Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προσεχώς η μετακόμιση στο νέο κτίριο των Πολιτικών Μηχανικών

Προσεχώς η μετακόμιση στο νέο κτίριο των Πολιτικών Μηχανικών

0
politikon mixanikon ktirio

Στο τέλος της άνοιξης αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του τμήματος στη νέα του στέγη

Προγραμματίζεται η έναρξη της μετακίνησης του υλικού των ακαδημαϊκών, των διοικητικών υπηρεσιών και του αρχείου

Έτοιμο να υποδεχθεί το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ είναι το νέο κτίριο που σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και ολοκληρώθηκε στην πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου κ. Αθανάσιος Καραμπίνης μίλησε για τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές του, αλλά και για τη λειτουργία του ως συνεδριακού κέντρου για την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή. Τόνισε μάλιστα ότι «με τις πρότυπες εγκαταστάσεις του θα βρίσκεται στη διάθεση οποιουδήποτε έχει κάποιον ανάλογο σχεδιασμό».

Το κτίριο σε αυτή τη φάση είναι έτοιμο, έχουν τοποθετηθεί τα έπιπλα και υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση τηλεφώνου και διαδικτύου.

Αυτό που εκκρεμεί είναι η μετακόμιση των διοικητικών υπηρεσιών, του υλικού των ακαδημαϊκών και το αρχείο του τμήματος που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το τμήμα θα λειτουργεί στο νέο κτίριο μετά το Πάσχα, στο τέλος της άνοιξης.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για έργο που εντάχθηκε στον ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ τον Σεπτέμβριο του 2010 με προϋπολογισμό μελέτης 21.647.107,44 ευρώ. Το συνολικό έργο καταλαμβάνει περίπου 5.500 τ. μ. και θα διαθέτει δύο αμφιθέατρα των 500 θέσεων και άλλα δύο μικρότερα των 300, μαζί με τους χώρους διδασκαλίας, τις αίθουσες μεταπτυχιακών φοιτητών, διοικητικού προσωπικού, εργαστηρίων και βοηθητικών χώρων.

Τα εγκαίνια αναμένεται να τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με παλαιότερη συζήτηση που είχαν με τον κ. Καραμπίνη.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στις προγραμματισμένες κτιριακές υποδομές του ΔΠΘ για την Ξάνθη συγκαταλέγεται και η κατασκευή κτιρίου για τους Αρχιτέκτονες, τους μηχανικούς Περιβάλλοντος, τους Μηχανικούς Παραγωγής και Διοίκησης και για τον Εδικό Λογαριασμό (ΕΛΚΕ) στην πανεπιστημιούπολη.

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…