Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Συγκινητική η ανταπόκριση των Ξανθιωτών στο «τουρνουά αγάπης»

Συγκινητική η ανταπόκριση των Ξανθιωτών στο «τουρνουά αγάπης»

0
gipedo-empros

Σήμερα στις 16:00 η ποδοσφαιρική διοργάνωση για την ενίσχυση οικογένειας που έχασε το σπίτι της σε πυρκαγιά

Στο γήπεδο Α.Ο.Ξ. οι φιλικοί αγώνες ανάμεσα στις ομάδες παλαιμάχων ΑΟΞ/Skoda, Βιστονίδας, Ηρακλή Ζυγού και της ομάδας πυροσβεστικής Ξάνθης

Σήμερα το μεσημέρι (16:00) θα πραγματοποιηθεί το «τουρνουά αγάπης» που αφορά ποδοσφαιρική διοργάνωση φιλικού χαρακτήρα, στην οποία θα συμμετέχουν τρεις ομάδες παλαιμάχων (ΑΟΞ/Skoda, Βιστονίδας, Ηρακλή Ζυγού) και η ομάδα ποδοσφαίρου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης.

Η διοργάνωση – που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του ΑΟΞ – γίνεται για την οικονομική ενίσχυση πενταμελούς οικογένειας από τη Φελώνη που έχασε το σπίτι της σε πυρκαγιά, με τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν να έχουν θέσει ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να βοηθήσουν σε ένα μέρος την αποκατάσταση των παθόντων για να μπορέσουν να εγκατασταθούν σε κάποια νέα οικία, μιας και αυτή που έμεναν καταστράφηκε ολοσχερώς στο συμβάν που είχε σημειωθεί στις αρχές Ιανουαρίου.

Το προηγούμενο διάστημα οι ποδοσφαιριστές των παραπάνω τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά προχώρησαν σε έκδοση και διάθεση εισιτηρίων, αξίας 1 Ευρώ, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγάλη καθώς πουλήθηκαν περισσότερα από 5000 κι έτσι συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό ποσό που θα ανακουφίσει σε ένα βαθμό την παθούσα οικογένεια.

«Συγκινητική η ανταπόκριση των Ξανθιωτών»

Ο παλαίμαχος Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής – και πυροσβέστης – Τάσος Κωνσταντινίδης, μίλησε στο «Ε» σχετικά με τη διοργάνωση και την ανταπόκριση που είχε από τον κόσμο η φιλανθρωπική προσπάθεια:

Τ.Κ.: «Είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε ως σκέψη από τους παλαίμαχους Βιστονίδας, με τις υπόλοιπες ομάδες να ανταποκρίνονται άμεσα για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού τουρνουά. Το σημαντικότερο είναι πως διατέθηκε μεγάλος αριθμός εισιτηρίων κι έτσι η προσπάθεια μας ήδη πέτυχε το στόχο της. Μάλιστα πέρα από την οικονομική βοήθεια υπήρχε και θερμή ηθική συμπαράσταση στα μέλη της παθούσας οικογένειας. Εμείς ως ποδοσφαιρική ομάδα πυροσβεστικής υπηρεσίας Ξάνθης είμαστε ανοιχτοί σε κάθε προσπάθεια που αφορά την ανακούφιση συμπολιτών μας, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις όπου βλέπουμε τον πολίτη να υποφέρει κι έτσι είμαστε ευαισθητοποιημένοι, προσπαθώντας παράλληλα να αναδείξουμε και το κοινωνικό πρόσωπο της υπηρεσίας».

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος του τουρνουά, ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε:

Τ.Κ.: «Οι τέσσερις ομάδες είναι έτοιμες, φυσικά για εμάς δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει αλλά ο σκοπός, ενώ είναι πρώτη φορά που οι παλαίμαχοι των τριών ομάδων με τη συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΠΥ Ξάνθης συμμετέχουν μαζί σε ένα τουρνουά».

Στις 16:00 η «σέντρα» του τουρνουά στο γήπεδο του ΑΟΞ

Με τη συνάντηση των αντιπροσώπων των ομάδων Παλαιμάχων ΑΟΞ-Skoda, Βιστονίδας, Ηρακλή Ζυγού αλλά και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πυροσβεστικής, ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο οι προετοιμασίες για το τουρνουά της Τετάρτης (02 Μαρτίου). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να αποφασιστούν τα τελευταία τυπικά στοιχεία αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας που έχει αγκαλιαστεί από τους Ξανθιώτες, που μπορούν μέχρι και σήμερα (Τετάρτη 02/03) να προμηθεύονται το εισιτήριο του αγώνα που έχει αντίτιμο μόλις 1 ευρώ με τα έσοδα να πηγαίνουν όλα για την στήριξη αυτής της οικογένειας.

Στην συνάντηση το «παρών» έδωσαν εκπροσωπώντας τους Παλαίμαχους της Βιστονίδας οι Λάκης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Σταυρίδης, τους Παλαίμαχους του ΑΟΞ-Skoda εκπροσώπησαν οι Στέλιος Ναβροζίδης και Γιάννης Δημητριάδης, τους Παλαίμαχους του Ηρακλή Ζυγού ο Σίμος Καλπάκης και την ομάδα ποδοσφαίρου της Πυροσβεστικής ο Τάσος Κωνσταντινίδης.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση των αγώνων, οπού βγήκε στις 16:00 να αναμετρηθούν οι Παλαίμαχοι της Βιστονίδας απέναντι στην ομάδα της Πυροσβεστικής και στις 16:40 να ξεκινήσει η αναμέτρηση των Παλαιμάχων ΑΟΞ -Skoda με αυτή του Ηρακλή Ζυγού. Οι αναμετρήσεις θα έχουν χρονική διάρκεια 35 λεπτών, ενώ από εκεί και πέρα στις 17:20 θα πραγματοποιηθεί ο μικρός τελικός μεταξύ των δύο ηττημένων, και στις 18:00 θα ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Η ερυθρόλευκη αποστολή για τον ημιτελικό του Conference League

Σήμερα το βράδυ Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άστον Βίλατο απόψε το βράδυ, Μεγάλη Πέμπτη …