Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έκλεισε και το Central Parking στην Ξάνθη (πρώην Δημοτικό)

Έκλεισε και το Central Parking στην Ξάνθη (πρώην Δημοτικό)

0
dimotiko parking 01-empros

Προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας για λόγους πυρασφάλειας – Την νομική οδό πήρε η υπόθεση λόγω παραλείψεων του δήμου

Με δύο χώρους στάθμευσης λιγότερους το κέντρο της Ξάνθης – Συνεχίζεται η διαμάχη της ιδιοκτήτριας με τον δήμο Ξάνθης για τα μισθώματα

Το πολυσυζητημένο πρώην δημοτικό πάρκινγκ, που από πέρυσι λειτουργούσε υπό την επωνυμία Central Parking, ‘’σφραγίστηκε’’ την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου από την Διεύθυνση Μεταφορών της ΠΕ Ξάνθης εξαιτίας τυπικών προβλημάτων στην λειτουργία του. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Περιφερειάρχη που αναρτήθηκε στην Διαύγεια και την οποία υπογράφει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών Δημήτριος Πολυμένης, ανακαλείται προσωρινά «η βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας στεγασμένου σταθμού επιβατικών αυτοκινήτων με την επωνυμία ‘’Μαργαρίτα Πατρικίου’’». Η απόφαση βασίζεται στην αυτοψία τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία ανακάλεσε το πιστοποιητικό πυροπροστασίας που είχε εκδοθεί πέρυσι, όσο και στην έκθεση αυτοψίας των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών, οι οποίες ανέδειξαν τις σοβαρές ελλείψεις στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του χώρου.

Μετά από παρέμβαση Εισαγγελέα οι έλεγχοι

Όπως δήλωσε στο «Ε» η ιδιοκτήτρια του πάρκινγκ κα Μαργαρίτα Πατρικίου, η ίδια είχε αιτηθεί επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Πυροσβεστική να γίνει έλεγχος, ώστε να μην θεωρηθεί υπεύθυνη στο ενδεχόμενο κάποιου ατυχήματος. Το κτήριο παραδόθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον δήμο, πάλι μετά από εισαγγελική παρέμβαση που επίσπευσε τις διαδικασίες, με αρκετές ατέλειες και ελλείψεις, οι οποίες, όπως αναφέρεται στο μισθωτήριο συμφωνητικό που υπογράφηκε, θα ολοκληρώνονταν από πλευράς δήμου το επόμενο διάστημα. Παρά την δέσμευση, ο δήμος δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για την εκπλήρωση της συμβατικής του υποχρέωσης, σύμφωνα με την κα Πατρικίου, και οι ελλείψεις σε θέματα ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, χώρων υγιεινής, αλλά κυρίως στο θέμα της πυρασφάλειας οδήγησαν στην προσωρινή ανάκληση της άδειας λειτουργίας.

Ένας επιχειρηματικός Γολγοθάς απέναντι στις δημόσιες υπηρεσίες

Έναν επιχειρηματικό και νομικό Γολγοθά έχει αντιμετωπίσει η κα Πατρικίου τα τελευταία τρία χρόνια και φαίνεται ότι θα υπάρξει συνέχεια στα προβλήματα. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το ακίνητο του δήμου Ξάνθης κατασκευάσθηκε και εγκαινιάσθηκε επί δημαρχίας του μακαριστού Φίλιππου Αμοιρίδη τον Ιούλιο του 1998, ως υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Μετά από χρόνια εγκατάλειψης και πλημμελούς λειτουργίας του περιήλθε σε άσχημη κατάσταση, τόσο από πλευράς υγιεινής, όσο και από οικοδομικής άποψης. Διέκοψε την λειτουργία του εντός του 2013 και κατόπιν δημοπρατήθηκε, με την σύμβαση να υπογράφεται τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Η σύμβαση εμφάνιζε το κτήριο έτοιμο προς λειτουργία, ενώ υπήρχε μία σωρεία προβλημάτων που έπρεπε να λυθούν, άτυπα όμως, αφού στα ‘’χαρτιά’’ δεν χρειάζονταν παρεμβάσεις. Η ασυνέπεια και κωλυσιεργία από πλευράς δήμου συνήθως έφερνε την μισθώτρια αντιμέτωπη με την ρήση «αυτά τα υπέγραψαν οι προηγούμενοι», με κανένα να μην αναλαμβάνει την ευθύνη των ελλείψεων στις υποδομές του κτηρίου.

Συνεχίζεται η διαμάχη εκμισθωτών – δήμου Ξάνθης

Η διαμάχη για το πάρκινγκ έχει περάσει πλέον σε πολλαπλή νομική διαμάχη, αφού πέρα από την τήρηση των συμφωνηθέντων στο μισθωτήριο που απαιτεί η μισθώτρια, ο δήμος Ξάνθης έχει προχωρήσει σε εξώδικη όχληση με σκοπό να εκδοθεί διαταγή απόδοσης των μισθωμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε». Η κα Πατρικίου δεν δέχεται να καταβάλει τα μισθώματα πριν λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτήριο, έχοντας καταθέσει παράλληλα και μήνυση στον Δήμαρχο Ξάνθης για συκοφαντική δυσφήμιση, λόγω των όσων ανέφερε για την ίδια κατά την διάρκεια Δημοτικού Συμβουλίου. Η κα Πατρικίου κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, αφού στις διάφορες υπηρεσίες που ήταν αρμόδιες να γνωμοδοτήσουν για την λειτουργία του χώρου στάθμευσης έχουν κατατεθεί διαφορετικά σχέδια. Γι’ αυτό και υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση, ώστε να διαλευκανθεί τι έχει γίνει με το χρονίζον αυτό θέμα.

Τοποθέτηση Παυλίδη για το θέμα – Προσπάθεια λειτουργίας του πάρκινγκ στο Γκαίρυ από Ζαγναφέρη

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης, σε κατηγορία για την παράνομη αδειοδότηση του δημοτικού πάρκινγκ το 2000, όσο ήταν Νομάρχης, διευκρίνισε με ανακοίνωσή του ότι: «Η άδεια λειτουργίας όταν δόθηκε το 2000 πληρούσε 100% τα προαπαιτούμενα του νόμου (ΠΔ 455/76), είχε την ανεπιφύλακτη θετική εισήγηση όλων των υπηρεσιακών παραγόντων, είχαν προσκομιστεί όλα τα δικαιολογητικά και η υπογραφή της ήταν υποχρεωτική (δέσμια) τότε ως Νομάρχη, για μένα. Η εκδοθείσα άδεια Οικοδομής ήταν αρμοδιότητα του οικείου Δήμου, που είχε αυτοτελή -από τότε- Δημοτική Πολεοδομική Υπηρεσία». Μετά το κλείσιμο και του πρώην δημοτικού πάρκινγκ, όμως, το κέντρο της πόλης έχει χάσει εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης, αφού λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε κλείσει και το ελεύθερο πάρκινγκ στο ακίνητο Γκαίρυ, μετά την σχετική προσφυγή που είχε κάνει η επιχειρηματίας του Central Parking ως έχουσα έννομο συμφέρον. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης, δήλωσε στο «Ε» ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του χώρου στάθμευσης απέναντι από το πρώην ΙΚΑ, εφόσον δεν υπάρχει πλέον έννομο συμφέρον της μισθώτριας καθόσον χρόνο δεν θα λειτουργεί το Central Parking.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηχανικοί: «Η χώρα φτιάχτηκε από εμάς και εμείς θα σχεδιάσουμε το μέλλον της»

  Εκδήλωση του ΤΕΕ Θράκης στην Ξάνθη με καλεσμένο τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό …