Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Οριστική διακοπή της φετινής διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας – κανονικά συνεχίζεται το πρωτάθλημα

Οριστική διακοπή της φετινής διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας – κανονικά συνεχίζεται το πρωτάθλημα

0
louketo-kipelo

ΠΑΕ Skoda Ξάνθη: «Να αποφασίσουν οι ομάδες αν θα κλείσουν το ¨μαγαζί¨ ή όχι»

Με προπόνηση συνέχισε το πρόγραμμα της η ξανθιώτικη ομάδα ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την Καλλονή

Για ακόμη μία φορά δυστυχώς γίναμε θεατές επεισοδίων και φαινομένων βίας σε ελληνικό γήπεδο, στον αγώνα κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός που διεκόπη λίγο πριν τη λήξη κι ενώ το σκορ ήταν 1-2, λόγω της εισβολής φιλάθλων των γηπεδούχων και των συγκρούσεων τους με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι εξελίξεις μετά και τα συμβάντα το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο της Τούμπας ήταν καταιγιστικές, με τον Υφυπουργό Πολιτισμού/Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή να εισηγείται στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη διακοπή του πρωταθλήματος Super League και της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας.

Τελικά μετά από πολύωρες συζητήσεις, αποφασίστηκε αρχικά να αναβληθεί ο προγραμματισμένος για χθες αγώνας κυπέλλου ΑΕΚ – Ατρόμητος, ενώ λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή της φετινής διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας!

Η πρόθεση του υφυπουργού, πέρα από τη διακοπή του Κυπέλλου, είναι να πραγματοποιηθεί μια ευρεία σύσκεψη με ΕΠΟ, Super League και ομάδες, αλλά παράλληλα να συνδράμουν UEFA και FIFA, ώστε να δουν το τι μπορούν να κάνουν για να φτιάξει η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μέρος της ανακοίνωσης του Υφ. Αθλητισμού αναφέρει: “Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και κυρίως της έντονης καχυποψίας και αμφισβήτησης που οδηγούν στην αναξιοπιστία, σε βαρβαρότητες στους αγωνιστικούς χώρους και τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και της έννομης τάξης, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο όπως προβλέπεται στο Νόμο και αφού τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες».

Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά στον διαιτητή του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, Ανδρέα Παππά τονίζοντας τα εξής:

«Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής ο οποίος εφάρμοσε αυστηρά τον κανονισμό της Ε.Π.Ο. (και όχι νόμο όπως ορισμένοι αναφέρουν) τον Νοέμβριο για τα ίδια και χειρότερα γεγονότα αποπειράθηκε τρεις φορές κατά παράβαση των ίδιων κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το χθεσινό αγώνα»

Αναμένονται – πλέον – οι αντιδράσεις των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν ή συμμετείχαν αν θέλετε στο Κύπελλο Ελλάδας. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού κai Ατρομήτου.

Αντίθετα το πρωτάθλημα της Super League θα συνεχιστεί κανονικά.

Με προπόνηση συνέχισε το πρόγραμμα της η ξανθιώτικη ομάδα

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, η Skoda Ξάνθη δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό από το να συνεχίσει χθες το πρόγραμμά της.

Δεν… γιόρτασαν με παραδοσιακό τρόπο την Τσικνοπέμπτη οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη που αντί για… ψησίματα και γλέντια συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο προπονητήριο της ομάδας στα Πηγάδια για πρωινή προπόνηση, συνεχίζοντας έτσι την προετοιμασία τους ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με την ΑΕΛ Καλλονής στο «Skoda Ξάνθη Arena».

Η ξανθιώτικη ομάδα θέλει να μεγαλώσει κι άλλο το αήττητο σερί της στα 6 παιχνίδια και να προσθέσει κι άλλους βαθμούς στη συγκομιδή της κι έτσι ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τους ποδοσφαιριστές του συνέχισαν δουλεύοντας με ασκήσεις τακτικής, passing game και τελειώματα φάσεων.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Χατζητερζόγλου Οκάν λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι δύο θα είναι οι απουσίες για την Ξάνθη στο ματς με την Καλλονή, αυτές των Λουσέρο και Μπέρτου, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι.

ΠΑΕ Skoda Ξάνθη: «Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας»

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, σχετικά με τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τοποθετήθηκε αναρτώντας χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Επειδή κάποια στιγμή θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί και αναλογούν σε όλους ευθύνες, μη εξαιρουμένης της ομάδας μας. Είναι MUST, το να βρεθούν ΧΘΕΣ σε ένα τραπέζι ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ των ομάδων της Super League και να αποφασίσουν εάν θα το κλείσουν το μαγαζί ή όχι. Αν δεν το κλείσουν ποιοι θα είναι οι όροι της συνέχισής του. Θα πρέπει να σταματήσουμε να κρυβόμαστε, είτε πίσω από προσωπικά συμφέροντα, είτε πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα, είτε από χόμπι. Πίσω από όλους εμάς υπάρχει ένα φίλαθλο κοινό για τη συμπεριφορά του οποίου έχουμε τεράστια ευθύνη».

SUPER LEAGUE

25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

15.00: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (NS1)

17.15: Πλατανιάς – Πανιώνιος (NS1)

ΚΥΡΙΑΚΗ 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

15.00: Παναθηναϊκός – Ατρόμητος Αθ. (NS3)

17.15: Πανθρακικός – Π.Α.Ο.Κ. (NS3)

17.15: Skoda Ξάνθη – ΑΕΛ Καλλονής (NS4)

17.15: Βέροια – Λεβαδειακός (NS7)

19.30: Ηρακλής – Ολυμπιακός (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

19.30: Αστέρας Τρίπολης – Α.Ε.Κ. (NS1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 67

2. Α.Ε.Κ. 49

3. Παναθηναϊκός 42

4. Π.Α.Ο.Κ. 38

5. Πανιώνιος 36

6. Αστέρας Τρίπ. 33

7. Παναιτωλικός 31

8. Λεβαδειακός 31

9. Skoda Ξάνθη 30

10. Ηρακλής 30

11. ΠΑΣ Γιάννινα 28

12. Πλατανιάς 28

13. Ατρόμητος Αθ. 27

14. Βέροια 24

15. ΑΕΛ Καλλονής 14

16. Πανθρακικός 14

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…