Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ανάγκη επισκευών στη Δημοτική Πινακοθήκη

Ανάγκη επισκευών στη Δημοτική Πινακοθήκη

0
kentro politismou mar 2016

Χρειάζεται συντήρηση σε σκεπή, πάτωμα και πόρτες. Αδρανούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες παρότι έλαβαν σχετικό αίτημα από το Κέντρο Πολιτισμού

Δωρεά δύο πινάκων της εκλιπούσας ζωγράφου Ησαΐας-Ελένης Ζέρβα αποδέχθηκε η Πινακοθήκη, όπως αποφάσισε το ΔΣ του Κέντρου στη χθεσινή του συνεδρίαση

Συνοπτική και με διαδικαστικό χαρακτήρα ήταν η συνεδρίαση του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο έφορος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Κρυωνάς Σεργκενλίδης, ενημέρωσε ότι η ζωγράφος εξ Αθηνών Ησαΐα-Ελένη Ζέρβα, που απεβίωσε ενέταξε στη διαθήκη της την επιθυμία να δωρίσει δύο πίνακές της, λόγω των δεσμών που απέκτησε με την πόλη εξαιτίας σχέσεων του φιλικού και συγγενικού της περιβάλλοντος.

Το Κέντρο Πολιτισμού θα επωμιστεί τα έξοδα μεταφοράς με ειδική μεταφορική εταιρία και θα κληθεί να διαλέξει τους δύο πίνακες που επιθυμεί από τη συλλογή της ζωγράφου. Ο κ. Σεργκενλίδης εξήγησε ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για την Πινακοθήκη, που επιθυμεί να εμπλουτίζεται συνεχώς.

Αρκετές ήταν οι εξηγήσεις που δόθηκαν αναφορικά με τα έξοδα για το Χατζιδάκειο φεστιβάλ με τα μουσικά σχολεία, που θα πραγματοποιηθεί στις 21/24/4/2016 στην Ξάνθη και αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 1.200 μαθητές. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος Πασχάλης Λύρατζης αναμένεται να υπάρξει υποστήριξη και από την ΠΑΜΘ που είναι συνδιοργανωτής, ενώ μόλις χθες υπήρξε επικοινωνία του δημάρχου και συμφωνία με τράπεζα που εκδήλωσε το ενδιαφέρον να στηρίξει την εκδήλωση με 10.000 € και με μόνη προϋπόθεση το άνοιγμα λογαριασμού σε υποκατάστημά της στην Ξάνθη, προκειμένου να γίνει η διαχείριση του ποσού. Προσεχώς αναμένεται και το επίσημο έγγραφο για την πρόθεση της επιχορήγησης.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου προτίθεται να διοργανώσει τρεις μουσικές εκδηλώσεις με μουσική δωματίου στη Δημοτική Πινακοθήκη και το ΔΣ κλήθηκε να αναλάβει τα έξοδα των μουσικών.

Αυτό πάντως, που απασχόλησε ιδιαίτερα τα μέλη του ΔΣ είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Δημοτική Πινακοθήκη και η ανάγκη να γίνουν επισκευές. Ο κ. Λύρατζης σχολίασε ότι πρόκειται μεν για μια υποδομή του νομικού προσώπου, αλλά μόνο οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μπορούν να παρέμβουν. Το Κέντρο Πολιτισμού εδώ και ένα χρόνο έχει κάνει αίτημα στις τεχνικές υπηρεσίες για να παρέμβουν προκειμένου να γίνουν κάποιες συντηρήσεις και κυρίως στη στέγη, αλλά δεν υπήρξε κάποια απάντηση. Ο δε κ. Σεργκενλίδης πρόσθεσε ότι με μικρές δαπάνες και σιγά-σιγά είναι ανάγκη να γίνουν επιδιορθώσεις και στις πόρτες και το δάπεδο.

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η δομή στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες στο σχεδιασμό της επιτροπής ισότητας της Π.Α.Μ.Θ.

Η ιδρυτική συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 με την παρ…