Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ενισχυμένη η παράταξη Μπεμπεκίδη στις εκλογές του ΕΚΞ

Ενισχυμένη η παράταξη Μπεμπεκίδη στις εκλογές του ΕΚΞ

0
ergatiko-ekloges

«Παράνομες», τις χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Στογιαννίδης και αποκαλύπτει στο «Ε» πως θα τις προσβάλλει

Αύξηση κατά 2 έδρες στην παράταξη Μπεμπεκίδη – Απώλεια δυνάμεων από την παράταξη Παπαχρήστου – Αύξηση εδρών και στην ΕΣΑΚ του ΠΑΜΕ

Ενισχυμένη και κραταιά βγαίνει η παράταξη «Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Ξάνθης» με επικεφαλής τον Α. Μπεμπεκίδη από τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης που διεξήχθηκαν την Τετάρτη 2 Μαρτίου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Το ίδιο και η ΕΣΑΚ (ΠΑΜΕ) που κερδίζει 2 έδρες, μια έδρα δηλαδή επιπλέον και είναι αυτή που κατείχε ο σημερινός βουλευτής κ Γρηγόρης Στογιαννίδης ο οποίος συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές με την Ανεξάρτητη παράταξη του συνδικαλιστή Κ. Ανδρεάδη. Αντίθετα σημαντική απώλεια δυνάμεως καταγράφει η παράταξη της ΔΑΚΕ με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Παπαχρήστου που κατέλαβε 3 έδρες από τις 5 που είχε στο προηγούμενο διοικητικό σχήμα. Απώλεια όμως δυνάμεων είχαν και οι συνδικαλιστικοί αντιπρόσωποι αυτοί δηλαδή που αποτελούν το εκλογικό σώμα καθώς από τους 126 μειώθηκαν στους 91 κι αυτό αποτελεί ένα δείκτη… ανεργίας που πλήττει τον ιδιωτικό τομέα του νομού μας. Στις εκλογές δεν εκπροσωπήθηκε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ παρότι φέρονταν ότι θα υποστηρίξει τον κ. Κεχαγιά Τζεμήλ ο οποίος τελικά δεν συμμετείχε και δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε.

Τα αποτελέσματα των εκλογών του ΕΚΞ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης έχουν ως εξής:

Ψήφισαν 91 αντιπρόσωποι των σωματείων που συγκροτούν την δύναμη του ΕΚΞ.

Έλαβαν: Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων: 52 ψήφοι και 8 έδρες

Παράταξη ΔΑΚΕ: 22 ψήφοι και 3 έδρες

ΕΣΑΚ (ΠΑΜΕ) 15 ψήφοι και 2 έδρες

Υπενθυμίζουμε πως στο προηγούμενο διοικητικό σχήμα η αναλογία ήταν 6 – 5 – 1 – 1.

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον Α. Μπεμπεκίδη

Αποτιμώντας το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Α. Μπεμπεκίδης σημείωσε πως αδιαμφισβήτητα η ενίσχυση της παράταξής του δικαιώνει τις επιλογές του ως προέδρου του ΕΚΞ και του τρόπου λειτουργίας του φορέα και είναι ακόμη πιο σημαντικό ότι παρά την δραματική μείωση των αντιπροσώπων έλαβε αυτή την καθαρή νίκη η οποία μεταφράζεται και σε μια ανανέωση της εμπιστοσύνης των εργαζομένων. Είπε επίσης πως οι παρατάξεις θα συνεδριάσουν και σύμφωνα με το Καταστατικό θα συγκροτήσουν το νέο διοικητικό σχήμα του φορέα χωρίς όμως να αποκαλύπτει τις προθέσεις του αν δηλαδή προσανατολίζεται να ακολουθήσει το προηγούμενο μοντέλο της συνδιοίκησης με την ΔΑΚΕ.

«Παράνομες», χαρακτήρισε τις εκλογές ο βουλευτής Γ. Στογιαννίδης

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η άποψη του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γρηγόρη Στογιαννίδη ο οποίος αποκάλυψε στο «Ε» ότι δεν τις αναγνωρίζει γιατί θεωρεί ότι είναι παράνομες και ότι πρόκειται να καταθέσει στοιχεία για άτομα που παρανόμως συμμετέχουν τα οποία δεν έχουν την συνδικαλιστική ιδιότητα: «Επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει τον τρόπο που εκλέγονται και λειτουργούν αυτοί οι κύριοι που δεν έχουν την ιδιότητα του συνδικαλιστή. Επανειλημμένως έχουμε καταγγείλει τα παράνομα σωματεία – σφραγίδες τα οποία είναι μια μόνιμη κατάσταση και απ’ αυτά βγαίνει η πλειοψηφία. Πρόθεση μας είναι να καθαρίσουμε το Εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στην Ξάνθη, να εξυγιάνουμε την λειτουργία του φορέα που αυτή τη στιγμή δεν είναι νομικά καθαρός. Γι αυτό την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις σχετικά με τις εκλογές και αυτούς που εκλέχθηκαν», σημείωσε ο κ. Στογιαννίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…