Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Καλώς μας ήρθες πάλι Ξανθιώτικο Καρναβάλι!

Καλώς μας ήρθες πάλι Ξανθιώτικο Καρναβάλι!

0
apokries16-dimarxopoulos

Την έναρξη των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών κήρυξε ο δήμαρχος

Ολοζώντανη και κεφάτη η παρέλαση Λαογραφίας. Πολλές δεκάδες χορευτές πλημμύρισαν την πλατεία της Ξάνθης

Σε μια ηλιόλουστη μέρα, με πολύ χαμόγελο, γιορτινή ατμόσφαιρα και κλίμα παράδοσης κηρύχθηκαν οι φετινές Θρακικές Λαογραφικές Εορτές της Ξάνθης, μετά από μισό αιώνα και έναν ακόμη χρόνο.

Με μουσική, χορό, παραδοσιακά μουσικά όργανα και φορεσιές από τους χορευτικούς συλλόγους της Ξάνθης και επισκέπτες χορευτές από το Ωραιόκαστρο, τον Έβρο, το Ρέθυμνο και τη Βουλγαρία πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της Λαογραφίας που σηματοδοτεί την έναρξη του ξανθιώτικου καρναβαλιού.

Στην κεντρική πλατεία βρέθηκαν πολλές δεκάδες χορευτές και ο κόσμος απόλαυσε τη γιορτή και την αίσθηση της ψυχικής ανάτασης για τις 15 ημέρες Αποκριάς που ακολουθούν.

Ο δήμαρχος Μπάμπης Δημαρχόπουλος που κήρυξε επίσημα την έναρξη της διοργάνωσης του κορυφαίου θεσμού της πόλης, στην ομιλία του σημείωσε, μεταξύ άλλων: ««Ανοίγουμε το δρόμο της ζωής και της χαράς» και καλούμε όλους να συμμετάσχουν στην ατέλειωτη γιορτή, στο γλέντι και στο τραγούδι. Γιατί εδώ στην Ξάνθη δεν υπάρχουν «κλειδωμένες» ψυχές, αλλά άνθρωποι που ξέρουν να απολαμβάνουν και να μοιράζονται ακόμα και μικροχαρές της ζωής». Κηρύσσοντας την έναρξη ανέφερε επίσης: «Καλώ όλους εσάς τους νέους ανθρώπους, να μπείτε μπροστά και να παραμείνετε πάντα δημιουργικά ανήσυχοι και ανατρεπτικοί. Μην υποχωρείτε. Μην συμβιβαστείτε. Σας ανήκουν όλα! Σας καλώ λοιπόν, να κηρύξουμε μαζί την έναρξη των Γιορτών, ευχόμενος ο θεσμός αυτός να γιορτάσει πολλά χρόνια ζωής και να ανοίγει πάντα νέους και ξεχωριστούς ορίζοντες. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί, να ζωγραφίσουμε με ανεξίτηλα χρώματα στον καμβά της ζωής, τις ιδιαίτερες εικόνες του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. Καλή Αποκριά και καλή διασκέδαση σε όλους!».

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Η Πρωτομαγιά όπως παλιά» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευμοίρου

Στις 7 Μαΐου στο Άλσος Ευμοίρου Την Τρίτη 7 Μαΐου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου θα αναβ…