου και ο δήμος προορίζει για τα γραφεία της αντιπολίτευσης.

Η Κοινωνία των Δημοτών εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση για την παράδοση κλειδιού από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (τον οποίο πάντως δεν κατονομάζει) στη δημοτική παράταξη «Πολίτες για την Ξάνθη», τα μέλη της οποίας στη συνέχεια εισήλθαν στο χώρο, προκειμένου να το χρησιμοποιούν και αυτοί, σύμφωνα με πάγιο αίτημά τους. Η παράταξη Ξυνίδη πάντως φαίνεται ότι θα δώσει συνέχεια, βαθύτατα ενοχλημένη από τη στάση του Γιάννη Δρεμσίζη και μάλιστα σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής Θανάσης Ξυνίδης στο «Ε», προτίθεται να αιτηθεί την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση ή ενημέρωση και να παραθέσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα, αλλά και για να δείξουν σε τι κατάσταση βρήκαν το χώρο.

Αυστηρή προειδοποίηση από την Κοινωνία των Δημοτών

xinidis tΣε ανακοίνωσή της η Κοινωνία των Δημοτών επισημαίνει: «Πριν λίγες ημέρες ιδιαίτερα εξοργισμένοι ανακαλύψαμε ότι άγνωστοι εισήλθαν στα γραφεία της παράταξής μας, στη Γ. Σταύρου, παραβίασαν τον ιδιωτικό μας χώρο, κατέστρεψαν, αφαίρεσαν και εξαφάνισαν αρχεία μελών και φίλων της παράταξης, παραβίασαν τα προσωπικά τους δεδομένα, εξαφάνισαν τα δεδομένα του ταμείου της παράταξης.

Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός αυτό και με δεδομένο ότι ο χώρος είναι ιδιοκτησία του Δήμου Ξάνθης και μας έχει παραχωρηθεί, θέσαμε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης, με ερώτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, εάν γνωρίζει κάτι.

Η αντίδραση ήταν ακαριαία και διαβεβαιώθηκε προς εμάς ότι κανείς δεν επέτρεψε εκ μέρους του Δήμου να εισέλθει στο χώρο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Το ίδιο κάναμε με τους συμβούλους μας και στη πρόσφατησυνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής οπότε και προς τιμήν του ο κ. Δήμαρχος (όπως είχε κάνει και στο δημοτικό συμβούλιο) δήλωσε ότι είναι μία πολύ σοβαρή καταγγελία αυτή που κάναμε και θα ερευνηθεί και από τη πλευρά του το θέμα.

Σημειώνουμε ότι στο χώρο αυτό, είχε πρόσβαση μόνο η παράταξή μας, κλειδιά είχαμε μόνον εμείς και κανείς άλλος, τα έπιπλα και ο εξοπλισμός ανήκουν στη παράταξή μας, εκεί φυλάσσονταν το σύνολο των αρχείων μας, εγγράφων και ηλεκτρονικών, και δικαίωμα εισόδου είχαν κατά παραχώρησή μας, μόνον υπάλληλοι των παρακείμενων γραφείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για χρήση του ψυγείου μας. Πέρασαν 48 ώρες και δεν εμφανίσθηκε κανείς να αναλάβει την ευθύνη των παράνομων αυτών πράξεων.

Σήμερα μάθαμε τον συνεργό και ηθικό αυτουργό. Κορυφαίος θεσμικός του Δήμου Ξάνθης, με τέχνασμα έκανε αντικλείδι από το κλειδί μας που κατείχαν οι υπάλληλοι της πρωτοβάθμιας και το έδωσε στα πρόσωπα που είναι οι φυσικοί αυτουργοί των απαράδεκτων, παράνομων πράξεων. Τον ξέρουμε τον ένοχο. Και την αιτία ξέρουμε.

Τον καλούμε μέσα σε 24 ώρες, ανήμερα της 21ης Απριλίου, που εκφράζει σαν μέρα τέτοιες πρακτικές, να ζητήσει συγγνώμη και να κατονομάσει τους φυσικούς αυτουργούς – συνεργούς του και να πει δημόσια σε ποιους έδωσε το αντικλείδι και επέτρεψε να κάνουν τις πράξεις αυτές.

Αν μέχρι αύριο δεν το πράξει θα τον κατονομάσουμε, θα τον καταγγείλουμε στη δικαιοσύνη και θα προβάλουμε τις δηλώσεις του στο δημοτικό συμβούλιο της 18ης Απριλίου για να τον παραδώσουμε στη δημόσια χλεύη.  

Ζητά ανάκληση και επιστρέφει τους αιχμηρούς χαρακτηρισμούς ο Γ. Δρεμσίζης

dremsizis-webΔημόσια τοποθετήθηκε την ίδια μέρα και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που εξέφρασε την ενόχλησή του για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε η αξιωματική αντιπολίτευση του δήμου και εξηγεί ότι ο χώρος προορίζεται για το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Αναλυτικά, σημειώνει: «από την εφαρμογή του Ν.3852/2010 έχει διατεθεί δημοτικός χώρος για τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Από το 2011, ο χώρος αυτός παραμένει προς χρήση από τις Δημοτικές Παρατάξεις και ουδέποτε αποδόθηκε σε πολιτιστικό σύλλογο ή σε φυσικό πρόσωπο.

Ο Επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ» δεν είναι επικεφαλής πολιτιστικού συλλόγου και ούτε η Δημοτική Παράταξή του αποτελεί πολιτιστικό σωματείο.

Καλώ τη Δημοτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ» να ανακαλέσει την κατάπτυστη ανακοίνωση σε βάρος μου. Επιστρέφω τα περί «ενόχων», «αιτιών», «τεχνασμάτων», «απαράδεκτων και παράνομων πράξεων», «τέτοιες πρακτικές», «να κατονομάσει», «φυσικούς αυτουργούς – συνεργούς» «ηθικούς αυτουργούς», στα στελέχη της «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ» και τους προειδοποιώ να είναι πιο προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς και στις ανακοινώσεις τους».

Ν. Ανταμπούφης: «είναι αστείο και υποτιμητικό να αφήνονται υπόνοιες για καταστροφές στο χώρο»

adabufis 3Εξηγήσεις και διευκρινίσεις δίνει από την πλευρά του και ο επικεφαλής των Πολιτών για την Ξάνθη, Νίκος Ανταμπούφης, ο οποίος υπενθυμίζει τα επί μακρώ αιτήματα της παράταξης για παραχώρηση χώρου, σύμφωνα με τον Καλλικράτη προς τη δημοτική αρχή. Όπως σημειώνει: «ο χώρος είχε καταληφθεί από την παράταξη Πούλιου, στην οποία είχε παραχωρηθεί σιωπηρά μέχρι και τις εκλογές. Ενέργειες για την χρήση του χώρου υπήρξαν και από τον κ. Μπένη. Με βάση τα αιτήματα που κατατέθηκαν και επισήμως από την παράταξή μας, κλήθηκα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος παραχώρησε και σε μας το χώρο», σημείωσε ο κ. Ανταμπούφης, προσθέτοντας ότι: «ο χώρος μετά τις εκλογές ήταν ανενεργός. Ο κ. Ξυνίδης φαίνεται ότι δεν έχει επισκεφθεί τα γραφεία το τελευταίο διάστημα». Στις δε κατηγορίες για καταστροφές και εξαφανίσεις αρχείων, ο ίδιος κάνει λόγο για ψέμματα, υπογραμμίζοντας ότι: «όλα τα πράγματα συμμαζεύτηκαν από εμένα και τοποθετήθηκαν σε έπιπλο τακτοποιημένα. Πρόκειται για ψέμματα τα οποία προφανώς οφείλονται στην άγνοια». Ο κ. Ανταμπούφης συμπληρώνει δε ότι, αφότου μπήκαν στο χώρο ενημέρωσαν τον κ. Βορίδη, επειδή κάποια από τα αρχεία ήταν δικά του, στη συνέχεια μέσω άλλου μέλους ενημερώθηκε ο κ. Ξυνίδης και τρίτον αναρτήθηκε ανακοίνωση για τη λειτουργία του χώρου στην ιστοσελίδα της παράταξης στις 13 Μαρτίου. Ο ίδιος αναφορικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε καταληκτικά σχολιάζει: «είναι αστείο και υποτιμητικό να αφήνονται τέτοιες υπόνοιες. Ο κ. Ξυνίδης εύκολα θα μπορούσε να διευκρινίσει τι έγινε και να συνεργαστεί. Το θεωρώ απαράδεκτο. Στην ευστροφία του έχω εκτίμηση, αλλά θα πρέπει να ξέρει ότι δεν έχει μονοπώλιο στο θυμό».

Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…