Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκινά από σήμερα η διανομή τροφίμων σε 7.500 απόρους της Ξάνθης

Ξεκινά από σήμερα η διανομή τροφίμων σε 7.500 απόρους της Ξάνθης

0
trofima-aporoi

Πρεμιέρα του Επισιτιστικού προγράμματος «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ». Θα μοιραστούν τρόφιμα και προϊόντα από τον δήμο Ξάνθης και την «ΣΤΗΡΙΞΗ»

Τις επόμενες μέρες θα γίνει διανομή από τους υπόλοιπους δήμους και την Μητρόπολη. Πρωτιά σε απόρους στην Περιφέρεια έχει ο νομός μας στην ΑΜΘ

Ξεκινά από σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου η διανομή τροφίμων και προϊόντων βασικής υλικής συνδρομής στους 3.469 ωφελούμενους του δήμου Ξάνθης και στους 1.000 της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Π.Ε. Ξάνθης «Η ΣΤΗΡΙΞΗ» που μαζί με την Μητρόπολη Ξάνθης είναι εταίροι του προγράμματος Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙ-ΖΩ» με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Ξάνθης. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική ή και Βασική Υλική Συνδρομή», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και συνολικά για τον νομό μας αφορά 7.458 απόρους με εισόδημα κάτω από 3.000 ευρώ – σύμφωνα με την φορολογική του δήλωση που αποτελεί και την προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα. Υπενθυμίζουμε ότι το Επισιτιστικό πρόγραμμα εκπονήθηκε το 2015 και τώρα τίθεται για πρώτη φορά σε εφαρμογή την πρώτη διανομή τροφίμων ενώ θα έχει διάρκεια μέχρι το 2020.

Συνολικά 17.290 μέλη οικογενειών, ωφελούμενοι στο νομό μας – Σήμερα διανομή από τον δήμο Ξάνθης και την «ΣΤΗΡΙΞΗ»

Τα τρόφιμα και τα προϊόντα που θα διανεμηθούν σε πρώτη φάση είναι φακές, φασόλια, μακαρόνια , λάδι και επίσης πάνες μωρομάντηλα ενώ την Πέμπτη θα παραλειφθούν και στην συνέχεια θα διανεμηθούν Βρεφικές τροφές και σκόνη πλυντηρίου. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος Τ.Ε.ΒΑ. άρχισαν ήδη να ειδοποιούνται τηλεφωνικά ή με sms για το σημείο και τις ώρες διανομής που θα προσέλθει ο καθένας. Για τους ωφελούμενους του δήμου Ξάνθης το σημείο διανομής είναι στην κεντρική αποθήκη της ΔΕΥΑΞ , τέρμα Πανόρμου και Σάρδεων. Να σημειώσουμε ότι μαζί με τον δήμο θα κάνει διανομή και η ΣΤΗΡΙΞΗ σε 1.000 ωφελούμενους ενώ η Μητρόπολη Ξάνθης θα κάνει διανομή σε 500 ωφελούμενους την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ο δήμος Τοπείρρυ που έχει 884 ωφελούμενους θα κάνει διανομή την Πέμπτη, την Παρασκευή, την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Ο δήμος Αβδήρων που έχει 1.452 ωφελούμενους και ο δήμος Μύκης 1.655 δεν ανακοίνωσαν ακόμη την ημέρα της διανομής καθώς και για σημεία που θα πρέπει να απευθύνονται οι δικαιούχοι.

Πρωτιά σε απόρους στην Περιφέρεια έχει ο νομός μας

Πρωταθλητής και με διαφορά στους απόρους είναι ο νομός μας μεταξύ των νομών της περιφερειας ΑΜΘ αλλά και όλης της χώρας και για το λόγο αυτό έχει και από τους υψηλότερους προϋπολογισμούς. Συγκεκριμένα ανέρχεται σε 4.221. 824 ευρώ ενώ την ίδια στιγμή στην Ροδόπη είναι : 2.945.044 στην Καβάλα: 1.431.238, στην Δράμα:1.428.210 στον Βόρειο Έβρο 569.653 και στον νότιο Έβρο 970.837 ευρώ. Ο προϋπολογισμός για τον νομό μας είναι από τους υψηλότερους στην χώρα γεγονός που υποδηλώνει και τον βαθμό της ανθρωπιστικής κρίσης. Ενδεικτικά στοιχεία: Αττική – Δ. Αθηναίων προϋπολογισμό: 5.050.000 ευρώ Κρήτη: 4.093.029, Δυτικός τομέα Αττικής: 3.585.000 ευρώ, Αχαΐας 4. 587.909. Αιτωλοακαρνανίας: 4.697.244 ευρώ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» εκκρεμούν ακόμη 100 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα. Να σημειώσουμε τέλος ότι το πρόγραμμα εκτός από την διανομή τροφίμων και προϊόντων περιλαμβάνει και παράλληλες δράσεις όπως: Ψυχαγωγικού χαρακτήρα (εκδρομές) για τα παιδιά των ωφελουμένων, παρέχει ψυχολογική στήριξη, νομική υποστήριξη , διατροφικές συμβουλές και προγράμματα οικογενειακού προγραμματισμού.

Χρήσιμες πληροφορίες

Ο κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του το βιβλιάριο κοινωνικής του ασφάλισης ή άλλο επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο ΑΜ.Κ.Α. του. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής τα προϊόντα δύναται να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Δ. Ξάνθης:2541350801

Δ. Αβδήρων:2541355540

Δ. Μύκης:2541353314

Δ. Τοπείρου: 2541350606

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…