Σχόλια 22/02/16

0
sgouridis 01
Ισχυρότερη σύμμαχος της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, η πάλαι ποτέ «go back madam Μέρκελ». Αυτό θα πει Θεία Δίκη για τον Τσίπρα!


Για τους χορηγούς
Προκειμένου να θυμηθούν όσοι ξέχασαν, αλλά και για να ξεκαθαρίσουμε τη στάση μας, η περσινή αντίδραση των Μέσων Ενημέρωσης στο θέμα του χορηγού επικοινωνίας των ΘΛΕ οφειλόταν στο γεγονός ότι ο κ. Λύρατζης επέλεξε αυθαίρετα συγκεκριμένα Μέσα για να τα συμπεριλάβει στους χορηγούς, με κριτήρια που καλύτερα να μην εξηγήσουμε.
Φέτος, μας κάνουν την «τιμή» να μας συμπεριλάβουν όλους στο πρόγραμμα των γιορτών. Έστω.
Αλλά το ζήτημα του χορηγού επικοινωνίας εμπεριέχει το στοιχείο της προβολής, ότι δηλαδή κάνεις κάτι για το θεσμό. Ότι καλύπτεις εκδηλώσεις, παρουσιάζεις, σχολιάζεις, καταγράφεις με τρόπο που αποτελεί το αρχειακό υλικό για την πορεία και την εξέλιξη του θεσμού στην πορεία των χρόνων.
Για το δικό μας Κέντρο Πολιτισμού και μία απλή παράθεση των εκδηλώσεων του προγράμματος αρκεί και μάλιστα δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για να κάνεις κάτι περισσότερο.
Εμείς βέβαια, και φέτος θα προβάλλουμε το καρναβάλι, θα ξεχυθούμε με τις φωτογραφικές μας μηχανές στις διάφορες εκδηλώσεις, θα περιγράψουμε το κλίμα, την προσμονή και τις διαθέσεις, όχι γιατί είμαστε χορηγοί επικοινωνίας, αλλά γιατί αγαπάμε την πόλη μας και θέλουμε να στηρίξουμε με τις δυνάμεις μας τον θεσμό.
Ε.Δ.


Αυλαία κάμπινγκ Μυρωδάτου

Η αυλαία για την αξιοποίηση του Κάμπινγκ Μυρωδάτου έπεσε πρόσφατα οριστικά. Η προσπάθεια για την αξιοποίησή του δεν ευοδώθηκε και το εγχείρημα έμεινε χωρίς ολοκλήρωση. Οι αιτίες πολλές για την ανεπιτυχή εξέλιξη, οι οποίες και θα συνεχίσουν να υφίστανται όσο δεν θα υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και αντιλήψεων εκ μέρους του δήμου.
Πέρα όμως από το γεγονός αυτό, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι δήμαρχοι και συμβούλια έρχονται και φεύγουν και το Κάμπινγκ μένει όχι αναξιοποίητο αλλά και απαξιωμένο.
Γ.Δ.


Αξιοποίηση τώρα
Αναλογικά, το ίδιο συμβαίνει και με τα Λουτρά Ποταμιάς. Συνεχίζει ο δήμος Αβδήρων να θέλει να τα διαχειρίζεται αυτός. Λάθος. Διότι το αποτέλεσμα το βλέπουμε. Είναι οικτρό, αποκαρδιωτικό έως απωθητικό. Για όσους θεωρούν ότι τα επίθετα είναι υπερβολικά, τους συστήνουμε να πάνε μια βόλτα προς τα κει και θα μας δικαιώσουν. Οι χώροι που έφτιαξε ένας Πρόεδρος Κοινότητας,, ο Ηρακλής Μουσικάκης, ρημάζουν. Τίποτε νέο, καινούριο δεν έγινε. Και πέρασε 12 χρόνια δήμαρχος η Εύα Τσακίρη, ο Τσολακίδης και τώρα ο Τσιτιρίδης.
Χωρίς προγραμματισμό όμως, χωρίς όραμα και στόχο για μεγάλο έργο, δουλειά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Πέρα από το γεγονός ότι οι δήμοι δεν μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες. Διότι όπου το επιχείρησαν απέτυχαν. Γι’αυτό θα πρέπει να δοθούν σε ιδιώτη αλλά σε λογική τιμή. Διαφορετικά όλα θα ρημάζουν αναξιοποίητα.
Γ.Δ.


Απουσιάζει ο Θερμαλισμός
Και μια που βρισκόμαστε στο Δήμο Αβδήρων και δη στην περιοχή του Γεωθερμικού Πεδίου, να πούμε άλλη μία περίπτωση αξιοποίησης της Γεωθερμίας, αυτής της Θερμαλιστικής που κανένας δήμαρχος δεν «ακούμπησε» καν. Θυμίζουμε δε ότι Θερμαλισμός είναι η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου για τη θέρμανση σπιτιών στους γύρω Οικισμούς.
Κι αυτό μπορεί να γίνει, τεχνικά γίνεται αλλού, χρειάζονται όμως άνθρωποι για να προχωρήσουν τέτοια έργα, δήμαρχοι με διάθεση δουλειάς και προσφοράς. Και όπως φαίνεται μέχρι τώρα στον δήμο Αβδήρων τέτοιοι δημοτικοί άρχοντες δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη.
Με την ευκαιρία, το ίδιο μπορεί να γίνει και στον δήμο Τοπείρου που διαθέτει επίσης γεωθερμικό πεδίο ιδιαίτερα αξιόλογο.
-Όραμα χρειάζεται, όραμα. Κι αυτό απουσιάζει.
Γ.Δ.


Κερδίζει έδαφος ο αντιευρωπαϊσμός
Εντυπωσιακή και σταθερή μεταστροφή του εκλογικού σώματος υπέρ της Ν.Δ. (3,7%) καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για λογαριασμό της εφημερίδας REAL. Στην έρευνα που έγινε με χρήση κάλπης, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 26,9%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,2%, το ΚΚΕ με 6,6%, η Χρυσή Αυγή με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠαΣοΚ-ΔΗΜΑΡ) με 5,7%, η Ένωση Κεντρώων με 4,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, «Το Ποτάμι» με 2,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,4% και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1,9%, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,3%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός και δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο Κ. Μητσοτάκης ενώ η παράσταση νίκης είναι για τη Ν.Δ. με διαφορά 13 μονάδων.
Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο όμως που προκύπτει από την έρευνα, είναι ότι ο αντιευρωπαϊσμός κερδίζει σημαντικό έδαφος, σε όλες τις ηλικίες και τις επαγγελματικές ομάδες, με τα ηνία να διατηρούν οι νέοι ηλικίας 18-24, οι απόφοιτοι Α’ βάθμιας εκπαίδευσης, όσοι έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω των 500 ευρώ, οι αγρότες και οι άνεργοι.
Η αδυναμία του πολιτικού μας συστήματος να διαχειριστεί την οικονομική κρίση εδώ και 6 χρόνια οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες και κατά της Ε.Ε. θεωρώντας την συνυπεύθυνη. Και δυστυχώς το αντιευρωπαϊκό αυτό κλίμα αυτό ενθαρρύνεται συστηματικά και από την σημερινή κυβέρνηση που θέλει να μεταφέρει όλο το βάρος από τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική της στους ευρωπαίους εταίρους.
Αντί να ρίχνουμε το ανάθεμα στην Ευρώπη, ας προβληματιστούμε κι ας κάνουμε την αυτοκριτική μας: γιατί άλλες 3 χώρες τα κατάφεραν να βγουν από την κρίση κι εμείς ακόμα βουλιάζουμε;


Ετοιμότης μηδέν!
Μόλις προχθές ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών και από Δευτέρα «με το καλό» θα πάει στο τυπογραφείο. Σιγά σιγά από εκεί και ύστερα θα ενημερωθούν οι πολίτες και οι επισκέπτες.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων δύο εβδομάδων κατά τα άλλα, αλλά μάλλον δε μας ενδιαφέρει αν θα θελήσει κανένας άνθρωπος να έρθει να παρακολουθήσει καμιά εκδήλωση πριν το τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού. Από πού θα μπορούσε να μάθει άλλωστε για τις εκδηλώσεις.
Τι κι αν υπήρξε ενδιαφέρον από επισκέπτες και γκρουπ που ήθελαν να έρθουν νωρίτερα στις ΘΛΕ, προκειμένου να αποφύγουν τις υψηλότερες τιμές των ξενοδοχείων. Δε θα μπορούσαν γιατί δε θα ήξεραν τι στο καλό θα έρθουν να δουν!
Στις 21 Φεβρουαρίου ανοίγει το τριώδιο κι εμείς για μια ακόμη φορά καθυστερημένοι… Εύγε!
Ε.Δ.


12 – 12 το ωράριο του μπλόκου του Νέστου για το Σαββατοκύριακο – Κανονίστε την πορεία σας…
Συνεχίζουν με 12ωρους αποκλεισμούς στην γέφυρα του Νέστου οι αγρότες της Ξάνθης και το Σαββατοκύριακο. Στο διάστημα αυτό θ’ ανοίγουν για λίγο – στις 3 μ.μ. και στις 9 μ.μ. – ώστε να εκτονώνεται η κυκλοφορία. Το ίδιο ωράριο ακολουθούν και στα Κερδύλια. Οπότε όσοι έχετε σκοπό να ταξιδέψετε από και προς Θεσσαλονίκης κανονίστε την πορεία σας! Αργά το απόγευμα της Παρασκευής είχαν σύσκεψη όλα τα μπλόκα της ΑΜΘ για να αποφασίσουν τι θα κάνουν τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά έως και να κλείσουν για κάποιες ώρες και το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης όπως έκαναν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» την Παρασκευή οι αγρότες της Θεσσαλονίκης. Στο μεταξύ άνοιξαν το μπλόκο της Νυμφαίας στα σύνορα με την Βουλγαρία οι αγρότες της Ροδόπης αλλά τώρα το έκλεισαν οι …Βούλγαροι όχι αγρότες αλλά… φορτηγατζήδες (προφανές για να τιμωρήσουν τους έλληνες αγρότες που τους ταλαιπωρούν μέρες τώρα) κι έτσι συνεχίζεται ο αποκλεισμός και η καθήλωση κάθε εμπορευματικής κίνησης!
Τα’ χαμε χύμα μας ήρθαν και τσουβαλάτα εκ Βουλγαρίας!
Μ.Ξ.


Ο Σγουρίδης είπε αλήθειες που δεν αρέσουν… Αυτό θα πληρώσει!
Έξοδος του Π. Σγουρίδη από την κυβέρνηση καθώς αναμένεται ο πρωθυπουργός να κάνει δεκτή την παραίτησή του που υπέβαλλε για λόγους ευθιξίας. Δεν καταλάβαμε βέβαια γιατί θίχτηκε ο κ. Σγουρίδης καθώς οι δηλώσεις του, τον Τσίπρα έθιξαν κι όχι τον ίδιο. Γιατί εδώ που τα λέμε δεν είπε και κάτι φοβερό! Είπε απλά την αλήθεια! Το φοβερό είναι ότι η αλήθεια δεν είναι αρεστή στον Αλέξη Τσίπρα και προφανώς δεν θέλει να θυμάται τα λόγια και τις προεκλογικές του υποσχέσεις όχι μόνο στους αγρότες αλλά και σ’ όλους τους κλάδους. Δεν έχουμε πάθει αλτσχάιμερ… θυμόμαστε! Είναι ψέματα δηλαδή αυτό που είπε ο Σγουρίδης πως αν δεν τάξει ο πολιτικός δεν βγαίνει… Ξέρει ο κ. Σγουρίδης… Έτσι λειτουργεί η πολιτική στην Ελλάδα …Μαυρογιαλούρικες τακτικές! Ή μήπως το ίδιο δεν έκαναν και ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου! Γιατί θίχτηκε λοιπόν τόσο ο κ. Τσίπρας επειδή τον έβαλε κι αυτόν στο κάδρο; Μα αφού είναι εξώφθαλμο… άλλο αν εθελοτυφλούμε!
Μ.Ξ.


Κάδοι και απορρίμματα ατάκτως ερριμμένα
Δημοσιεύσαμε στο χθεσινό μας φύλλο για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην συμβολή των οδών Μ. Καραολή και Θερμοπυλών με τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε πολλά σημεία της πόλης με τους κάδους ανακύκλωσης. Και ο λόγος είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι μπλε κάδοι ήρθαν απλά να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες χωρίς ιδιαίτερο σχεδιασμό. Φυσικά και χρειάζονται, αφού η πόλη περίμενε χρόνια την ανακύκλωση, αλλά όχι εις βάρος διαβάσεων πεζών, λωρίδων τυφλών, θέσεων στάθμευσης, αλλά και αυτής της ίδιας της κυκλοφορίας, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Οι κάδοι σε παράταξη είναι από την οδό Μ. Καραολή, οι οποίοι αφού δεν χωρούν σε ευθεία έχουν εισέλθει στο οδόστρωμα στενεύοντας τον δρόμο. Από πίσω και ο ‘’κώδωνας’’ για τα γυάλινα μπουκάλια, που κλείνει μέρος της διάβασης. Λίγη προσοχή δεν βλάπτει.
Χ.Δ.


Έχει σχέδιο η ΝΔ;
Η πρόσφατη εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έδωσε μια προοπτική σε ένα αριθμό πολιτών, αφού θεωρείται ο μόνος που μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην καταστροφική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, τα γεγονότα τρέχουν γρηγορότερα από την φαντασία μας και η κατάσταση που διαμορφώνεται καθημερινά απαιτεί άμεσες και καίριες αντιδράσεις. Μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να μετρά μόλις μερικές εβδομάδες στο τιμόνι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά έχουν διαπιστωθεί κάποια κενά που αν δεν καλυφθούν με ξεκάθαρες τοποθετήσεις, το κόστος μετά από πιθανές εκλογές και ανάληψη της εξουσίας θα είναι δυσβάσταχτο. Είναι ανάγκη να ειπωθούν αλήθειες με ρεαλισμό και σχέδιο, όχι μόνο για το Αγροτικό, αλλά και για το Ασφαλιστικό, την Εργασία, την Υγεία και κάθε άλλο ζήτημα. Η ΝΔ πρέπει να πάρει θέση στα προβλήματα και όχι να γενικολογεί, όπως έκανε με τους αγρότες, με φράσεις όπως «έχουν δίκιο σε πολλά». Ο θυμός στην κοινωνία είναι αυξανόμενος και οι κινητοποιήσεις μπορεί να λάβουν ανεξέλεγκτες μορφές. Φυσικά, οι πολιτικές θέσεις πρέπει να συνοδεύονται και από συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσεις που έχουν εφαρμογή. Η ΝΔ πρέπει να παρουσιάσει άμεσα το δικό της σχέδιο και ο Κ. Μητσοτάκης να κατανοήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και την ιστορική ευθύνη που αναλαμβάνει. Μπορεί να έχει τις καλύτερες προθέσεις, αλλά θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Όχι το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, αλλά του κυβερνητικού έργου και πιθανώς γρηγορότερα από ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αφού τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…