Σχόλια 24/03/16

0
Όσοι δικαιολογούν τις εν ψυχρώ δολοφονίες πολιτών από φανατικούς του Ισλάμ ως αντίποινα κατά του δυτικού ιμπεριαλισμού, κατά βάθος δεν πιστεύουν στις Ευρωπαϊκές αξίες…


Τρεις οι πηγές
Σε τρεις πηγές θα πρέπει να ψάξει ο Δημ. Μπένης για τη διαρροή της σχετικής απόφασης που τον έθετε σε αργία 6 μηνών. Η πρώτη είναι η ίδια η Αποκεντρωμένη, η δεύτερη ο δήμος Ξάνθης και η τρίτη (υπεράνω υποψίας) το οικείο πρόσωπο που παρέλαβε τη γνωστοποίηση.
Αφαιρουμένου του τρίτου, μένουν τα υπόλοιπα δύο σημεία. Δεν είναι και πολλά αλλά θα είναι και ιδιαίτερα δύσκολο το ψάξιμο για να βρεθεί η άκρη. Αυτά μου εκμυστηρεύτηκε άτομο που γνωρίζει επί του θέματος.
Γ.Δ.


Είναι ηγέτης
Είτε συμφωνεί κανείς με τον Μπαράκ Ομπάμα είτε όχι για όσα στις δύο θητείες του έπραξε για τη χώρα του, θα συμφωνήσει ότι είναι Ηγέτης.
Κι αυτό, διότι έθεσε το αποτύπωμά του και σίγουρα η ιστορία θ’ ασχοληθεί μαζί του. Επί των ημερών του η Αμερική ξαναβρήκε την οικονομική της ηγεμονία και παρέμεινε παγκοσμίως η μοναδική υπερδύναμη.
Βεβαίως με τα λάθη και τις ατολμίες, αλλά το πρόσημο είναι θετικό στην τελική εκτίμηση. Ένα πολύ αρνητικό των ΗΠΑ ήταν η λανθασμένη επιβολή της δήθεν Αραβικής Άνοιξης. Ήταν και είναι το μέγιστο λάθος της περιόδου Ομπάμα.
Γ.Δ.


Παναγιώτης Σαλτούρος
Περί τα τέλη της εβδομάδας ή αρχές της επομένης θα βρίσκεται στην Ξάνθη ο Παναγιώτης Σαλτούρος. Ο οποίος υποβλήθηκε σε κρίσιμη εγχείρηση σε κλινική της Θεσσαλονίκης και βρίσκεται σε φάση μετεγχειρητικής ανάνηψης.
Κατά τα λεγόμενα φίλων του όλα πήγαν καλά.
Γ.Δ.


Η Ευρώπη θ’ αλλάξει
Κι αυτή η άποψη στηρίζεται στο γεγονός ότι οι δράστες των βομβιστικών ενεργειών σε Παρίσι και Βρυξέλλες προέρχονταν από ανθρώπους που ζούσαν στις πόλεις αυτές και οι οποίοι είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί όντας βέβαια Μουσουλμάνοι.
Ζούσαν δίπλα με τους υπόλοιπους, πήγαιναν στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στις δουλειές μαζί, είχαν πάρει τη Γαλλική ή Βελγική υπηκοότητα. Κι όμως, αυτοί, οι λίγοι βέβαια, ήταν, έγιναν οι δολοφόνοι αθώων ανθρώπων.
Η Ευρώπη σαφώς και δεν είναι ίδια πλέον. Σαφώς και θα σκληραίνουν τα πράγματα, τα σύνορα δεν θα είναι τόσο ανοιχτά, η ανεμελιά θα φύγει και η καχυποψία και ο φόβος θα επιστρέψουν. Δεν θα επικρατήσουν, αλλά θα επιστρέψουν και θα διαμορφώσουν μια άλλη συμπεριφορά.
Γ.Δ.


Τη νύφη θα πληρώσουν οι Μετανάστες
Οι εκρήξεις στις Βρυξέλλες και οι νεκροί από τις βόμβες των τζιχαντιστών, πέρα απ’ όλα όσα θα δημιουργήσουν από δω και πέρα θα έχουν ένα ακόμη αντίκτυπο: Θα δημιουργήσουν κλίμα σοβαρής ψυχρότητας των Δυτικοευρωπαίων σε βάρος των μουσουλμάνων που ζουν στις χώρες τους αρχικά, αλλά και στους υπόλοιπους όπου γης.
Για μας δε, στη χώρα μας, θα υπάρξει και μια άλλη παράμετρος. Θα αυξήσουν τον αριθμό κατά πολύ των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται εδώ. Κι αυτό διότι καμία πλέον χώρα δεν θα δεχτεί να φιλοξενήσει μουσουλμάνους μετανάστες. Οι οποίοι, οι ίδιοι δεν φταίνε σήμερα, αλλά αύριο δεν ξέρει κανείς πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.
Γ.Δ.


Θα περάσει το ασφαλιστικό
Ηρεμία επικρατεί στην Κ.Ο. της Ν.Δ. παρά τις διαφορετικές απόψεις εσωκομματικού χαρακτήρα που έχουν οι βουλευτές. Αντίθετα, αναβρασμός σημειώνεται σε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα νέα μέτρα και ειδικά το Ασφαλιστικό μαζί με το Αγροτικό δημιουργούν εκρηκτική κατάσταση για τους κυβερνητικούς βουλευτές, ειδικά αυτούς της επαρχίας. Πολλοί λένε ότι δεν θα περάσει το Ασφαλιστικό. Εμείς εδώ από το «Ε» στοιχηματίζουμε ότι θα περάσει χωρίς πρόβλημα. Όπως και το Φορολογικό των αγροτών, είτε ψηφιστεί σε ξεχωριστό νομοσχέδιο είτε μαζί με το Φορολογικό.
Γ.Δ.


Σε κατάσταση πολέμου…
Ο πόλεμος και η βία έχουν πολλές μορφές και πάντα εκλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά της εποχής που διαδραματίζονται. Όμως έχουν ένα κοινό στοιχείο. Σπέρνουν τον θάνατο, τον όλεθρο, την καταστροφή, τον τρόμο και τον πόνο! Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό του Βελγίου, όπως και πριν λίγους μήνες στο Παρίσι, μας επιβεβαιώνουν ότι είμαστε σε κατάσταση πολέμου στην Ευρώπη και μάλιστα της πιο αιματηρής, βίαιης μορφής του καθώς τα χτυπήματα είναι τυφλά και τα θύματα αθώοι πολίτες που έτυχε να είναι την λάθος στιγμή στο λάθος μέρος. Αυτό το είδος πολέμου είναι και το πιο επικίνδυνο καθώς βασίζεται στον αιφνιδιασμό και στις επιθέσεις αυτοκτονίας κάτι που δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με τους συμβατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Γι αυτό απαιτείται μια συνεργασία σε διεθνές επίπεδο. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα γιατί πλέον ζούμε υπό καθεστώς τρομοκρατίας στην Ευρώπη!
Μ.Ξ.


Περί παλιού νερόμυλου και επίδοξων μισθωτών
Το «Ε» είχε ασχοληθεί από νωρίς με το θέμα του παλιού νερόμυλου στην περιοχή ‘’Νησάκι’’ και με το ενδιαφέρον που υπήρξε από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για την ανακαίνιση, ορθή αξιοποίησή του και την επαναλειτουργία του νερόμυλου. Μετά την επίσκεψη στην Ξάνθη της Αντιπροέδρου και Ιδρύτριας της Ελληνικής Εταιρείας, Λυδίας Καρρά, για την προβολή μονοπατιών της περιοχής, η Μητρόπολη Ξάνθης ‘’πάγωσε’’ τον διαγωνισμό για την μίσθωση του ακινήτου του νερόμυλου, που θα γινόταν, σύμφωνα και με παλιότερους σχεδιασμούς, καφετέρια. Πρόσφατο τοπικό δημοσίευμα ανέφερε ότι βρέθηκε μισθωτής, κάτι που η Μητρόπολη διέψευσε. Όπως μας ενημέρωσαν από το γραφείο της κας Καρρά, η επιστολή του Μητροπολίτη Ξάνθης διαβεβαιώνει για το ενδιαφέρον για την πρόταση ανακατασκευής και επαναλειτουργίας του παλαιού νερόμυλου, θεωρώντας την «μία πολύ καλή λύση για την αξιοποίηση και ανάδειξη του ιστορικού αυτού μνημείου της Ξάνθης», βλέποντας θετικά την προσπάθεια ανεύρεσης πόρων μέσω χορηγών. Η ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας έχει προχωρήσει ήδη σε ένα πρώτο υπολογισμό του κόστους του έργου, υλοποιώντας τα πρώτα βήματα και τις επαφές, ώστε να προχωρήσει η οριστική μελέτη, με αφορμή και τα επικείμενα βραβεία της Europa Nostra. Υπάρχει αισιοδοξία, πάντως, από πλευράς Ελληνικής Εταιρείας ότι θα μπορέσουν να προσφέρουν στην πόλη της Ξάνθης έναν τόσο ξεχωριστό χώρο πολιτισμού.
Χ.Δ.


Φοβίες και δημιουργίες εντυπώσεων
Αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια προκάλεσε προχθεσινό δημοσίευμα τοπικού μέσου στην γειτονική Καβάλα αναφορικά με υποτιθέμενες πράξεις και απαιτήσεις των προσφύγων που φιλοξενούνται στο κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης. Πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν βάσει των γραφομένων τους πρόσφυγες, το Ισλάμ και να βρουν αφορμή για να ‘’χύσουν χολή’’. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι οι πρόσφυγες «απαίτησαν» από τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού της Ελευθερούπολης να σταματήσει τις κωδωνοκρουσίες, διότι προσβάλλουν την θρησκευτική τους πίστη, καθώς και ότι οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες ποδοπάτησαν πρόσφορα που η Μητρόπολη τους απέστειλε για την σίτισή τους. Η Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση ως απολύτως ανακριβή, αναφέροντας: «Ουδέποτε ενοχλήθηκαν οι εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου για το κτύπημα της καμπάνας από τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες, εξάλλου η απόσταση του Ναού από το κλειστό στάδιο φιλοξενίας είναι τέτοια που δεν ακούγεται ευκρινώς σε αυτή την απόσταση. Ουδέποτε η Μητρόπολη διένειμε «πρόσφορα» για την σίτιση των προσφύγων. Όσον αφορά την εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται αναρτημένη εντός του κλειστού γυμναστηρίου, γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στον χώρο αυτό εξ αρχής. Ο δε σεβασμός των προσφύγων προς τους Ιερείς που διακονούν στη φιλοξενία των είναι αυταπόδεικτος. Εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την ευγνωμοσύνη τους για την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας στην δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής τους». Κάποιοι φαίνεται ότι βρίσκουν αφορμή στις παρούσες συνθήκες να εκφράσουν τις προσωπικές τους πεποιθήσεις μέσα από ‘’φτιαχτές’’ ειδήσεις.
Χ.Δ.


Τραπεζάκια έξω
Στη χθεσινή απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αναμενόταν να συζητηθεί το θέμα της κανονιστικής απόφασης σχετικά με τον καθορισμό κοινόχρηστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, εμπορευμάτων και λοιπών δραστηριοτήτων με εισηγητή τον Απόστολο Αγκόρτζα.
Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια, να καθοριστεί το πλαίσιο της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων με κύριο σημείο ενδιαφέροντος την περιοχή της Παλιάς Πόλης, όπου ακόμη οι δημοτικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να υιοθετήσουν ένα καθεστώς ισοβαρές και δίκαιο, προκειμένου να μπει σε τάξη μία κατάσταση άναρχη που δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους του οικισμού, στους ίδιους τους μαγαζάτορες και τους πολίτες.
Οι εξελίξεις λοιπόν, προσεχώς.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…