Σχόλια 28/04/16

0
Αντί του Eurogroup θα συνεδριάσει σήμερα η Ιεραρχία της Εκκλησίας για να αποφασίσει την επ’ αόριστον αναβολή του Πάσχα ίνα πληρωθεί το ρηθέν υπό Αλεξίου Τσίπρα ότι αυτό θα έρθει μαζί με την ανάσταση της ελληνικής οικονομίας…


Οργανώνονται για Αθήνα και οι δικοί μας αγρότες
Πασχαλιάτικο …μποναμά ετοιμάζουν οι αγρότες στον Τσίπρα που οργανώνονται για να κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ όταν θα τεθεί για ψήφιση το Ασφαλιστικό. Αυτό ανακοίνωσαν προχθές οι αγροτοσυνδικαλιστές της Θεσσαλίας που ως γνωστόν πρωταγωνιστούν στις κινητοποιήσεις. Αλλά και οι δικοί μας αγρότες της περιφέρειας έχουν πρόθεση να συμμετέχουν και όπως έμαθα κινούνται στην κατεύθυνση να πετύχουν μια κινητοποίηση της μαζικότητας του Νοεμβρίου αν και όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι δύσκολο καθώς οι αγροτικές εργασίες τώρα ειναι στην κορύφωσή τους σε αντίθεση με τον Νοέμβρη.
Είτε έτσι είτε αλλιώς θα τα τσουγκρίσουν …με την κυβέρνηση!
Μ.Ξ


Πάσχουν στη δημοσιότητα

Με τη λήξη των Ονειρικών Γιορτών Μουσικής στην πόλη μας, πέρα από την αναγνώριση του θετικού αντίκτυπου, της προσφοράς και συλλογικής εργασίας, θα πρέπει να λεχθεί και μια σοβαρή λειτουργική αδυναμία. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την χαμηλή έως ανύπαρκτη δημοσιότητα της όλης προσπάθειας σε πανελλαδικό επίπεδο.
Διότι τοπικά, τα Μέσα Ενημέρωσης στήριξαν και πρόβαλαν τις εκδηλώσεις σε όλο τους το εύρος. Αδυναμία πανελλαδικής προβολής υπήρξε κι αυτό διότι, προφανώς, δεν υπήρχε το κατάλληλο προς τούτο πρόσωπο. Ας έχουν υπόψιν τους για το μέλλον αυτή την παρατήρηση οι διοργανωτές.
Ας μην ξεχνούν, διαφήμιση, Δημόσιες Σχέσεις, Προβολή είναι απαραίτητες στην εποχή μας.
Γ.Δ.


«Μαγνήτης» η Παλιά Πόλη
Για Έλληνες και ξένους επισκέπτες η Παλιά Πόλη της Ξάνθης είναι πραγματικός «μαγνήτης». Κι αυτό δεν αποτελεί μια αυθαίρετη άποψη δική μας αλλά μια διαπιστωμένη πραγματικότητα. Κατ’ αρχάς όλη η Ελλάδα γνωρίζει τη μοναδικότητα της Ξανθιώτικης Παλιάς Πόλης.
Δεύτερο και εξίσου σημαντικό, το γνωρίζουν και τα τουριστικά γραφεία των κρουαζιερόπλοιων που μεταφέρουν στην Παλιά Πόλη αρκετούς επισκέπτες.
Τώρα δε με την προσθήκη του κτιρίου όπου έζησε ο Μάνος Χατζιδάκις ακόμη περισσότερο θα ανέβει η επισκεψιμότητα διότι πλέον ο Μάνος είναι Πανελληνίως αλλά και Παγκοσμίως γνωστός ως μέγιστος μουσικοσυνθέτης.
Άρα, επείγει ο χώρος να είναι ανοικτός και επισκέψιμος. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει να κερδηθεί επ’ ωφελεία βέβαια της Ξάνθης και των Ξανθιωτών.
Γ.Δ.


Μετανάστες επιτιθέμενοι!
Ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα φθάσουμε στο σημείο οι Μετανάστες να επιτίθενται προς τους αστυνομικούς, να τους λιθοβολούν, να βάζουν φωτιά στους χώρους υποδοχής και φύλαξής τους.
Όπως σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν και άλλα επεισόδια και μάλιστα αιματηρά.
Το τελευταίο και όχι έσχατο επεισόδιο στη Μυτιλήνη, είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας αυτών των ανθρώπων. Που παρά του ότι είναι παράνομοι στη χώρα μας, έχουν παράλογες απαιτήσεις και συμπεριφέρονται με εμφανές έλλειμμα ευγένειας προς αυτούς που τους φιλοξενούν.
Βέβαια, μερίδιο ευθύνης αυτής της ακραίας συμπεριφοράς των Μεταναστών έχει η Πολιτεία η οποία από την αρχή φάνηκε υποχωρητική και ανεκτική, εκδηλώνοντας μια αδυναμία τήρησης της τάξης.
Ευχόμεθα, στο κλίμα που δημιουργήθηκε και το οποίο είναι εκρηκτικό, να μην υπάρξουν θύματα…
Γ.Δ.


Τιμή στους Δροσερίτες
Περιποιεί τιμή προς όλους τους Δροσερίτες η συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μαθητικής αποστολής του σχολείου της περιοχής.
Πέρα από το γεγονός ότι πρώτη φορά μαθητές μπήκαν στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η απόφαση και για την προέλευση των μαθητών.
Έτσι ο συμβολισμός είναι προφανής προς τους Ρομά, ενώ οι μαθητές του 8ου Γυμνασίου Δροσερού γύρισαν με πλήθος εντυπώσεων από την εκπαιδευτική τους εκδρομή.
Γ.Δ.


Λεφτά υπάρχουν μόνο για το δημόσιο τομέα
Πάλι η κυβέρνηση βρίσκει τον τρόπο να ικανοποιήσει τα χαϊδεμένα παιδιά της, εξαιρώντας τους από τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες. Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, ικανοποιεί το αίτημα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., για αναδρομική ισχύ των αποφάσεων που αφορούν αποζημιώσεις υπαλλήλων για υπερωρίες.
Ενώ λοιπόν δεν πληρώνεται κανένας προμηθευτής του δημοσίου εδώ και καιρό, με συνέπεια να μένουν απλήρωτοι και χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι εργαζόμενοι στις εταιρείες αυτές (μόνο 700 είναι οι καθαρίστριες σε όλη τη χώρα που έχουν μήνες να δουν το χρώμα του χρήματος), ενώ η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως ρευστότητα σε όποιο ταμείο Φορέα μπορεί, δίνονται μερικές δεκάδες εκατομμύρια για τις υπερωρίες σε ΟΤΑ και δημόσιο.
Την ίδια στιγμή 700.000 δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ (ιδιωτικοί υπάλληλοι και τρίτεκνοι που τα έχουν τεράστια ανάγκη) πήραν μόνο το 50% από την πρώτη δόση και είναι άγνωστο πότε θα λάβουν το υπόλοιπο.
Για άλλη μια φορά λοιπόν «λεφτά υπάρχουν», αλλά μόνο για τους εκλεκτούς του δημόσιου τομέα…


Ποιοι μας κυβερνούν!
Ο ένας είναι υπουργός και δηλώνει δημόσια ότι θα έπρεπε να είχε χώσει έναν δημοσιογράφο τρία μέτρα κάτω από την γη. Ο άλλος είναι βουλευτής και λέει ότι ο κόσμος (;) ζητάει να στηθούν κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος. Αυτοί μας κυβερνούν.
Κάθε μέρα και μια απειλή. Μία επίδειξη που θυμίζει ψευτοπαλληκαράδες περασμένων δεκαετιών. Σαν να έχουν βγει τα προϊόντα της πολιτικής υποκουλτούρας στην αγορά και να πουλάνε μαγκιά και αλητεία.
Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου μίλησε για κρεμάλες και δεν κουνήθηκε ούτε το φρύδι των θεσμικών μας αρχόντων. Τι να λέμε τώρα; Ίσως εκείνη την ώρα ο κ. Παυλόπουλος να ήταν απασχολημένος με το κυνήγι του Μινώταυρου. Κατά πάσα πιθανότητα θα έπρεπε να είχε μαζί του και τον κ. Βούτση.


Πόσο χειρότερα να τα κάνουν;
Αυτό ήταν ένα από τα επιχειρήματα όσων στήριξαν την εκλογή της κυβέρνησης πέρυσι (κάποιοι και δύο φορές). Τελικά φαίνεται ότι μας κόστισαν πιο ακριβά από κάθε εκτίμηση. Τα νέα δεν είναι καλά και η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει… «εν ου παικτοίς». Μια αξιολόγηση που έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από πέρυσι, σύμφωνα με τα μέτρα που η ίδια η κυβέρνηση υπέγραψε το καλοκαίρι, ‘’σέρνεται’’ τόσους μήνες γιατί… διαπραγματευόμαστε. Και όσο υπερήφανα διαπραγματευόμαστε αυξάνεται το ‘’κοστούμι’’, αδειάζουν τα ταμεία κι εμείς ζωγραφίζουμε κόκκινες γραμμές. Τα ‘’τσαλίμια’’ με τις υποκλοπές και η απαξίωση του ΔΝΤ έφεραν αντίθετα αποτελέσματα, με πίεση να υπογράψουμε άμεσα όχι μόνο όσα προβλέπονταν, αλλά και προληπτικά μέτρα μερικών δισ. ευρώ. Με τις κινήσεις Τσίπρα για πολιτική λύση σε υψηλότερο επίπεδο, φαίνεται ότι πάμε σε επανάληψη του περσινού έργου. Απλά τώρα με πολύ δυσμενέστερες συνθήκες για την οικονομία. Μετά την καλοκαιρινή ‘’κωλοτούμπα’’ και την μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, η δικαιολογία ήταν ότι χρεοκοπία και ρήξη σημαίνουν «τίναγμα της χώρας στον αέρα». Αν πάει και φέτος για ρήξη, θα είναι απορίας άξιο πώς θα το δικαιολογήσει. Επαναλαμβάνουμε, πάντως, τις ίδιες κινήσεις, περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα, κάτι που αντιβαίνει στην λογική. Ο Τσίπρας έχει εγκλωβιστεί τώρα ανάμεσα στην υπογραφή μιας δύσκολης συμφωνίας που θα τον πλήξει ακόμη παραπάνω πολιτικά ή στην έκρηξη της βόμβας στα χέρια του. Πιθανώς να επιλέξει και πάλι το πρώτο, μασκαρεύοντας όσο γίνεται επικοινωνιακά την κατάσταση, με την ελπίδα να κερδίσει χρόνο και να εδραιωθεί. Το πολιτικό κόστος που θα καταβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυσανάλογο με το τεράστιο οικονομικό κόστος που καλείται να σηκώσει η χώρα.
Χ.Δ.


Εκατό και ένα χρόνια μετά
Η Ξάνθη ως γνωστόν έχει στους κόλπους της μία ακμάζουσα Αρμενική Κοινότητα, η οποία καταγράφει παρουσία στην πόλη τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα. Την Κυριακή, Αρμένιοι από όλη την χώρα πραγματοποίησαν εκδηλώσεις και πορείες ειρηνικής διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρότι τους απαγορεύθηκε να πλησιάσουν την τουρκική πρεσβεία και το προξενείο για να επιδώσουν υπόμνημα σχετικά με την αρμενική γενοκτονία. 101 χρόνια μετά η μνήμη είναι ζωντανή και στους συμπολίτες μας, που αγωνίζονται για την ιστορική αναγνώριση, αφού όπως λένε «εγκλήματα που δεν αναγνωρίζονται, επαναλαμβάνονται». Ιστορική η πρόσφατη ομιλία στην τουρκική Βουλή του Γκάρο Παϊλάν, βουλευτή αρμενικής καταγωγής με το κόμμα HDP, που μίλησε κατά την διάρκεια συνεδρίασης για τα θύματα της αρμενικής γενοκτονίας με αποδείξεις και φωτογραφίες των θυμάτων, τιμώντας την μνήμη των δεκάδων αρμένιων βουλευτών που εξοντώθηκαν πρώτοι στις 24 Απρίλη 1915. Μαύρες σελίδες της ιστορίας που χρόνια ζητούν δικαίωση.
Χ.Δ.


Επιθεώρηση έργων…
Επίβλεψη και επιθεώρηση έργων έκαναν το πρωί της Μ. Τετάρτης ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τους Τοξότες και τα στενά του Νέστου όπου είδαν ένα έργο βελτίωσης που αφορά σε Μονοπάτι της διαδρομής των Στενών. Το έργο εκτελέστηκε από το Δασαρχείο Ξάνθης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια.
-Όπως φαίνεται το άλλοθι των γιορτών που χρησιμοποιούν μερικοί αυτοδιοικητικοί που περιορίζονται στο να εκτελούν μόνο τα θρησκευτικά τους καθήκοντα δεν ισχύει στην περίπτωση Παυλίδη – Ζαγναφέρη και καλώς βεβαίως βεβαίως…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην 4η θέση η Ελλάδα Υπάρχει κι άλλος ένας τομέας που η χώρα μας κατά τις πληροφορίες από…